Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hallottatok már a "természetes...

Hallottatok már a "természetes csecsemőhigiéniáról"? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés

Azért érdekelnek a válaszok, mert számomra meglepő módon a környezetemben sem a védőnők, sem a gyerekorvosok, sem az anyukák nem hallottak még róla, viszont az első meglepődés után szinte mindenki érdeklődve, nyitottan reagál rá, és sokat is kérdeznek ezzel az egésszel kapcsolatban.

Itt egy kis összefoglaló: [link]

itt meg egy szuper blog, rengeteg infóval erről a témáról is: [link]

Tényleg kíváncsi vagyok, hogy csak itt vidéken nincs a köztudatban a dolog, vagy nagyobb városokban, esetleg Bp-en is fehér hollók az EC-s családok.

2012. nov. 12. 22:13
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
59%

Bezony, mély álomban nem pisilünk. Ez is hormonálisan szabályozott mint szinte mineden.

Az ADH (antidiuretikus hormon) nevű hormon éjszaka termelődik az agyalapi mirigy által, ez a hormon teszi lehetővé, hogy éjjel kevesebb vizelet termelődjön.

És igen, mélyálomban nem pisilnek és kakilnak a babák, hanem közvetlenül "ébredéskor", félálomban telik meg a pelenka.

2012. nov. 23. 22:54
 42/61 anonim ***** válasza:
86%

Az a szülő, aki "nekivág" az EC-nek, figyeli a gyerekét, kicsit "másképp", "részletesebben" is. Nagyon jól elkülöníthetőek a mélyavási és a felszínes alvási fázisok, nyilván nem akkor ha a baba másik szobában alszik)nappal vagy éjjel). Felsznes alvskor mocorognak, forgolódnak, sűrűbben veszik a levegőt,... és igen jól behatárolható ritmikusságban jönnek ezek a szakaszok.

De a már fenn emlegetett ADH hormon miatt is, általában elég rögtön(!) ébredés után "pisiltetni", tök egyszerű biológia.

2012. nov. 23. 22:58
 43/61 anonim ***** válasza:
65%

Nem írtam semmi bántót, szerintem, kérlek ne kezdj személyeskedni.

Egyáltalán nem érted, mert nem is akarod szerintem. Nem írom le mégegyszer, hogy NEM egész nap tálkával a fenekén van a gyerek mert...

2012. nov. 24. 15:04
 44/61 anonim ***** válasza:
100%

Az én véleményem az, hogy személy szerint nem lennék rá képes. Szép és jó dolognak tartom, büszke lehet magára, aki meg tudja csinálni (a hozzászólásaidból érzem is, hogy az vagy), de én elképzelhetetlennek tartom. Több olyan napom van a héten, amikor azt sem tudom, hol áll fejem, főzök minden nap, többször várunk vacsoravendégeket, egyedül intézek szinte mindent, messze lakunk mindentől, autóba kell ülni, hogy eljussak valahova, stb. Szégyellem is magam, és ismét önzőnek is érzem magam, előtérbe helyezem önmagam a gyerekkel szemben, de én ezt nem tudtam volna megtenni...

Ráadásul ez az edénykével való szoptatás nekem túl bizarr...

2012. nov. 28. 16:14
 45/61 A kérdező kommentje:

Nem, nem, nem, eszembe sem jut büszkélkedni, sajnálom, ha így tűnik esetleg (főleg hogy én pl tök béna vagyok ahhoz képest, amilyen ügyesen lehet ezt csinálni). Inkább azért írom le a tapasztalatokat, hátha más is rájön, hogy ez nem egy ördöngösség, nem jelent állandó vigyázzban állást. Talán ha látják, hogy vannak, vagyunk, akik meg tudjuk oldani a modern világban is: autózva, boltba járva, tesó/k mellett, téli hidegben, akárhogy, akkor többen kipróbálják, az esetleges félelmek ellenére.

A gyereknek 1000%, hogy jobb így, mint akármilyen pelenkában, számomra ez az elsődleges szempont.

De amúgy meglepő, hogy alig van, aki egyáltalán hallott erről. Továbbra is érdekelnek a válaszok, és köszönöm mindenkinek, aki eddig válaszolt.

