Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3-4 hónapos babák és anyukáik...

3-4 hónapos babák és anyukáik hogy vagytok?

Figyelt kérdés
Hogy bírja a csöppség ezt a nagy meleget? Hogy álltok a mozgásfejlődésben? Meséljetek!! :) Vitassuk meg a gyerkőceink fejlődését! :)
2012. jún. 21. 15:14
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/185 anonim ***** válasza:

Szia Timi! Tényleg nagyon eltűntél! Hú kemény lehetett ez a pár nap nektek :S! Én is melékszem még mikor nekem apadt a tejem..hát nem volt piskóta az a pár nap..Nekem szerencsére elfogadta a tápszert Vanda, de mondjuk ő is öklendezett egyszer-kétszer.Szerintem ha már elkezdted a kóstoltatást akkor ne hagyd abba, mert összezavarod szegényt.Az tök jó, hogy lett megint tejcsid ügyesen visszahoztad:).Szoptass ugyan úgy attól még kóstoltathatsz.Ha új ízt vezetsz be, akkor 2-3 napig add csak azt natúran és aztán ha semmi jele az allergiának akkor keverheted.Viszont beszélj szerintem a gyerekorvossal vagy védőnővel ha nincs kaki, mert az lehet az almától is akár.Semmi gáz nálunk gyakran előfordul sajnos.Nekem már hőmérőznöm is kellet Vandust:( Ha a kis pocija fáj már tőle akkor jobb ez a megoldás, hogy ne szenvedjen..Viszont az is elképzelhető, hogy mivel nem tudott szopizni ez váltotta ki a szorulást.Mivel már most van tejcsi biztos lesz kaki is :) Ne aggódj!

Én ma sütőtök-alma bébikaját fogok adni Vandának.Imádja a sütőtököt :)

Adri eltűntél..remélem nincs semmi gond! Lenne egy kérdésem feléd.Vettem milupa vaníliás tejpépet.Te ezt mikor adod Lilinek? Gondolom nem tápszer helyett.Ugyan úgy két étkezés között, mint a gyümiket??

Megyek csajok, sziasztok, szép napot!Jó babázást!:))

2012. júl. 19. 11:35
 122/185 anonim ***** válasza:
Ja Ildikó voltam:)
2012. júl. 19. 11:37
 123/185 anonim ***** válasza:

Timi!

Mi van a levegőben?? Mi is hasonlóan jártunk.Szombat óta tápszeres pótlás megy nálunk is. Csökkent a tejem:) Nem elég neki a tejcsim:(:(

Próbáltam kóstoltatni de eltoltam 1 héttel mert nem ízlett neki semmi. A tápszert elfogadja, attól engem ver ki a víz. Remélem megtettszik Kittinek a gyümölcs, mert jobb volna mint a tápszer. Meg most próbálom szaporítani a tejemet.

Szerintem már adhatsz Nórinak krumplit! Ha 2-3 nap krumpli után semmi gond, keverheted a már kipróbált ízeket!

Anita

2012. júl. 19. 13:15
 124/185 anonim ***** válasza:
Jaj elütöttem. Természetesen nem vigyorgok rajta, hogy csökkent a tejem...
2012. júl. 19. 13:17
 125/185 A kérdező kommentje:

Idő közben megoldódott a kaki probléma, ma délután sikerült neki!! Úgy örültem!! :D Csúcs hogy még egy kis kakinak is hogy tud örülni egy anyuka!!!! :DD

Anita! Na hogy áll a helyzet? Alakul már a tejcsi? Szoptass minél többet, és vegyél urtica urens ch5-öt. Nekem segített. Meg persze sokat szoptattam... Egy próbát megér! Azóta megint bőven van tejem, szóval most boldog vagyok nagyon! Köszi a tippeket a kajcsival kapcsolatban. Szóval akkor ha elkezdem a krumplit, addig ameddig megszokja ne adjak neki semmi mást. A már megszokottat sem, csak és kizárólag a krumplit.. Remélem jól értelmeztem. :)

2012. júl. 19. 15:09
 126/185 Mókica84 ***** válasza:

Sziasztok!

