Nem bunkó kérdés akar lenni, de: miért van az, hogy sok nő mikor gyereket szül, elkezd mindent többes számban csinálni?
Értem ez alatt: bekakáltunk, x hónaposak vagyunk... Ennél már csak az bántja jobban a fülemet, ha a férfi mondja, hogy szülünk!
Nektek is van ilyen, ami nektek nagyon zavaró? Vagy csak én vagyok ma ilyen kukacos? :)
Néha ki tud akasztani...
-8-9 ÉVES a gyereke, és meséli, hogy befo_sTAK, hányTAK...
-hány fogaTOK van
Néha én is használom a T/1-et, mert közösen eszünk, iszunk, alszunk, tesszük tisztába...
De szerencsére én nem fogzok, nem kakilok be...
Engem is zavar.
Nekem 3 gyerekem van, 3. egy hónapos, soha nem beszéltem így. Ami még zavar, amikor férj/feleség egymást apának/anyának szólítja.
Amúgy meg szerintem azok érnek nagyon rá, akik válaszadás helyett idejönnek kötekedni...meg gondolom máshová is.
Nekem csak akkor zavaró, ha túl sokszor szerepel egy beszélgetésben ilyen. 1-1 még elfogadható, jó hangsúllyal még vicces is lehet. De ami mindig zavar az az x HÓS kifejezés. Mi a szar az a hós, ha már itt tartunk?...
Ne válaszoljatok, a kérdés költői volt. Köszi :)
Pszichológiailag az én-határ elmosódik az anya szempontjából.
Terhes vagyok, legnagyobb parám, hogy szülés után ilyen közegbe kényszerülök.
A kedvencem a "már három fogunk van". Ez fejenként hogy oszlik el?
Az indokolatlan (a "parkban voltunk" nem az, mert azt mindketten csinálták) többesszámozás nekem egyfajta túlzott csüggést jelent a gyereken, illetve az anya énjének teljes kiterjesztését a gyerekre.
Kivétel lehet ez alól, ha egyértelműen a gyereket tanítják beszélni és ott használják.
Egyébként erről mindig egy idős színész anekdotája jut eszembe (Antall Imre volt talán?):
"Orvosnál voltam, aki megkérdezte, hogy "Na, és tudunk úszni?" - én nemet mondtam, hátha az orvos nem tud, nehogy miattam fulladjon meg..."
24-es:
Az élet hatalmas problémáira senki nem itt fogja megtalálni a választ...
Ez egy időtöltés nem más...legalábbis nekem:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!