Mi volt a legnagyobb badarság, amit tanácsként kaptatok a gyerekkel kapcsolatban?
Sziasztok!
Nekem azt mondta anyukám terhesen nehogy csináltassak magamról fényképet,nehogy valami baj legyen a babával!:)
Hát ráhagytam...!
De persze csináltunk,és mikor megszültem megmutattam neki!!
Nagyon jók amiket írtatok sokat nevettem!
ÜDV! Szép napot!
Nem is tudom hol kezdjem,annyi tanácsot kaptam.
Anyós:Biztos azért nem eszik a gyerek mert túl forró neki az étel...
Ha sír a fogzás miatt ő régen pálinkába áztatott géz darabot dugott a gyerek szájába,de mivel ez ma már nem divat,elég a vörösborba mártom...
Barátnő megkérdezte, hogy a nem fáj-e a köldököm, mikor a gyerek eszik a hasamban? (egyetemet végzett bölcsész).
Amikor azt mondtam, hogy a gyerek nem az én köldökömön táplálkozik, akkor kiakadt, megkérdeztem, hogy aki ikreket vár annak két köldöke van-e? Akkor hüléynek nézett :-D
Ne vágjam a körmét, mert leesik. (anyós)
A haját nem szabad mosni, mert kihullik. (szomszéd) Vállig érő hajjal született, ma két éves és a derekáig ér :-D
Borotváljam le, azt én is hallottam, mert az mondták, megtetszik az égieknek a szép haja és elviszik a lányt :-(
Faros baba: gyújtsak meg egy gyertyát, és guggoljak fölé meztelen, hogy tudja, merre van a kijárat a barlangból :-D
( a férjem szerint csak frissen gyantázva !!! )
Nekem a zöldséges mondta a terhesség alatt, hogy ne szedjek Elevitet, mert nagy lesz a baba feje. Mondtam, hogy a barátnőm is szedte, és nem lett nagy. Megkérdezte, hányadik gyerek a barátnődnél, mondtam, a második. Válasz, akkor azért nem lett nagy a feje. Azóta megszültem, és teljesen arányos volt a kisbabám.
Engem is lefáraszt néha az anyós a tanácsaival, mentségére szól, hogy mindent csak jóindulatból mond, és nagyon jóban vagyunk, csak egy kicsit túlaggódik mindent. A 2 hónapos kislányomnál nem volt minden rendben, egy ideje nem akart rendesen enni, rengeteget bukott és sokat sírt, és a háziorvos úgy tűnt, nem veszi komolyan a panaszokat. Anyós, mivel kórházban dolgozik, megbeszélte az ottani gyerekorvossal, hogy beviszem és megnézi. Közben mondtam, hogy nagyon büdöset és sötétbarnát kakilt. Mondja az anyós, hogy vigyem be a kakis pelust is. Kérdeztem bizonytalanul, hogy ezt az orvos kérte, székletmintát akar? Válasz: nem, de szerinte az orvos már ránézésre és szagból, állagból is tud következtetni a problémára. Persze nem vittem be, elképzeltem a jelenetet, hogy egy vadidegen orvos orra elé teszem a telekakált pelust, hogy nézze, ilyet kakált ma reggel...
Tényleg jó ötlet volt kiemelni a kérdést. Nagyon jól indult ez a napom... :)
Nem tanács volt, de anyósom a következőt produkálta:
200 km-re lakik tőlünk, és amikor 3 hetes volt a pici feljött hozzánk 3 napra, addig a párom hazautazott. Aznap történt, hogy ideért. Hapcizott a kicsim. (azóta is szokott trüsszögni, de a védőnéni azt mondta, hogy a picik sokat trüsszentenek, úgyhogy ha nincs más megfázásos tünete ne aggódjak) Szóval anyós kb 1 órája tartózkodott a lakásban, mikor a kicsi hapcizott. Rá pár percre anyós is rákezdte. Erre ő: "Biztos Tomitól kaptam el..."
Az én nagymamám adta a következő tanácsot 2 hete:
Görbe a lába ennek a gyereknek, úgyhogy kötözzem össze, hogy csak egyenesen tudja tartani a lábát és majd kiegyenesedik...
Nekem az utazóágy, meg a kismacska volt a kedvencem.
Sziasztok!
Az én anyósom is mond butaságokat:D
pl:3 hósan a gyerekkel mézet akart etetni,meg különböző gyógyteákkal akarta itatni(olyan teák amiket még felnőttek sem isznak össze-vissza).Vagy amikor megtudta,hogy jön a baba(dec6-án derült,ki,hogy anya leszek:D)vegyek fel 2 bugyit nehogy megfázzon a kicsi és mindenképp sima hagyományos bugyi legyen,mert a tanga nem takar és megfázom:D:D így megfázik a kicsi is:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!