Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hallottatok már a "természetes...

Hallottatok már a "természetes csecsemőhigiéniáról"? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés

Azért érdekelnek a válaszok, mert számomra meglepő módon a környezetemben sem a védőnők, sem a gyerekorvosok, sem az anyukák nem hallottak még róla, viszont az első meglepődés után szinte mindenki érdeklődve, nyitottan reagál rá, és sokat is kérdeznek ezzel az egésszel kapcsolatban.

Itt egy kis összefoglaló: [link]

itt meg egy szuper blog, rengeteg infóval erről a témáról is: [link]

Tényleg kíváncsi vagyok, hogy csak itt vidéken nincs a köztudatban a dolog, vagy nagyobb városokban, esetleg Bp-en is fehér hollók az EC-s családok.

2012. nov. 12. 22:13
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 A kérdező kommentje:
Porcukormókus, én alkalmazom a módszert, most 7 hónapos a lányom. A fiamnál még nem hittem benne, úgy gondoltam (ahogy a legtöbben), hogy kivitelezhetetlen és úgysem működne. De igen, működik. :) Ha gondolod, privátba írok többet.
2012. nov. 12. 22:55
 12/61 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező! 5. vagyok.Nem volt semmi baj a hangnemmel,amiben válaszoltam.Olvastam a cikkben az anyuka írását,amiben úgy beszélt,mintha a gyerek lenne az atyaúristen ő meg teljesen alárendeli magát a gyerek minden mozdulatának,meg kívánságának. Erre értettem,hogy sok helyen a gyerek parancsol.De hát ezt látni úton,útfélen,anyuka behódol a kicsinek,aki már kicsinek sem hülye és tudja,hogy használhatja ki a szülőt.
2012. nov. 12. 22:55
 13/61 anonim ***** válasza:
86%

Nem értem, hogy egy ilyen kérdésnél miért kell lepontozni csak azért, mert bevallom, hogy én totálisan alkalmatlan lettem volna / és most is az lennék erre a módszerre???

Soha nem láttam a kisfiamon, hogy hoppá, most fog pisilni. Dögöljek meg, de egyszer sem. Kaki az persze más, akkor láttam, hogy dülled a szeme, meg nyom, stb. De én egyszerűen képtelen lettem volna azonnal rohanni vele valamiféle "edénykéhez", hogy jajaj, most azonnal menjünk, mert kaki lesz vagy pisi. Soha nem aludtam vele, kezdetektől fogva külön ágya volt, külön szobája, erre is képtelen lettem volna, hogy éjszaka azt lessem, vajon mikor pisil be a gyerek.

Ha neked megy, vagy bárki másnak, hát csinálja, egészségére. De nekem eszembe nem jutott volna (és a következő gyereknél sem fog, ebben egészen biztos vagyok). De én ilyen vagyok, ezért miért kell lepontozni? Szabad országban élünk, szabad vélemény-nyilvánítással, nem???

2012. nov. 12. 23:23
 14/61 anonim ***** válasza:
70%
Mi is EC- ztünk:), itthon, útra mosható pelussal kombinálva. A kislányom nagyon hasfájós volt, ennek kapcsán próbálkoztunk az EC- vel. Szabad fenékkel könnyebben akadálytalanul indult meg a puki- kaki, szóval nekünk nagy segítség volt:). Sosem kellett takarítanom, nem is tudom, hogyan jön ez ide. Nem csak úgy ukmukkfukk jön a pisi meg a kaki a gyerekből, mindig vannak előjelek! NÁlunk pl. az volt, hogy ha a kislányom láthatóan "megmerevedett", "elgondolkodott", akkor tuti volt, hogy a pisilésre "koncentrál". A kakinak meg ugye még könnyebben fogható jelei voltak, erőlködés, lábhúzkodás...ha ekkor tettem a bili fölé, felhúzott térdekkel, ha kellett, kicsit masszíroztam ebben a helyzetben a hasát, és töredék idő alatt kinn volt, aminek ki kellett jönnie:). Most 2 éves, 4 hónapja szoba, 3 hónapja ágytiszta.
2012. nov. 12. 23:29
 15/61 A kérdező kommentje:

Én eddig mindenkinek vagy a zöldet nyomtam, vagy semmit, attól függően, hogy a kérdésemre választ adott-e vagy sem. Nem tudom, ki pontozott le, kedves 13. Válaszoló, nem én voltam.

