Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3-4 hónapos babák és anyukáik...

3-4 hónapos babák és anyukáik hogy vagytok?

Figyelt kérdés
Hogy bírja a csöppség ezt a nagy meleget? Hogy álltok a mozgásfejlődésben? Meséljetek!! :) Vitassuk meg a gyerkőceink fejlődését! :)
2012. jún. 21. 15:14
 171/185 anonim ***** válasza:
Hűha jól eltűnt mindenki!
2012. aug. 11. 20:27
 172/185 anonim ***** válasza:

Adri vagyok, sziasztok.

Én voltam beteg szerencsére nem Lilike. Ma ünnepeltük a névnapját. És elég stresszes hetem volt..szokásosan nem akar enni. 3 napja csak úgy fogadja el a tápszert, hogy lefektetem a kiságyba, elaltatom és 5 perc múlva keltem. Ilyenkor benyom 180ml-t is. Voltam dokinál, mondta neki, hogy már idegeimre megy a nemevés. Mivel hízik, mosolygós, aktív - azt mondta ne aggódjak. Lehet más baba megeszi a napi 800ml-t de napi 3x kakil. Lili meg van olyan nap amikor nem is rottyant. Szóval a lényeg, hogy jól hasznosítja a kajcsit és emiatt eszik kevesebbet. (lassú az anyagcseréje). És az, hogy jön a foga még csak tetőzi a nemevést.

Lili már forog hasról hátra.:) Nagyon tetszik neki. Olyannyira, hogy ma este 5 perc helyett több mint 1 óra eltelt, mire sikerült elaltatnom:S Vagy 50x a hátára fordult. Soha nem alszik el háton de most úgy aludt el. Persze hasra fektettem mert szerintem így nem aludná át az éjszakát. Cuki ahogy felnyomja a fenekét fordulás előtt. Néha már azt hiszem fejre fog állni:P

Hogy álltok a hozzátáplálással?

Mi még nem váltottunk ki étkezést. Nagyon válogatós a kisasszony...remélem ez változni fog.

Jövőhét vasárnap lesz 5 hónapos Lili, és fogok adni neki csirkehúst répával és krumplival turmixolva (húslevesből). Meglátjuk, hogy fogadja majd.

Írjatok, hogy telnek a napjaitok???

Nekem elég kevés időm van mostanság..Lilinek beállt az alvása. Délelőtt és délután alszik 1,5-1,5 órát, és van amikor az esti séta előtt 30 percet. Jó lenne ha végleg beállna így, mert lenne rendszer a nappalokban is.

Megyek, hulla vagyok..remélem írtok:)

2012. aug. 11. 21:47
 173/185 anonim ***** válasza:
Tényleg eltűnt mindenki:S
2012. aug. 13. 09:01
 174/185 anonim ***** válasza:

Sziasztok Ildikó vagyok!

Hát eléggé kihalt ez a fórum:(Kár pedig szerettem olvasgatni a babókákról..Adri ketten maradtunk:)Hú nagyon rossz lehet, hogy ennyire nem eszik a csajszid.Én is ilyen kisbaba voltam, anya mindig emlegeti.Ne aggódj, mert tényleg így van, hogy ennyi az igénye.A napokban olvastam valahol, hogy sosem szabad erőltetni az ételt a babáknak, mert ők nagyon is tisztában vannak a határaikkal.Tudják mennyire van szükségük.Lehet, hogy később majd rájön, hogy mennyi finom étel van és megeszi a hűtő tartalmát majd előletek.:)Én ezt kívánom:PJa utólagosan is boldog Lilien napot kívánok a kis drágának:) és szívből gratulálok a forgásához.Kis "popsitoló" lett:)

Én is leírom mizu velünk.

Én már kiváltottam a tízórait és pár napja az uzsonnát is.Tízóraira sima gyümölcspürét kap Vanda, uzsonnára meg dúsítom tejpéppel.Nos ma éhes maradt az uzsi után,mert nem jött be neki az a pár kanál szilva amit rátettem..Úgy hogy még evett vagy 80ml tápszert is.Ma délelőtt szerintem az ínye fájt a kismanómnak, mert nem akart elaludni.Csak sírt és az ujjával az ínyét piszkálta.Úgy sajnáltam.Vettem dologélt majd bekenem neki ha vészesebb lesz.Ti, hogy álltok fogzás terén?Követi az első fogacskát a második?Melyik jött ki először Lilinek?Mozgásfejlődésben is történtek dolgok.Pár napja négykézlábra állt Vanda.Azóta egész nap ezt próbálgatja.Néha eldől, de van, hogy percekig tartja így magát.Tegnap az ágyon bemutatta a "távirányítóért való kúszás" fogalmát.Felpóckolta a fenekét a fejét belefúrta az ágyba és a lábával tolta magát előre.Nagyon muris volt:D Hát kb.ennyi történ eddig velünk.

