Nem bunkó kérdés akar lenni, de: miért van az, hogy sok nő mikor gyereket szül, elkezd mindent többes számban csinálni?
Értem ez alatt: bekakáltunk, x hónaposak vagyunk... Ennél már csak az bántja jobban a fülemet, ha a férfi mondja, hogy szülünk!
Nektek is van ilyen, ami nektek nagyon zavaró? Vagy csak én vagyok ma ilyen kukacos? :)
Te vagy ilyen kukacos!
Én még nem szültem, de simán elbeszélgettem így a macskával. "Na, álmosak vagyunk?" vagy akármi, nincs ebben semmi.
Olyan szoros a kapocs, hogy ez így jön le és kész.
Én sem értettem és meg is fogadtam, hogy soha nem fogok így beszélni... aztán megszületett a babaám és nesze neki, egy csomószor azon kapom magam, hogy így beszélek.
A válasz amúgy egyszerű: Első sorban azért, mert az első pár hónapban tényleg szinte teljesen egyek vagytok. Másrészt tényleg együtt csinálunk egy csomó mindent. Azt hogy "bekakáltunk" azt nem mondom soha, de "hazamegyünk és eszünk", vagy "most megyünk és kicseréljük a pelust" ezek ilyen kis babával tényleg "közösségi" (:D) tevékenységek, hisz mindketten kellünk hozzá.
Fogalmazásból 1-es!!!
Nem többes számban csinálod, hanem többes számban beszélsz.Ha pl 2 ember csinál valamit, azt úgy írjuk, hogy KÖZÖSEN.Olyan ami te írtál a MAGYAR nyelvben nincs..ezért nem értem, hogy ha még fogalmazni se tudsz, még is mire fel ítélkezel te bárkinek a beszéd stílusán???
Amúgy meg keresgélj az oldalon, mert trillió kérdés volt már ezzel kapcsolatban..lehet rajtuk csámcsogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!