Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyálljátok meg, hogy ne...

Hogyálljátok meg, hogy ne tömjétek a gyereket, aki nem akar enni?

Figyelt kérdés
a fiam most egy éves,de 3 hóval előbb jött,nagyon pici,800 g volt,már 7 kg,de most kitalálta kb 1 hónapja,hogy ő inkább nem enne,hanem szinte megint csak szopizna.van tej,de olyan mintha visszafelé mennénk,eddig megevett egy üveg bébiételt( én főztem,de kb annnyi) ,most meg jó,ha 50gt eszik egy evésre,de azt is úgy,hogy már az első kenál előtt fintorog,hogy fúj
2012. ápr. 18. 16:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%

nem kellmegállnom,eszembe se jut tömni. ha éhes eszik. Én 1 éves kor felett viszon már szoptattam, akkor már tudnak rendes ételt enni. (lehet megkövezni)

De hagytam egyenek annyit amennyit kívánnak.

2012. ápr. 18. 16:29
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
Miért kellene tömni? Ha valami nem ízlik vagy nem vagy éhes, te sem eszel. Tudom, hogy le fognak pontozni, de majd eszik, ha éhes lesz. Nem lehet, hogy nem ízlik neki, amit adsz? Vagy hogy megunta?
2012. ápr. 18. 16:31
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jönnek a fogai, nem? Nálunk akkor nem esznek a gyerekek, utána bepótolják. Bár nekem is mindkettő kis étkű, de nem tömöm őket.
2012. ápr. 18. 16:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha van tejed, akkor nincs baj. 1 éves korában a lányom táplálékának 80%-a anyatej volt, és szépen fejlődött tőle. Ha elkezded erőltetni az evést, az csak visszafelé sül el, pszichés problémái lesznek az evéssel kapcsolatban.
2012. ápr. 18. 16:35
 5/13 A kérdező kommentje:
nem tömöm,de nagyon nehéz megállni.egy évesen már kéne ennie,nem szoptathatom örökké.nagyon szeretem szoptatni,de ilyen sokat...lassan csökkenteném,ha rajtam múlna.Éhesnek éhes,mert a tejet azt benyomja:) csak a kanálra fintorog,akármit adok neki,még mielőtt megkóstolná,vágja a pofákat.
2012. ápr. 18. 16:47
 6/13 A kérdező kommentje:
és azért aggódom,mert koraszülött voot és a korához képest még most is nagyon pici,már egy éves
2012. ápr. 18. 16:48
 7/13 anonim ***** válasza:
Tömheted. Egy rokon gyerek 2.5 éves, ha meglátja az anyja kezében akanalt hányni kezd, szó szerint. Ezt azzal sikerült elérniük, hogy az anyja és annak anyósa tömték, lefogták lenyomták a torkán a kaját. Pedig csak a foga jött csóri gyereknek, nem kellett neki az étel. Ezt csinálták jó hosszú ideig. Meg is hálálja a gyerek:/
2012. ápr. 18. 17:07
 8/13 anonim ***** válasza:

A súlya miatt ne aggódj, az én lányom 3400g-mal született és 1 évesen 8,3 kg volt. Te te kisfiad meg sokkal kisebb súllyal indult.

Hagyd rá, átmeneti időszak lesz ez, majd megjön a kedve

2012. ápr. 18. 17:23
 9/13 anonim ***** válasza:

eszedbe ne jusson tömni szegény gyereket! mit szólnál, ha téged megtömne valaki, amikor nem kívánod a kaját?

a 7. választ ajánlom figyelmedbe!

2012. ápr. 18. 17:55
 10/13 anonim ***** válasza:

Nekem sem jutna eszembe tömni, kínálom több dologgal, de ha nem, nem, ő tudja, ha édes, úgyis jelez, ne félj, ők nem hagyják annyiban.

Próbálj mást, mint amit eddig, néha ráunhat erre-arra, talán más állagút kéne próbálni.

Müller nem tudom, van-e felétek, ott vannak tápláló babanasik, ami nem nasi, csak olyasmi :)

Pl. Hipp almás rizstallér, ez 100% puffasztott rizs almalében megforgatva, ettől édeskés ízű.

A babám ezt szereti, és van, hogy ilyet kér akkor is, ha mást nem, nasi, de mégsem, mert tápláló gabonaféle és gyümölcs.

A másik pedig szintén Hipp köles-kukoricarúd, ez is 100% gabona, sótlan, cukrozatlan, de a picik még szeretik a natúr ízeket.

Ettől megnyugszol, hogy valami mégis van a pocijában.

Vannak ilyen időszakok, mikor "leállnak" az evéssel, aztán megint kérnek...

Amúgy szintén Müllerben (nagyon imádom, nem drágább a dm-nél, rossmann-nál, és szuper minőség, német áru, ami bizonyítottan jobb, mint a magyaroknak szánt...) vannak 100% gyümölcspürék, finomak, hátha azokat megenné, az én babám imádja őket, a főzelékeket viszont ő sem nagyon eszi meg. Ismerősöm babája pedig a gyümiket nem csípi annyira, inkább zöldséges-főzelékes. :)

2012. ápr. 18. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!