Hallottatok már a "természetes csecsemőhigiéniáról"? Mi a véleményetek róla?
Azért érdekelnek a válaszok, mert számomra meglepő módon a környezetemben sem a védőnők, sem a gyerekorvosok, sem az anyukák nem hallottak még róla, viszont az első meglepődés után szinte mindenki érdeklődve, nyitottan reagál rá, és sokat is kérdeznek ezzel az egésszel kapcsolatban.
Itt egy kis összefoglaló: [link]
itt meg egy szuper blog, rengeteg infóval erről a témáról is: [link]
Tényleg kíváncsi vagyok, hogy csak itt vidéken nincs a köztudatban a dolog, vagy nagyobb városokban, esetleg Bp-en is fehér hollók az EC-s családok.
24-es! :) Jól írta a válaszoló, aki reagált a hozzászólásodra. Az fogalmazódott meg bennem (milyen faramuci világ), hogy ha irtózol a kosztól, akkor neked még pont hogy jól is jönne ez az egész E.C., mert a kakit gyakorlatilag nem is kell érintened, és mivel nem kenődik rá, a babáról sem kell "ledörgölni". Összességében kevesebb takarítással jár, mint a pelusozás. Egyedül az odafigyelés, amiből több kell hozzá.
Még valami, amit úgy látom, sokan félreértenek. Az E.C. nem arról szól, hogy nincs a babán pelenka, és oda pisil-kakil ahová éppen kedve tartja, ahol rájön a szükség, a felnőttek meg takarítják fel utána a végterméket, mint a kölyökkutya után a lakásban. Ennek semmi értelme nem lenne.
Örülök, hogy sikerült viszonylag indulatmentes hozzászólásokat összehozni. :) Jöhet még!
Én nem hallottam még róla, pedig érdekelnek az öko dolgok. Védőnő vagy gyerekorvos sosem említette ezt a lehetőséget. Egyébként Pest megyében egy kis településen élünk. Mosható pelust használtam első fiamnál, a régi hagyományos tetra pelenka és gumibugyi verziót. Hosszú lenne leírni hogy miért és nem is ide tartozik, de kb 8 hónapos kora óta eldobhatót használok, illetve nyáron bepróbálkoztam az All-in-One moshatókkal, de nem jöttek be, így maradt az eldobható. Márciusban születik a következő baba. Szeretném kipróbálni ezt a módszert, mindenképpen kombinálva az elmoshatóval. Szeretnék többet tudni róla, úgyhogy majd belemerülök egy kicsit, mert csak így átszaladva a témát még nem igazán tudom elképzelni hogy hogyan zajlik ez az egész.Ahogy már sokan írták a kakit simán észreveszi az ember, na de a pisi az más kérdés.
Ja, és büszke vagyok a válaszolókra, mert tényleg nem alakult ki semmilyen vita, pocskondiázás, stb, ahogy az általában szokott.
34-es: Akármilyen tálka alkalmas, én pl egy konyhai keverőtálat használtam eleinte (aztán a nővérem hozott igezi kínai bilit, ami pont erre van kitalálva, ilyen: [link] Csak az a fontos, hogy ne legyen túl puha, túl sekély, és kényelmesen meg tudd fogni a combjaiddal. Szopi közben is ugyanúgy alá lehet tenni az edényt. :) Karodon a baba, lábaddal fogod az edénykét. Egy kézzel még a kiborítás és a popótörlés is kivitelezhető, pár alkalom alatt bele lehet jönni. Mély álomban nagyon ritkán pisilnek-kakilnak. De tény, hogy az első pár hónapban azonnal ébredés után, vagy a teljes ébredés előtti félálomban pisilnek, úgyhogy résen kell lenni, és azonnal alátenni az edényt. Én amúgy biztonsági okokból flip külsőbe hajtogatott tetra pelust használok, de most pl már két napja nem történt baleset, szóval tényleg csak azért van rajta, hogy ha esetleg nem venném észre, se legyen mindene pisis.
35.-ös: a pisit is észre lehet venni (a lányom pl olyan 3-4 hónapos korában egy hosszút nyögött-sikított közvetlenül előtte :)), meg egy idő után kiismered a baba szokásait, hogy mikor, melyik napszakban, milyen időközönként pisil.
38-as: kifejtenéd, miért tartod baromságnak?
39-es: nem kell egész nap figyelni, épp azért, mert az ember megtanulja, kitapasztalja a gyerek ritmusát, szokásait. Van a 7 hónapos lányom mellett egy 2,5 éves fiam is, és több anyukát ismerek, akik 2-3, sőt, 6! gyerek mellett gyakorolják az EC-t. Az meg, hogy mély álomban nem pisilnek, az tény; nem tudom, miért mondod hogy vicc. Esetleg tapasztaltad az ellenkezőjét, megfigyelted, hogy a te gyerekeid a legmélyebb álmukban szoktak bepisilni/bekakilni? Tényleg érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!