2012. nov. 28. 21:34
 46/61 anonim ***** válasza:

Olvastam mar róla, de akkor sem éreztem rá vágyat. Akkor mar kb fel éves volt a "nagy"lányom.

De amúgy meg ő februári baba, akkor 3-4 réteg ruha volt rajta csecsemő korában. A húga születésekor meg végképp nem, 17 hónap a kor különbség, akkor meg nem tudtam rahangolodni a pici kommunikációjára. (Így is sokszor kellett pl szopira is sírva várnia)

De amúgy meg vannak fenntartásaim; pl alvó baba mellett a gyermekagyas anyuka éjjel nem alszik, hanem figyel?

Bocsi az ékezetek miatt.

2012. nov. 28. 23:19
 47/61 A kérdező kommentje:

46: Hidegben is lehet, hiszen általában nincs kint az ember kisbabával egyhuzamban mondjuk 4-5 órát. Jó esetben végigalussza a sétát, kintlétet, meg ugye hordozás közben amúgy sem szívesen ürítenek. Hosszabb, több órás kint-tartózkodás alatt meg pelusos babát is ki kell csomagolni peluscserére, szóval ez sem lehet komoly indok. Gatya le, gyors pisi, gatya fel, mehetünk tovább. :)

Az éjszakai fenntartásoddal kapcsolatban, két tapasztalat: egyrészt ugye mély álomban nem szoktak pisilni, meg az ember egy idő után kitapasztalja a gyermeke ritmusát (ami természetesen nem 100%, de általában hasonlóan működik: a lányom pl az esti fürdés után már nem pisil, csak hajnali 5 körül, akkor sokat, és utána még egy óra alatt kétszer). Másrészt szerintem akik ráhangolódnak a babára, azok felébrednek arra, ha a baba mocorogni kezd, így nem kell külön energiát fektetni a "figyelésre". :)

Nem akarok sem téríteni, sem győzködni senkit, aki nem érez hozzá kedvet, kitartást, akinek nem fekszik a téma. :) Csak tapasztalom, hogy vannak többen, akik nem hallottak még róla, viszont szimpatikus nekik, kipróbálják és alkalmazzák.

2012. dec. 2. 12:24
 48/61 anonim ***** válasza:
100%
Én nem próbálnám ki,főleg így télen nem.Bent a házban a gyereken van body,harisnyanadrág,nadrág (ha nem lenne rajta pelus akkor még egy kisgatya is) míg ebből kicsomagolnám össze pisilné/kakilná magát :) Volt hogy láttam kakálni fog,gyorsan kibontottam hogy akkor bilibe nyomatjuk és megspórolunk egy pelust,de mire kibontottam ott volt a csomag :D
2012. dec. 5. 22:31
 49/61 anonim ***** válasza:
89%
Igen,hallottam róla,a véleményem pedig-sípolás-ennyi.3 gyerek mellett(a legkisebb 10 hetes lesz)biztos azt figyelem majd éjszaka,hogy mikor mocorog úgy,meg mikor feszíti meg a hasizmait.Arról nem beszélve,hogy biztos nagyon higiénikus,hogy az ágy mellett van egy tál,oda kakiltatom(jó kis anyatejes kaki),és reggelig ott hagyom(mert ugye írja,hogy fel se kell kelni,odatartom a babát a tál fölé).Bár jó anyának tartom magam,ismerem a gyerekeimet tokától-bokáig,figyelem minden lépésüket,ám köszi,én ebből nem kérek.Ám ahány ház,annyi szokás.
2012. dec. 5. 22:36
 50/61 anonim ***** válasza:
88%
Ja,még annyit-az utoló kommentedre reagálva-kiváncsi vagyok,hogy 1 hét nemalvás után(mert a középső 4.5 éves gyerkőc lázas beteg+a legkisebb éjjel 2x szopik)mennyire lennél éber és hallanád meg a legkisebb rezdülését is.De megírom Neked:semennyire.Konkrétan a gyerek mellett én már állva!!!!is tudok aludni.Szerintem a több gyerekes anyukák tudják miről beszélek...
2012. dec. 5. 22:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!