Sajnálom, hogy így eltűnt mindenki.Na mindegy reménykedek hátha visszatértek:)

Most megyek!Sziasztok, boldog babázást:)

2012. aug. 13. 22:40
 175/185 anonim ***** válasza:

Sziasztok:)(Adri vagyok)

Én is remélem, hogy hamarosan írnak a többiek is..én is szeretem olvasgatni.:)

Tegnap és ma már nagyon jól evett Lili. Tegnap brokkolit evett krumplival...zabálta. Úgyhogy eddig a házi kaja volt nálunk a nyerő. Ma délelőtt volt 2 nagy sírás..folyt a nyála és alig bírtam megnyugtatni. Sikongatva sírt...ajjj..ilyenkor úgy összeszorul a szívem. Bekentem az ínyét dentinoxal..így nagy nehezen megnyugodott. A bal alsó fogacskája van kint, de nem látom, hogy jönni akarna a mellette levő...nincs bedagadva az ínye...pedig úgy olvastam, hogy gyorsan kibújik a kövi fog.

Ami újdonság Lilinél, hogy tegnap óta ha lerakom hasra hátrafelé tolat. Nagyon cuki. Lerakom elé a játékait, hogy ösztönözzem a kúszásra..de egyenlőre így csak távolodik a tőlük..:P

Ildi: Mennyit tejpépet eszik meg Vandus 1 étkezés alatt? És mennyi gyümit? És tápit? Én nem nagyon tudom mit váltsak ki, mert Lili napi 4x eszik tápot.

Mostanság hajnalba olyan 4óra körül, utána 9-kor, 2 körül, és este 7-kor. Szóval 5 óránként. Dél körül szoktam adni neki főzit..olyan 70g-ot eszik meg..és délután 4-5 között szúrok be egy tejpép-gyümi keveréket (kb 60g-ot eszik).. A tízórait nem tudom, hova tehetném. Mert ha mondjuk kihagyom a 2 órai tápit akkor nincs meg a napi 500ml tej alapú táplálék.. most így 600-650 között van a tápi naponta, és 100-150g főzi vagy tejpép. Egyenlőre szerintem marad így.

Vasárnap lesz 5 hónapos Lilien, eddig 500g-ot hízott ebben a hónapban..ami normális...úgyhogy eldöntöttem nem aggódok ha nem eszik annyit mint más babája...a lényeg, hogy fejlődik szépen:)

Láttam facebookon Vandust 4kézláb..NAGYON ÜGYES A KISCSAJJJ!:D Nagyon gyorsan fejlődik.:)Lassan el fog kezdeni kutyázni, utána meg nem lesz megállás:P Kúszni nem próbál még?

Lili most még mindig a forgással van elfoglalva..esténként mikor lefektetem mindig gyakorol...jobbra forgást próbálgatja mert az még nem megy, és szokásosan sír amikor nem sikerül neki. Meg lerakom az ágy végébe, és percenként felkúszik a felső részébe..persze sír..és ezt eljátssza 10x..

Néztem valamelyik nap a tv-ben egy babás műsort. 7 hónapos babatalálkozó volt..mindegyik baba tudott kúszni, ülni kivétel egyet. A babatalálkozó után pár nappal Ő is elkezdett kúszni, és nem sokkal később fel is ült. A kommentátor szerint elleshette a többi babától. És érdekes, megmutattam Vandus forgós videóját Lilinek, és nem sokkal ezután elkezdte feltolni a popsiját és próbált fordulni. Szerintem van ebben valami. Mostantól kúszós videókat fogok mutatni Lilinek:D

Tényleg remélem, hogy írnak a többiek is..!

Át kéne írni a fórum címét 5-12 hónapos babák anyukái:)

Jelentkezem..vigyázzatok magatokra és a babókra ;]

2012. aug. 14. 21:08
 176/185 anonim ***** válasza:

Sziasztok. Zsike vagyok. Bocsi hogy igy eltuntem, de parom vegre fel ev utan egy het szabin volt, es kirandultunk minden nap, keso este ertunk mindig haza, igy nem voltam gep kozelben sem.

Szoval, kisfiam Aaron nagyon ugyesen fejlodik, es novekszik. Mar 68 cm es 7500g, es holnap lesz 5 honapos. :) Fejlodeset tekintve, nagyon szepen ul mar, es negykezlab felhuzza mar magat, bar meg csak par masodpercre de mar megcsinalta egyszer. Sajnos forogni meg csak ugy akar ha fog valamit, de ezt leszamitva, szepen oldalra fordul es neha neha sikerul is neki teljesen atfordulnia. Fokent hatrol hasra probalkozik jobban, hasrol meg csak feltolja a popojat es oldalra billen csak.

Etkezest tekintve mar az ebedet kivaltottuk, a repa es a sutotok lett a kedvenc :)

Az ejszaka is megvaltozott, mert mostmar este fel9-tol alszik reggel 8-ig :)

Nagyon nagyon jo kisfiu :) Egyre tobbet gagyoraszik, sikitozik, es szerintem nem tudatosan de neha mintha azt mondana hogy apa, nem. Nagyon edes olyankor. Sajnos a fogacskakkal szenvedunk, meg nem jott ki neki, de ho feher mar az inye, remelem hamarosan kibujnak neki. Van hogy nyugos egesz nap miatta, de nem veszes.

