Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem bunkó kérdés akar lenni,...

Tica0121 kérdése:

Nem bunkó kérdés akar lenni, de: miért van az, hogy sok nő mikor gyereket szül, elkezd mindent többes számban csinálni?

Figyelt kérdés

Értem ez alatt: bekakáltunk, x hónaposak vagyunk... Ennél már csak az bántja jobban a fülemet, ha a férfi mondja, hogy szülünk!

Nektek is van ilyen, ami nektek nagyon zavaró? Vagy csak én vagyok ma ilyen kukacos? :)

2013. okt. 30. 10:52
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Néha ki tud akasztani...

-8-9 ÉVES a gyereke, és meséli, hogy befo_sTAK, hányTAK...

-hány fogaTOK van

Néha én is használom a T/1-et, mert közösen eszünk, iszunk, alszunk, tesszük tisztába...

De szerencsére én nem fogzok, nem kakilok be...

2013. okt. 30. 12:00
 22/32 anonim ***** válasza:
77%

Engem is zavar.

Nekem 3 gyerekem van, 3. egy hónapos, soha nem beszéltem így. Ami még zavar, amikor férj/feleség egymást apának/anyának szólítja.

Amúgy meg szerintem azok érnek nagyon rá, akik válaszadás helyett idejönnek kötekedni...meg gondolom máshová is.

2013. okt. 30. 12:07
 23/32 petera6 ***** válasza:
37%

Nekem csak akkor zavaró, ha túl sokszor szerepel egy beszélgetésben ilyen. 1-1 még elfogadható, jó hangsúllyal még vicces is lehet. De ami mindig zavar az az x HÓS kifejezés. Mi a szar az a hós, ha már itt tartunk?...

Ne válaszoljatok, a kérdés költői volt. Köszi :)

2013. okt. 30. 12:24
 24/32 anonim ***** válasza:
37%
Utolsó nekem a khm volt egy ilyen talány itt a gyik-on, kb félév után esett le mi akar az lenni.
2013. okt. 30. 12:25
 25/32 anonim ***** válasza:
20%
Ezek az élet hatalmas problémái: Ki beszél T/1 személyben, ki szólítja a férjét a gyerek előtt apának és hasonlók. Nevetséges.
2013. okt. 30. 12:30
 26/32 petera6 ***** válasza:
24-es. Azt én használtam, mihelyst rájöttem mi lehet :D
2013. okt. 30. 12:38
 27/32 petera6 ***** válasza:
0%
Nekem a hatalmas problémám, hogy nem akar nappal aludni a 6 hetes gyerekem...de erről hiába írogatnánk, attól nem fog jobban akarni. Addig meg jó lesz a T/1-et kibeszélni :) Mielőtt bárkiben kérdések merülnének fel: most épp rajtam relaxál, ha megmozdulok felébred, szóval ezért érek rá rohadtul gyk-zni.
2013. okt. 30. 12:43
 28/32 anonim ***** válasza:
67%

Pszichológiailag az én-határ elmosódik az anya szempontjából.

Terhes vagyok, legnagyobb parám, hogy szülés után ilyen közegbe kényszerülök.

A kedvencem a "már három fogunk van". Ez fejenként hogy oszlik el?

Az indokolatlan (a "parkban voltunk" nem az, mert azt mindketten csinálták) többesszámozás nekem egyfajta túlzott csüggést jelent a gyereken, illetve az anya énjének teljes kiterjesztését a gyerekre.

Kivétel lehet ez alól, ha egyértelműen a gyereket tanítják beszélni és ott használják.

Egyébként erről mindig egy idős színész anekdotája jut eszembe (Antall Imre volt talán?):

"Orvosnál voltam, aki megkérdezte, hogy "Na, és tudunk úszni?" - én nemet mondtam, hátha az orvos nem tud, nehogy miattam fulladjon meg..."

2013. okt. 30. 12:59
 29/32 anonim ***** válasza:

24-es:

Az élet hatalmas problémáira senki nem itt fogja megtalálni a választ...

Ez egy időtöltés nem más...legalábbis nekem:-)

2013. okt. 30. 15:06
 30/32 anonim ***** válasza:
Az előző 25-nek ment!
2013. okt. 30. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!