Mi volt a legnagyobb badarság, amit tanácsként kaptatok a gyerekkel kapcsolatban?
sziasztok!
jókat derültem az "okosságokon", természetesen én is kaptam belőlük, ezeket nem részletezem
viszont amit az öcsém mondott muszáj leirnom
tudni kell róla, h állatorvos, időnként egy tehenészetbe jár ki gyógyitani
amikor megszületett a kislányom, a kórházban meglátogatott, panaszkodtam, h nem indult még be a tejtermelés, pedig milyen jó lenne, mert nagyon besárgult a baba. Erre ő irtó komolyan megkérdezte, h mi az h még mindig nem kaptam semmit(gyógyszert) hogy leadjam a tejet? talán tehénnek nézett, jót röhögtünk rajta. a szakma ártalma
jókat nevettem egyik másik tanácson. mi a párom szülőfalujába költöztünk mikor terhes voltam, rengeteg itt a rokona, mind 60 körüli, kaptam én is jó pár tanácsot:
terhesség alatt:
-nem nézhettem beteg gyerekeket sem tv-ban, sem újságban, mert akkor beteg lesz a fiam.
-elvágtam a kezem: ez majd meglátszik ám a babán is, szóval figyelhetnék jobban
mikor megszületett a fiam:
-3 hetesen adjak neki tejbegrízt, 4 hónaposan mézet, 7 hónaposan nyers tojássárgáját porcukorral
-tükörbe nem nézhet, míg nem jön ki az 1. foga
-a haját 1 éves koráig nem vághatom le
-1 éves korig nem vihetem be a temetőbe, hát megtettem, mert apukám sajnos már nem él, és minden alkalommal mikor otthon vagyunk megyünk hozzá.
- piros rongyot kell kötnöm a babakocsira, h az öregek ne igézzék meg: na nem kötöttem, erre 1ik este kb 2 hetes volt a fiam, iszonyúan sírt, az anyósom meg rendesen kiabált velem, h ő megmondta, megigézték, most vhonnan szerezzek pisis pelust, mert azzal kell megmosni az arcát!!!! másnap elvittem dokihoz, mondta, h még akkor is kicsit kemény volt a hasa, szóval fájt szegénynek
-igyak vörösport, mert vérszegény lettem szülés után, a vastabletta nem jó
-a baba ínyét vörösborral kenjem, ha jön a foga
- itassam, hiába szopott akkor még, mivel az anyatej olyan, mintha én levest ennék, az pedig nem szomjoltó
- társasházban lakunk, én voltam a soros a lépcsőháztakarításban, addig anyósom átjött vigyázni a fiamra: arra mentem be, h ül!!! a fiam a kiságyban- kérdeztem, h miért ültette fel? h erősödjön a gerince.
-6 hónaptól kötelező! biliztetni
de ami kiütötte a biztosítékot: szülés után rengeteg tejem volt, tusoltam és a szobában hagytam a melltartóbetétet. mnetem be érte, anyósom megállított, mire nekem elkezdett folyni a mellemből a tej. pár héttel később tápszeres lett a fiam, mire az anyósom megjegyezte: húúú de kár, h elfolyt belőle vmennyi, így az mind kárbaveszett és most azért nem elég... szóval ő azt hiszi, h ez 1 készlet, ami mondjuk 10 liter, és nincs olyan, h tejtermelődés:)
-apósom szerint a cumi pénzkidobás, rongyba tegyek kristálycukrot, be a gyerek szájába és ennyi:)
-és ha sír, akkor ott a máktea, akkor csnd lesz.
-szoptatni kizárólag 3 óránként szabad, mert amúgy őrület kövér lesz a baba.
rengeteg, rengeteg ilyen sztorim van, képtelenség lenne mindet leírni.
meghallgatom ezeket, eleinte dühített, de borzasztóan, ma már csak nevetek rajtuk.
23 hónapos kisfiú anyukája
Anyósomtól megkaptam mikor kb 3 hetes volt a babám és igény szerint szoptattam, hogy ne csináljam, mert nem lesz napirendünk???
3-4 hónapos lehetett mikor mézes teát kellett volna neki adnom. 5-6 hónapos volt mikor a hozzátáplált ételbe nem raktam sót és cukrot akkor közölte velem hogy nem ismeri meg az ízeket...
Sógornőm (egy idősek a babáink, csak neki van egy iskolás nagyfia is) közölte, hogy neki állítólag ezeket a tanácsokat adta az orvosuk (kicsit nehéz elhinnem):
2 hónapos gyereknek adjon almalevet
sport szeletet adhat a gyereknek, mert abban szőlőcukor van, és attól nem romlik a foga
Még gondolkodom, és ha jut eszembe, akkor írok.
Dédinél voltunk, pelenkáztam a fiamat. Egyszer csak megszólal: valami baja lehet a gyereknek, mert az egyik heréje lejjebb van, mint a másik.
Anyukám szintén pelenkázásnál: Normális, hogy ilyen barnás színű a herezacskója a gyereknek? Mondom persze, semmi baja, miért milyennek kéne lennie? Anyukám: Nem tudom, eddig csak szőröset láttam. Hozzáteszem, hárman vagyunk lány testvérek, a fiú gyerekekről gőze nincs.
Nagyon jók a storyk!
Apukám aranyköpését megosztom veletek:
A kisbabákat szokták néha néhány percre hasra fordítani, hogy a hátizmai erősödjenek és megtanulja emelni a fejecskéjét, ezt ti is tudjátok. Egy ilyen alkalommal, mikor kislányom éppen hason volt, és próbálta emelni a fejét, csak akkor még nehezen ment neki, azt mondta: Jaj, kislányom, ne kínozd már azt a gyereket!
Szóval ez nála kínzásnak minősül. :-)
Hat lanyok,nem semmi.
Nekem az a legjobb sztorim amikor setaltunk a faluba a fiammal(3 honapos volt) es jott egy oregasszony es lekopte!!! a gyerekemet.Nezek ra csodalkozva,erre azt mondta,hogy ettol jobban fog aludni.
(1 hetes kora ota ataludta az ejszakat de mind1)
A palinkat azt nekem is mondtak meg a makteat.
Ja a ferjemnek voltak-vannak jo aranykopesei:
Csuklik a gyerek,biztos megfujta a szel vagy fazik.
O is tartott regebben tehenet es amikor megszuletett a fiunk akkor egy ismerosek halvat hoztak ajandekba.Erre felkialt a ferjem:De jo!A teheneknek is mindig a napraforgotol volt sok tejuk biztos neked is meg tobb lesz.
+25 fokba megkerdi:Ne adjuk ra megis a gyerekre az overalt?
6 honapos volt amikor azt mondta,hogy adhatnal neki tobb hust mert latszik,hogy ugy kivanja.A vicc csak az,hogy o konkretan porkoltre gondolt:)
Nekem nincs anyosom,anyukam eleg jo tanacsokat szokott adni de van egy dolog amit nem akar megerteni.
Nem adunk mezet 1 eves kora elott!!!
Most megfazott a fiam erre szerinte adjak neki mezes teat.
Amugy a kismacskas es az utazoagyas nagyon tetszett.
9 honapos kisfiu anyukaja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!