Kedves Timi és Anita nagyon örülök h ti még tudtok szoptatni irigyelek benneteket érte!(Bár az elmúlt napot nem,mert csak sejteni tudom h mennyire nem volt nektek séta galopp ez a tejcsi apadás). Sejtitek h mi volt a gond?

Timi szerintem se hagyd abba a kóstoltatást ha már elkezdted.A Roni is nagyon élvezi a kanalazást és szoktam a kis kezébe is adni egy műanyag kanalat amivel örömmel hadonászik közben:)

Én most kóstoltatom vele a sárgarépát de nincs tőle elragadtatva.Remélem holnap már jobban tetszik neki.A gyümölcsöket viszont úgy tűnik h szereti :)

bocsi de gyorsan befejezem mert a kisasszony megébredt,nem sikerült jól elaltatni:(

2012. júl. 19. 20:37
 127/185 anonim ***** válasza:

Adri vagyok, sziasztok:)

Hűűű...sokat kellet visszaolvasnom..látom volt itt tejapadástól kezdve kasi gondok..de látom azóta megoldódott. Igen kicsit eltűntem, mert Lilike tegnap reggel kapta meg a 4 hós oltását. Délutánra nagyon nyűgös lett és a láza is felment 38 fok fölé (levonva). Adtam kúpot, de az első adagot kinyomta. A 2.-nál összeszorítottam a combjait. Szerencsére levitte a hőjét, de éjszaka 1x felsírt és annyit ivott mint egy teve. Ma hőemelkedése volt egész nap...szerencsére a kedve jó volt, jól evett, viszont sokat aludt.

Móni: azt hiszem Te kérdezted, hogy ki milyen korkülönbséggel tervez újabba babát (már aki szeretne). Férjemmel úgy tervezzük, hogy ha Lili betölti az 1 éves kort, abbahagyom a fogamzásgátlót és rábízzuk a természetre.:P (ugye mondanom sem kell, hogy Lili fogamzásgátló mellett fogant meg). És 3 gyermeket szeretnénk..persze ha anyagilag is úgy állunk.

Pont ma láttam a lifenetwork adását.. "Újra 4 ikerekkel vagyok terhes"....háááát nem semmi. Látta már valaki?

Született 1 kislányuk, utána 4-es ikerek születtek, és azt hiszem 1,5 évesek voltak a 4-es ikrek, amikor megszületett újabb 3 baba. És azzal fejezték be a műsort, hogy még szeretnének legalább 4 gyereket.

Hát nekem van, hogy Lilivel sem bírok...nem tudom Ők, hogy csinálják...de le a kalappal előttük.

Móni: Te terveztek pároddal babót?

Ildi: Ma volt a védőnő, és kértem tanácsot mert gondba voltam az etetéssel. Ugye írtam, hogy 4x kért tápit egy nap. Ma úgy csináltam ahogy a védőnő mondta. Reggel tápszer, tízórai gyümi, délben tápi, 1-2 között főzi (csak pár kanál, mert egyenlőre kóstoltatom, nem akarom, hogy kihagyja a tápit) , 3-4 között tápszer, 5-körül tejpép, 8-kor tápszer. Ma jó volt így mert 720-at evett mindennel együtt. Ami Lilinél nagyon jónak számít! Azt mondta a védőnő, hogy 5 hós korára kiválthatom a déli etetést. Hát majd meglátjuk, hogy haladunk.

Nem tudom, hogy kipróbáltad e a tejpépet...olyan mint a tejbegríz:) Ma megint barackkal dobtam fel mert így nagyon szereti Lilcsó. És persze kanalazva adom...állandóan kiszedi a kezemből és magának akarja betolni. Néha hagyom..ilyenkor még a feje búbja is pépes:S

Írok még, de nálunk bazi nagy vihar van, kihúzom az elektronikai dolgokat.

2012. júl. 19. 21:36
 128/185 anonim ***** válasza:

Sziasztok, Ildi vagyok!

Örülök, hogy sokan "visszatértetek" :)! Jó megosztani egymásközt a tapasztalatainkat..köszi Timi ezt a kérdést/fórumot!

Apropó Timi! Örülök, hogy megoldódott a kaki probléma.Biztos az ideiglenes tejcsi elapadás miatt volt gondja Nórinak ezzel.

