Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi volt a legnagyobb badarság,...

Mi volt a legnagyobb badarság, amit tanácsként kaptatok a gyerekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Nekem az, amikor anyuKám azt mondta, szoptatás előtt tegyek meleg takarót a mellemre, mert a gyerek azért köhög, mert hideg az anyatejem...
2009. júl. 28. 10:06
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/128 anonim ***** válasza:
100%

Te Kismacskás!

Bocs a kérdésért, nem kötözködésnek szánom, de hol élsz Te??? :))) Olyan sztorijaid vannak, hogy behalok Tőled! :))

Nálunk is vannak néha cifraságok, de szerintem Te überelsz elég sokunkat! :)

2010. jún. 25. 13:21
 102/128 anonim ***** válasza:
100%

Anglia...

de ez a sok okossag az anyosomtol jon....Ok meg otthon elnek.

2010. jún. 27. 17:33
 103/128 anonim ***** válasza:
100%
na,akkor én is írok!:)Mikor az utcán toltam a gyerek,két hónapos volt és az ujját szopja,a cumit utálja,egy öregasszony meglátta és sikoltva felkiáltott,hogy ne hagyjam,mert csontig le fogja szopni a gyerek az ujját....:)
2010. júl. 15. 14:49
 104/128 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom, az akkor 4 hónapos kislányomnak szeretett volna teát adni, amiben többek között méz és mogyoró is volt. Közölte, hogy minek megfürdetni a babát elég ha nedves pelenkával áttörlöm. Esténként kapott kiegészítésnek kevésketápszert. Mire ő közölte, hogy miért nem keverek be egy 1,5 l-es üveggel, és akkor elég lesz pár napig. Azt is mondta, hogy azért sír a kislányom, mert cumizni szeretne.
2010. júl. 15. 15:16
 105/128 anonim ***** válasza:
100%
a legvadabb tanács amit kaphattam, a VÉDŐNŐtől származik, ugyanis 5 hós lányomnál most kezdtem a hozzátáplálást, inkább csak kóstoltatást: - a jó tanács: a gyümölcshöz mindenképp kell cukrot tenni, mert a szénhidrátot pótolni kell. Nem is értem- egyszer cukor ellen, egyszer mellette?
2010. júl. 18. 23:43
 106/128 anonim ***** válasza:
89%

Még csak az 5.oldalon tartok.De jókat mosolygok a válaszokon.

3hónapos a babám.1 nagyon jó tanács amire igy hirtelen emlékszek: ha csuklik a babánk(nem büfizik szinte soha csak csuklik) adjunk neki pár csepp vizet vagy citromlevet. MEgpróbáltuk a viz adást. Hát szegény baba 2 óráig sirt utána.Pedig jól lakott meg minden. Azóta hagyjuk csuklani és ha abbahagyta kb 10perc után elalszik.

Majd hami után olvasok továbbb mmert ezeken kész vagyok:)

JA.. meg nem szabad levágni a haját mert akkor nem nő ott haj.Ebben lehet van valami de nem tudom. Ezt a neten olvastam még régebben:)

2010. júl. 19. 19:21
 107/128 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

nekem is van pár tanácsom:

-borral kell kenegetni a baba ínyét, ha jön a foga (anyós, sógornő)

- nem szabad levágni sem a haját sem a körmét, mert nem fog kinőni (szintén az előbb írt páros)

- ne engedjem, hogy tükörbe nézzen, mert nem jönnek ki a fogai (fent említett páros, anya - lánya egyébként)

- szopizás mellett kell , hogy adjak neki vizet is, még ha nem kéri, akkor is erőltessem, mert az anyatej nem számít folyadéknak és a babáknak a nagy melegben legalább 1 liter folyadékot meg kell inniuk (sógornőm, aki egyébként nővér a szülészeten) - a babánk fél éves volt, hozzátáplálás mellett szopizott 13 hós koráig, addig nem fogadott el más folyadékot

- 1 hós volt a babánk, amikor megkérdezték, hogy adtam - e már neki tejbedarát

- fél évesen kapott - e már cumisüvegből húslevest

- hogy jól fejlődjenek, nyúljanak az inai, kenegessem a nyálammal a térdhajlatnál levő inakat, annó ő is ezt csinálta, hogy ne legyenek alacsony termetűek a gyerekei (anyósom mondta, ő maga 145 cm magas, a lánya 150 cm, férjem 165 cm, és még 2 fia kb. 170 körüliek)

- miért teszem le minden nap már fél 8kor aludni a gyereket, ő ilyenkor kezdte meg az utolsó kör sétáját a gyerekkel a faluban (sógornőm) - nálunk van napirend, babánk óramű pontosággal megérzi a fürdetés és az alvás idejét, minek zavarjam meg a rendszerét csak az ő kedvéért. Nekünk így felel meg. Megjegyzem, babánk 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát, este fél 8 - 8 kor elalszik, reggel 6 - fél 7kor ébred. Kevés alkalommal bomlott meg ez az idő, amikor foga jött vagy most a kánikulában gyakrabban felébred éjjel vizet inni

Hirtelen csak ennyi jutott az eszembe

22 hós kislány anyukája

2010. júl. 19. 21:20
 108/128 anonim ***** válasza:
89%

ismerősöm kérdezte az anyóstól hogy" ha terhesen fürdünk akkor nem e folyik be a köldökön a víz?"

a lány 20 éves volt tanyasi csaj, és hihetetlen buta. hnah de kérem szépen ennyire csakne legyünk már buták. ez egy kicsit sok!!!!

2010. júl. 19. 21:43
 109/128 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a nagymamám mondta még a terhességem alatt, hogy ha megkívánok valamit, mindenáron ott és akkor szerezzem is meg, mert különben a kívánt étel örökre nyomot hagy a testemen: Neki is azért van csirkecomb alakú folt a karján, mert nem jutott hozzá terhesen, és a ráadás: azért ott, mert épp azt a karját fogta meg közben!:DD
2010. júl. 19. 21:43
 110/128 anonim ***** válasza:
90%
Mindenképpen segíteni kell megkakiltatni, mert belesül a kaki! Anyóstól :)
2010. júl. 19. 22:14
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!