Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi volt a legnagyobb badarság,...

Mi volt a legnagyobb badarság, amit tanácsként kaptatok a gyerekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Nekem az, amikor anyuKám azt mondta, szoptatás előtt tegyek meleg takarót a mellemre, mert a gyerek azért köhög, mert hideg az anyatejem...
2009. júl. 28. 10:06
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/128 anonim ***** válasza:
96%
hat minket ezeken neveltek fel,az en anyam is nem ertette miert kell 6honapig csak szoptatni,en mar 4honapossan szalonnat ettem,aztan csodalkozott,hogy allandoan allerigias voltam.meg beteges.meg miert nem teszem a gyereket a kompba?en annyira szerettem(oszerinte)emiatt (szerinte csak lusta voltam)1es fel evessn kezdtem el jarni.gorbe gerincemrol nem is beszelve,gyogytornara kene jarnom.a nagyim sem volt jobb anyumnal,palinkas dolgot o is ajanlotta,ha faj az inye avval kell bekenni.baratnom meg egy nyugtato tablettat adott a picijenek(negyedet csak)hogy jobban aludjon.ez az anyja tanacsa volt.szoval amulok bamulok,es orulok,hogy tuleltem a gyermekkorom;-)
2010. ápr. 11. 06:50
 52/128 anonim ***** válasza:
97%
jöttem haza az orvostól picurral,pont a 4 hós oltást kapta,persze hogy sírt..aztán egy öreg néni mondta tök komolyan,hogy jaj de sír,hogy ez gyomor fájás,arra adjak egy gyűszűnyi pálinkát,hogy nem árt a gyereknek,aztán mondtam hogy most kapott oltást azért sír,erre azt mondta,ja oltást,persze,ez olyan oltás amtől direkt elkezdik fájdítani a gyerek gyomrát,hogy adjanak neki pálinkát. :) Mosolyogva távoztam a néni mellől:)
2010. ápr. 11. 07:11
 53/128 anonim ***** válasza:
97%

Sziasztok!

Nekem azt mondta anyukám terhesen nehogy csináltassak magamról fényképet,nehogy valami baj legyen a babával!:)

Hát ráhagytam...!

De persze csináltunk,és mikor megszültem megmutattam neki!!

Nagyon jók amiket írtatok sokat nevettem!

ÜDV! Szép napot!

2010. ápr. 11. 07:11
 54/128 anonim ***** válasza:
82%
Nekem a védőnő mondta!!! hogy ha kevés a tejem, azért még nem kell tápszert adni pótlásnak, mert nem baj, ha egy kicsit éhes marad a baba... hozzáteszem úgy sírt szegénykém, hogy levegőt is elfelejtett néha venni annyira éhes volt. (ez tényleg a szomorú kategória... ilyenek adnak "szakmai" tanácsot!)
2010. ápr. 11. 08:16
 55/128 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tudom hol kezdjem,annyi tanácsot kaptam.

Anyós:Biztos azért nem eszik a gyerek mert túl forró neki az étel...

Ha sír a fogzás miatt ő régen pálinkába áztatott géz darabot dugott a gyerek szájába,de mivel ez ma már nem divat,elég a vörösborba mártom...

2010. ápr. 11. 08:20
 56/128 anonim ***** válasza:
97%

Barátnő megkérdezte, hogy a nem fáj-e a köldököm, mikor a gyerek eszik a hasamban? (egyetemet végzett bölcsész).

Amikor azt mondtam, hogy a gyerek nem az én köldökömön táplálkozik, akkor kiakadt, megkérdeztem, hogy aki ikreket vár annak két köldöke van-e? Akkor hüléynek nézett :-D

Ne vágjam a körmét, mert leesik. (anyós)

A haját nem szabad mosni, mert kihullik. (szomszéd) Vállig érő hajjal született, ma két éves és a derekáig ér :-D

Borotváljam le, azt én is hallottam, mert az mondták, megtetszik az égieknek a szép haja és elviszik a lányt :-(

Faros baba: gyújtsak meg egy gyertyát, és guggoljak fölé meztelen, hogy tudja, merre van a kijárat a barlangból :-D

( a férjem szerint csak frissen gyantázva !!! )

2010. ápr. 11. 08:37
 57/128 anonim ***** válasza:
95%

Nekem a zöldséges mondta a terhesség alatt, hogy ne szedjek Elevitet, mert nagy lesz a baba feje. Mondtam, hogy a barátnőm is szedte, és nem lett nagy. Megkérdezte, hányadik gyerek a barátnődnél, mondtam, a második. Válasz, akkor azért nem lett nagy a feje. Azóta megszültem, és teljesen arányos volt a kisbabám.

Engem is lefáraszt néha az anyós a tanácsaival, mentségére szól, hogy mindent csak jóindulatból mond, és nagyon jóban vagyunk, csak egy kicsit túlaggódik mindent. A 2 hónapos kislányomnál nem volt minden rendben, egy ideje nem akart rendesen enni, rengeteget bukott és sokat sírt, és a háziorvos úgy tűnt, nem veszi komolyan a panaszokat. Anyós, mivel kórházban dolgozik, megbeszélte az ottani gyerekorvossal, hogy beviszem és megnézi. Közben mondtam, hogy nagyon büdöset és sötétbarnát kakilt. Mondja az anyós, hogy vigyem be a kakis pelust is. Kérdeztem bizonytalanul, hogy ezt az orvos kérte, székletmintát akar? Válasz: nem, de szerinte az orvos már ránézésre és szagból, állagból is tud következtetni a problémára. Persze nem vittem be, elképzeltem a jelenetet, hogy egy vadidegen orvos orra elé teszem a telekakált pelust, hogy nézze, ilyet kakált ma reggel...

2010. ápr. 11. 09:08
 58/128 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg jó ötlet volt kiemelni a kérdést. Nagyon jól indult ez a napom... :)

Nem tanács volt, de anyósom a következőt produkálta:

200 km-re lakik tőlünk, és amikor 3 hetes volt a pici feljött hozzánk 3 napra, addig a párom hazautazott. Aznap történt, hogy ideért. Hapcizott a kicsim. (azóta is szokott trüsszögni, de a védőnéni azt mondta, hogy a picik sokat trüsszentenek, úgyhogy ha nincs más megfázásos tünete ne aggódjak) Szóval anyós kb 1 órája tartózkodott a lakásban, mikor a kicsi hapcizott. Rá pár percre anyós is rákezdte. Erre ő: "Biztos Tomitól kaptam el..."

Az én nagymamám adta a következő tanácsot 2 hete:

Görbe a lába ennek a gyereknek, úgyhogy kötözzem össze, hogy csak egyenesen tudja tartani a lábát és majd kiegyenesedik...

Nekem az utazóágy, meg a kismacska volt a kedvencem.

2010. ápr. 11. 09:38
 59/128 anonim ***** válasza:
97%

Sziasztok!

Az én anyósom is mond butaságokat:D

pl:3 hósan a gyerekkel mézet akart etetni,meg különböző gyógyteákkal akarta itatni(olyan teák amiket még felnőttek sem isznak össze-vissza).Vagy amikor megtudta,hogy jön a baba(dec6-án derült,ki,hogy anya leszek:D)vegyek fel 2 bugyit nehogy megfázzon a kicsi és mindenképp sima hagyományos bugyi legyen,mert a tanga nem takar és megfázom:D:D így megfázik a kicsi is:D

2010. ápr. 11. 09:41
 60/128 anonim ***** válasza:
93%
ÉN is köszi hogy kiemelted a kérdést,mert különben lemaradtam volna róla.
2010. ápr. 11. 10:14
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!