Két hetes kisbaba, állandóan kapkod a kezével és a lábával is alvás közben Ez természetes ebben a korban vagy orvoshoz kell fordulni?
Figyelt kérdés
Gyakran olyan összerezzenései vannak, mintha rosszat álmodna , mind ezek miatt nem is tud nyugodtan aludni.Nagyon sokat küzd. Valószínűleg egy kicsit hasfájós is lehet de azt másképpen jelzi.2012. okt. 20. 09:05
2/5 anonim válasza:
totál természetes. Van pólyád? Ha nincs, akkor egy plédet hajts háromszögbe, tedd a vállát a leghosszabb oldalra és jól bugyoláld be a kis karjai legyenek a teste mellett. Sokkal jobban fog aludni. Ezek még reflexmozgások nála, amire sokszor fel is ébrednek a picikék.
3/5 anonim válasza:
Moro-reflexnek nevezik. Az enyém is csinálta. Kinövi majd. Minden külső zajra rezzen, akár álmában is.
4/5 anonim válasza:
Igen, természetes.
És ahogy a 2. válaszoló is írta, tedd pólyába. Ott majd biztonságban érzi magát ( kicsi helyen van mint az anyaméhben) és nem lesznek ezek a hirtelen kapkodásai.
Ha nincs pólyád az is elég ha egy plédbe becsavarod. De kb. úgy mintha pólyában lenne.
Így meg fog szűnni ez az összerezzenés és nyugodtan fog tudni aludni.
5/5 anonim válasza:
:))) Hát én tiszta pánikban voltam a kórházban, hogy valami baj van a babámmal. Neten sem tudtam utánanézni 5 napig. Aztán megnyugodtam, hogy normális. Én is egy pldébe csavartam be és nagyon jókat aludt utána.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!