Hallottatok már a "természetes csecsemőhigiéniáról"? Mi a véleményetek róla?
Azért érdekelnek a válaszok, mert számomra meglepő módon a környezetemben sem a védőnők, sem a gyerekorvosok, sem az anyukák nem hallottak még róla, viszont az első meglepődés után szinte mindenki érdeklődve, nyitottan reagál rá, és sokat is kérdeznek ezzel az egésszel kapcsolatban.
Itt egy kis összefoglaló: [link]
itt meg egy szuper blog, rengeteg infóval erről a témáról is: [link]
Tényleg kíváncsi vagyok, hogy csak itt vidéken nincs a köztudatban a dolog, vagy nagyobb városokban, esetleg Bp-en is fehér hollók az EC-s családok.
én még nem hallottam róla,nekem érdekes dolgot mondtál...
két gyerekem van,már túl vagyunk a peluson..elgondolkodtam rajta,akkor se használtam volna ha tudok róla...igazából így is mindkettő 2 év 2 hónapos volt mikor szobatiszta lett,aztán 3 hónap és ágytiszta...szerintem amit nem költesz pelura az elmegy vízre a balesetek miatt...de ha valaki kipróbálja és még bele is jön,akkor biztos jó...
Bence_, amíg nem tud ülni, addig a hátát a mellkasunknak támasztva, a combjait megfogva, "gömböc" alakban tartjuk amíg pisil/kakil. Egészen picuri babák az ember karján is elférnek, így valahogy: [link]
Azt gondolom, hogy nem is az a lényeg az egészben, hogy mikor lesz szobatiszta, vagy hogy hány baleset van/nincs, hanem inkább az, hogy saját maga beszennyezése nélkül könnyíthet magán. Nagyon izgalmas, érdekes és felemelő érzés, ahogy ezek a pici babák kommunikálnak, szólnak előtte egy picivel, és a sikeres akció közben/után sokszor egy elégedett mosoly a jutalom.
Azokban az országokban, ahol meleg van, valóban sokkal egyszerűbb, de nehogy már ne tudjuk mi is megoldani, ha akarjuk, nem igaz?
Amúgy sokkal kevesebbet mosok, mint amikor a fiam volt pelusos, mondjuk én azért adok a lányra "biztonsági pelust", mert a másik gyerek, a tanya, az állatok és a rengeteg tennivaló mellett nem mindig tudok azonnal reagálni. De amúgy ők is tudnak várni, pl nem pisilik le az embert, ha éppen hordozzák őket, jeleznek, és szépen megvárják, amíg befejezzük amit éppen csinálunk.
Köszönöm!
Ha lesz harmadik kipróbáljuk :)Ügyesek, értelmesek csak sokan ezt nem veszik észre.
Volt idő amikor napi 15 pelus fogyott.
24-es vagyok:
mert nem szeretem a koszt, márpedig ez bizony sok piszokkal járna. Meg az is eszembe jutott, hogy mi elég sokat megyünk, akár babakocsival, kendőben, vagy kocsival és ilyen hidegben nem értem hogy engedhetjük meg magunknak a baba bevizelését, vagy székelését? Mert az én fél éves fiam nem tudná és akkor pisiben-kakiban ücsörögne a hátamon mondjuk?
Szóval ilyenek fordultak meg a fejemben.
Kedves 24- es:)!
Az EC nem kizárólagos. Tehát ha úton, kendőben, kocsiban van pelus a kicsin, az nem "rontja" el az eredményeket, nem zárja ki azt, hogy otthon, mikor nyugi van, ne vehetnéd le róla:). Én írtam feljebb, hogy mi is kombóban EC-ztünk pelenkázással:).
Nem jár kosszal:), csak egy edényt kell mosogatni, ami mindig a kezed ügyében van. DE nálunk pl. minden helyiségben volt egy kis műanyagedény, soha, tényleg soha nem lett semmi pisis vagy kakis ezeken és persze a peluson kívül:).
24-es vagyok:
köszönöm a választ. :)
"Szegény" apukákat is mindig azok emlegetik, akik sohasem próbálták azt, amiről ítélkeznek.
Ha egy pár azért megy szét mert átrendeződenek a mindennapok, akkor ott valami más hiba(is) van. Nagyon szépen meg lehet oldani mindent úgy, hogy a baba is, az anya is és az apa is jól járjon.
Sok esetben az a gond, hogy az apuka nem veszi ki a részét a gyerek körüli, háztartási teendőkből, csak azt várja el a párjától, hogy minden ugyanúgy menjen, ahogy addig. Nyilván ez nem lehetséges. Ez viszont messze nem jelenti azt, hogy bárkit is el kéne hanyagolni. Pusztán (át)szervezés kérdése az egész.
Házaséletet élni nem csak az ágyban lehet, együttaludni nem csak úgy lehet, hogy a baba van középen, sőt. ...Az EC sem több meló semmivel mint a peluscsere. Pusztán másféle odafigyelést igényel. És NEM kényszerítés! Ahogy az állatok, az embergyerek sem piszkít maga alá, természetéből adódóan. A pelenka használata az, amit "erőltet" a felnőtt, "lenevelve" a gyereket az eredeti képességéről. Tehát arról, hogy fedett fenékkel ürítsen a baba, szóval pont fordítva történik a "szoktatás" mint gondoljuk. Nem véletlen, hogy amit mókás történetekben mesélnek a szülők, az teljesen logikus dolog: amint lekerül a kicsiről a pelenka, egyből ürít a pelenkázón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!