Adri! Hű sűrű lehet így a napotok Lilivel:). Úgy értem jó sokszor eszik a kishölgy.Ha 10óraira gyümit adsz neki akkor nem éhes már nagyon délre?

Vandus most egy pár napja nagyon jó étvágyú.Újra több tápit kell csinálnom..170ml-t simán legyűr 5-ször egy nap plusz még kb.fél üveg bébikaja.Már hálistennek beállt nagyjából nekünk is a napirend. A gyümit olyan dél-fél1 körül kapja. Aztán 1kor még megeszi a tápszer adagját is.Csak lesek..Mintha nem is az én babóm lenne..Valami növekedési dolog lehet..vagy nem tudom, de nagyon örülök neki, hogy nem kell belekönyörögni a kaját, mint eddig.

Mozgásban annyi változott, hogy már az oldalára fordul ha hanyatt van, néha úgy is alszik.:)Meg a két kezével fogja a cumisüveget ha etetem. A lábacskáit is felfedezte és a nyakában van egész nap.Nézegeti meg összeteszi a két talpát.:)Zabálni való.

Jövő7 pénteken megyünk csípővizsgálatra remélem minden rendben lesz.Én már a születésétől kezdve adom rá éjszakára a terpeszpelust.Most a kánikula óta már nem, mert ilyen hevederes és úgy gondoltam a nagy melegben ne melegítse még az is.Tegnap ráadtam és hát kinőtte a drágám nagyon :D Szóval majd pénteken eldől, hogy kell-e még rá egyáltalán.

Ti már voltatok?És mi volt?Amúgy ti, hogy adjátok a vigantol cseppet?Kanállal vagy közvetlen szájba cseppentitek?Én az utóbbi módon és hát néha elfordítja a fejét vagy olyan is volt már hogy kirúgta majdnem az üveget a kezemből.. szóval elég nehézkes beadni...

Na megyek, mert ilyenkor reggelig tudnék írni :D

Szép estét Nektek!

2012. júl. 20. 20:44
 129/185 anonim ***** válasza:

Sziasztok Adri vagyok:)

Épp ez a gondom, hogy Lili van, hogy 5-6 óránként kér enni. Most éjszaka pl. 03.30-kor kelt. Rég nem kelt ilyen korán. Általában 5-6 között kel először enni..de van, hogy átalussza az éjszakát..nagyon kiszámíthatatlan. Emiatt csúszik sokszor össze vissza az etetés.

Ma pl csak gyümit kapott, mert délután nem akarta megenni a tejpépet.

Így nézett ki a mai napunk.

03.30- 130ml tápi

07.45- 80ml tápi (alig akart enni)

09.10- 60g gyümi

11.00- 100ml tápi

14.20- 170ml tápi

16.30- tejpép, de nem fogadta el

19.45- 170ml tápi

Hát ennyi, kis étkű a csajszi..de már nem idegesítem magamat, mert volt a védőnő, és több mint 0,5kg-t hízott az elmúlt hónapban....megnyugtatott, hogy ez nagyon jó...és, hogy biztos jól hasznosítja a tápszert.

Vanda nagyon ügyes csajszi:)Jónak találom én is a fórumot.

Úgy tudom, hogy növekedés ugrás 3 hósan, 6 hósan..meg még valamikor van. Lilinek volt, 3 hónaposan...2 óránként üvöltött a kajcsiért.

Lili még nem forog. A cumisüveget viszont már 2 hete mindig megfogja...el szoktam engedni de 10-15 másodperc múltán elengedi...és akkor visít. Ezt akkor is csinálja ha hasra teszem és nem tud odakúszni valamihez...nagyon be tud mérgesedni ha nem sikerül valami. :S Tegnap óta meg lett egy új szokása..inkább játéknak mondanám. Fekszik a hátán és ha odaadok a kezébe egy textilpelust, eltakarja vele az arcát..majd elkezd kapálózni, és szuszogni. Ilyenkor elkezdem a nevén szólítani, és lerántja az arcáról a pelust...persze vigyorog ezerrel. Főleg ha kukocsolok közben neki. És ezt el kell játszanunk 50x is egymás után.-- Mert mindig visszarakja az arcára a pelust. A cumiját is kiveszi és visszarakja magának..ez 3 nappal ezelőtt még nem ment neki..próbálkozott, de segítettem, mert féltem, hogy keresztbe lenyeli:P