De tényleg nem értem, miért kell vagdalkozni. Senki nem akar hittéríteni, elítélni, dicsekedni, vagy nem tudom még mit. Annak persze örülök, ha akár csak egyvalaki érdeklődve elolvassa mondjuk amiket linkeltem, és az esetleg bogarat ültet a fülébe. :)

Köszönöm, és szívesen olvasok még további hozzászólásokat!

2012. nov. 12. 23:35
 16/61 anonim ***** válasza:
88%
Tényleg tök ügyesek vagytok, hogy meg tudjátok ezt csinálni, kicsit talán még irigykedek is, hogy milyen jó nektek, nem kell annyit pelusra költeni, ügyesek a babák, hogy milyen hamar szobatiszták lesznek, de nekem akkor sem menne, egyszerűen nem lenne erre sem energiám, sem affinitásom. Eleve nem is vagyok az a tipikus kötődő nevelés-párti anyuka, ahogy olvastam, főleg azok tudják ezt a módszert jól alkalmazni - de ettől még nem gondolom úgy, hogy ne lennék jó anyja a gyerekemnek, mint azok, akik csak ezért a sárga földig lepontozzák a másikat.
2012. nov. 12. 23:40
 17/61 anonim ***** válasza:
87%

Ebben is az a szép, hogy igény szerint lehet alkalmazni. Ha a család, az anya- baba páros életébe belefér, akkor csinálják, még segíthet is bizonyos dolgokban, ahogy nálunk is. De ha nem, akkor nem kell:). Sőt. Erőltetni ezt sem jó, mint semmi mást az életben, vagy a gyereknevelésben.

Az lenne a lényeg, hogy az anyuka minél több szempontot, információt, "módszert" megismerjen, majd ezek közül mazsolázva azt alkalmazzon, ami beleillik a világnézetébe:).

2012. nov. 12. 23:45
 18/61 anonim ***** válasza:
85%

A kínaiak kapcsán már hallottam róla, de köszönöm, maradok az itt megszokott módszereknél.

Az első cikket a "meghordozzák" szónál hagytam abba először, aztán az átszellemült nagybetűs Édesanya csöpögős nyilatkozatának első 3 mondata után végleg.

Talán ha számomra befogadhatóbb stílusban íródott volna, akkor nem "ijesztenek el" tőle. Én frászt kaptam attól, hogy a csecsemő korú babával aludjak egy ágyban (ráfekszem, forgolódok megcsapom szegényt...) A hordozás nem rossz, de míg az egyik gyerekem amúgy is állandóan rajtam csüngött, a másik nem maradt meg 2 percnél tovább. Szerintem ennek ott van létjogosultsága, ahol nincs pelenka, és az anyukának más dolga sincs, mint a bébivel foglalkozni. Afrikánál maradva, ott nem árulnak eldobható pelust, és nem alszik apa-anya még 15 év múlva is a pisifoltos matracon, nincs olyan hideg, hogy sok réteg ruha kelljen, stb...

Akinek kedve van hozzá, és sikerélményt hoz neki, attól eszemben sincs elvitatni a dolgot természetesen.

2012. nov. 12. 23:50
 19/61 Bence_ ***** válasza:
100%
Amikor még nem tud ülni egy baba akkor mit kell tenni?
2012. nov. 13. 00:23
 20/61 anonim ***** válasza:
94%
Mi használjuk,részben.Annyit amennyi nekünk kényelmes. Látom hogy mikor fog kakálni és felkínálom a bilit. Ha leveszem a pelust várható hogy pisilni fog ergo azonnal bili. Pelust is használunk. Nálunk bevált napi 1-2 pelenka fogy,és ismerem a jelzéseit.
2012. nov. 13. 01:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!