Mozgásfejlődésben lemaradt babák anyukái: titeket is elszomorít az, ha látjátok hogy a babátokkal egykorú vagy akár 1-2 hónappal fiatalabb baba jóval előrébb van a mozgásfejlődésben?
8 hónapos babám nem kúszik, nem mászik, az ülésről, állásról nem is beszélve. Egyedül a forgolódás megy neki, gurulva "közlekedik" a szobában. Tudom, hogy nem szabad hasonlítgatni, hisz minden baba más és más ütemben fejlődik, nem is erőltetek rá semmit (nem ültetem, nem állítom...-hagyom hogy megérjen rá), de mostanában minden nap látom, hogy minden babás ismerősöm a közösségi oldalakra már olyan képeket rak fel a babájáról, amit az én babám még egyáltalán nem csinál (ülés, állás, kúszás, mászás stb.). Ilyenkor mindig felmerül a kérdés bennem, hogy mit csinálok én rosszul, hogy az összes babás ismerősöm babája jóval fejlettebb mozgás terén, még az is amelyik 1-2 hónappal fiatalabb.
Nem irigykedésről van szó, hisz számomra az én babám a legédesebb (mint mindenkinek a sajátja) csak ilyenkor elszomorodok, hogy mi miért nem tartunk előrébb.
Csak azok válaszát várom, akik hasonlóan éreznek és gondolkodnak vagy gondolkodtak anno, a negatív hozzászólók, vitatkozók, okoskodók kíméljenek! Köszönöm :)!
Kedves utolsó, én sem a Te kisfiadat hasonlítottam birkához, sőt még csak nem is általánosságban beszéltem a nem integető kisbabákról, én speciálisan egy, azaz egy gyerekről beszéltem, és bizony ő csak néz mint a birka. És nem azért mert MÉG nem integet :-)
Kár, hogy magadra vetted, hisz semmi, de semmi olyat nem írtam amit Te magadra vehettél volna:(
Nem, megmondom őszintén egyáltalán nem érdekel. Ha az élettani határokon belül van, akkor nem kell vele foglalkozni, mert a különböző agyi funkciók nem egyszerre érnek. Lehet, hogy a te babád szociálisan sokkal érettebb, mint a szomszédé, viszont a mozgásfejlődésben nem.
Ha nem fér bele az élettani keretbe, akkor pedig úgyis eljártok fejlesztésre, ami rendbe fogja hozni.
Nyugalom! :)
Köszi szépen a válaszokat! :)))
Valóban így van...minden baba másban ügyes :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!