Egy hete megint sokat gagyog, sikongat..ha valami tetszik neki, mindig azt mondja, hogy: "ágű". Sokat szoktam nevetni..mert mindig változik, hogy éppen mi tetszik Lilinek. Kertes házban lakunk, és előző héten a gázkonvektor kivetető nyílásához beszélt mindig. Amint meglátta nevetett és dumált hozzá. Most 2 napja egy pingvines hűtőtasakhoz beszél ami a fogasra van felakasztva. Bezzeg a játékait meg letojja. Na ez van.

Tegnap nem jöttem már vissza írni, mert a vihar miatt kihúztam a laptopot..féltem, hogy becsap a villám a házba. Lilit nem küldet a doki csípőszűrésre. Megnézte, megvizsgálta, rendbe találta. Azért holnap felhívom a védőnőt és megkérdezem.

Most viszont megyek, holnap csomó dolgom van. Megyünk rokonokhoz látogatóba, és fél éves házassági évfordulót ünnepeljük a férjemmel. :P Vasárnap leszek.

Puszi nektek és a babóknak!:)

2012. júl. 20. 22:28
 130/185 A kérdező kommentje:

Sziasztok csajok! :) Ildi! Inkább én köszönöm, hogy ilyen jó kis csapat alakult itt ki!! :) Ez nektek köszönhető, és nem nekem, de maradjunk annyiban hogy mindannyian kellettünk hozzá, szóval nagy taps mindannyiunknak! :DD Most akkor mesélek egy kicsit én is, habár sok új nem történt.. Jaj dehogy nem! De lehet ezt már írtam is, mindegy.. Még az elején írtam, hogy Nóri nem igazán akarja hason emelni a fejét.. Valamelyik nap hasra tettem, csak hogy gyakoroljunk, és már le sem tette egy pillanatra sem.. :))) Olyan kis ügyes,okos az én kicsi életem!! :) Teljesen el vagyok olvadva tőle! :))) Csípővizsgálatra mi csak szept.20-ra kaptunk idöpontot, annyian vannak.. Mondjuk szólhatott volna hamarabb a védőnőnk, és akkor bejelentkezek időben, de így már nem tudok mit csinálni. Remélem minden rendben lesz. Igaz, hogy a csípőficamot 4 hónapos korig nézik, Nóri meg akkor már majdnem 6 lesz,na de az itthoni egészségügy!

Egy kis nehézségbe ütköztünk a kajákat illetően, mivel tegnap próbáltam neki krumplipürét adni,de nem jártam nagy sikerrel.. :)) Pedig szeretném, hogy nem csak az édes ízeket szokja, és szeresse meg, hanem a zöldégeket is. Ezért nem akarom neki almával keverni, mert akkor az ugyan úgy édes lesz...Esetleg valami bevált trükk valakinél? Képezeljétek, mostanában ahogy szopizik Nóri, a kicsi kezével simogatja a cicit. Annyira édes, hogy meg is könnyezem mindig! :D Valahogy mikor szoptatok még jobban szeretem! :DD

Nálunk már nagyon jól beállta az éjszakai alvás, 3 lehetőség van.: 20:30-6-ig, 21-6:6:30-ig, vagy 21:30-7-ig

Szóval mindig 9,5 órát alszik. Reggelente rendszerint teljesen át van fordulva a másik irányba, szóval ott van a feje ahol a lába volt! :DD

Valaki kérdezte hogy mikor vállalnánk a következő babát. Mi úgy tervezzük, hogy ha Nóri 1 éves lesz, nekilátunk. Vagy egy picit hamarabb. Igazából anyagiaktól függ... Szerettem volna ikreket, letudtam volna kettőt egyszerre, de nem jött be. Volt rá esély, mert nekem van ikertesóm..

Na most megyek, mert nyűgi már a kishölgy! :) Puszi nektek!!!

2012. júl. 21. 10:22
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!