A véleményeteket szeretnék kérni abban a témában, hogy kisgyermekes anyukaként milyen cipőt adnátok illetve adtatok járni tanuló gyermekeitek lábára. Puhatalpú babacipőt vagy pedig olyat amelyik tartja a gyermek bokáját?
Ha nincs problémája a gyereknek akkor nem kell a bokáját tartani.
Mezítlább a legjobb neki. Ha nem mezítlábazhat akkor olyan cipöt, ami közelít a mezítlábas érzéshez.
Otthon gumis alju zoknit. Kint böralju tutyikát. Aztán amikor már rendesen tud járni, akor olyan cipöt aminek a talpa annyira hajlékony hogy egy kézzel egyszerüen össze tudod nyomni.
A legfontosabb, hogy a láb ívelése megmaradjon amíg csak lehet.
Puha talpú babacipőt nem adnék járáshoz a lábára, csak babakocsiba való. Kintre járáshoz mindenképp jó minőségű, bokáját is tartó cipő kell.
De. Én bentre a szobába egyikre sem adtam cipőt a szőnyegen való járáshoz, csak a csúszásgátló zokni. A sógornőm viszont zárt magasszárú cipőt ad bentre az egyévesére. Ezen össze is "vitatkoztunk", nem tudom, kinek van igaza.
A gyerek bokáját NEM KELL tartani, éppen az a fontos, hogy szabadon tudjon mozogni. Ugyanis attól erösödnek meg az izmok meg az inak és alakul ki az egészséges láb.
Ha cipöt, föként bokatartós, vagy/és szupinált adsz rá, ezzel a ludtalpat alakitod ki. Amikor a gyerek tanul menni, SEMMILYEN vipöre/szandálra nincs szüksége, söt ezek kimondottan károsak.
A gyereknek minél többet kell mezitláb lenni (zokni, zoknicipö hidegebb idöben), hogy ne tedd tönkre a lábát.
Úgy látom a többiek válaszából, hogy biztos nagyon rosszat tesz a sógornőm, ha bentre is erőlteti a zárt cipőt. Talán érdemes még vele vitázni erről.
Természetesen mi is sokat voltunk mezítláb a szabadban nyáron, szerencsére adott a füves udvarunk. A zárt cipőt csak hidegben gondolnám.
Bentre nem kell cipő.
Kintre viszont bokafogós kell.
(amúgy a benti cipő kérdésében a szakemberek véleménye is megoszlik. Van aki szerint kell, van aki szerint nem...)
Én találtam egy elég hasznos cikket a témában, itt végigveszik korszakonként, hogy mikor milyen cipőt kell hordani. És természetesen itt is a mezítlábas verziót ajánlják :)
De talán jó lesz a cikk későbbre is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!