Ti hogy vagytok, babok hogy vannak??? Aki tud irjon mizujsag feletek?

2012. aug. 15. 22:18
 177/185 anonim ***** válasza:

Sziasztok, Ildikó vagyok!

Örülök, hogy "részben éled" a fórum:)

Zsike! Nagyon ügyi Aaron, hogy már az ebédet sikerült kiváltanotok.Nálunk sajna nem nagyon mennek a zöldségek, csak a sütőtök, de hát nem ehet mindig azt.Szóval nem tudom mi lesz az ebéddel. Ilyen zöldbab és társai Vandának nagyon nem jönnek be.Neked nincs Facebookod?Szívesen megnézném a Te kis törpédet is:).Ha gondolod megírhatom én is a nevem privibe.

Adri! Vanda eddig így evett:

-Reggeli: kb. 5óra kb.180ml tápszer,

-Tízórai: 9 fél 10 körül háromnegyed üveg bébikajának megfelelő (ez kb 150 ml) gyümi.Néha keverem tejpéppel akkor fél üveg bébikaját kb.70ml tejpéppel keverek.Ez is kb 150mlre jön ki.Nem eszi meg mindig, de utána már nem éhes.Változó mert van amikor megeszik egy bébikaját(190ml).Szoktam olyat venni, hogy alma-őszibarack teljes kiőrlésű rizzsel, na ezt benyomja úgy ahogy van.

-Ebéd (13órakkor):130-140ml tápszer,

-Uzsonna (17órakkor):Ez mindig tejpép gyümölccsel.Viszont most bezavartam neki a szilvával(pár kanállal tettem csak a tejpéphez) ami nem ízlett úgyhogy pótolnom kellett tápszerrel.

-Vacsi (21órakkor):170-180ml tápszer.

Ma volt a védőnő és kértem tőle tanácsokat.Azt mondta, hogy már elkezdhetek ebédre is kanalazni (zöldségpüréket).Tízóraira meg ne adjak tejpépet hanem a gyümölcsöt tisztán adjam, vagy már elkezdhetem keksszel dúsítani.Uzsonnára meg maradhat a tejpép gyümivel vagy nélküle.Mondanom sem kell, hogy Vanda natúran nem eszi meg a tejpépet.Ja és Adri mondott a védőnő egy tippet ha nem eszi szívesen a baba a tápszert.Icipici vaníliás cukrot szokott javasolni a tápszerhez.Így általában elpusztítják a cumisüveg tartalmát és ez lényegesebb mint, hogy ne egyen a baba cukrot.Szerinte semmi bajuk nem lesz a cukortól.Szóval így ahogy a védőnő mondta nem tudom, hogy lesz meg a 150ml tejalapú étkezés.Azt mondta ha nem megy a zöldség ebédre akkor pótoljam tápival.Pár kanál is számít.Hát kínlódás lesz az tuti.Lilinek már kipróbáltad az ízesített tápszert?Mondtad, hogy ki fogod.

Hű Lili nagyon ügyi hogy kúszik.Vandus kúszása abban nyilvánul meg, hogy felemeli a fenekét szinte nyújtott lábakkal, a fejét belefúrja az ágyba és tolja az arcán előre magát :D Hát nagyon szoktam rajta nevetni, mert amit kinéz tárgyat magának azt a kis fejével mindig arrébb tolja:D

Na megyek csajok, mert a kisasszony pocija reggel nem várja meg, még anya kialudja magát...:)

Minden jót Nektek!Remélem írtok! Sziasztok!

2012. aug. 16. 23:06
 178/185 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Megvagyunk Mi is:)

Kitti még csak szopik. Azt viszont szivesen teszi:)

Forogni már kb.3 hónapja forog. 3-szor felemelkedett 4kézlábra a héten, de mindig csak 1-1 m.percre:):):)

2012. aug. 17. 14:56
 179/185 Mókica84 ***** válasza:

sziasztok tényleg jól eltűntünk :)

ahogy vissza olvastam úgy látom mindenkinél zajlik az élet és mindenki szépen fejlődik és a babák ügyeskednek :)))

mi is alakulunk hason fekve szépen kitartja magát és a tárgyakért is nyúl már így,de kúszás nálunk is abba merül ki h a fejünket fúrjuk az ágyba és közben meg nagyokat nyög ha nagy nehezen haladunk 2cm(tolom a kis talpiját) akkor már nagyon örül de ha nem akkor begurul és sírni kezd .

fogunk még nincs :(

képzeljétek mi 6*eszünk egy nap általában és a 10óraira a vaníliás tejpép nem nagyon jött be ha gyümit adok neki helyette akkor azt ki kell pótolnom táppal is mert éhes marad különben.van valami ötletetek h mit próbáljak meg a tejpép helyet esetleg a tejberizst?

ebéd pedig 110táp+pl:krumpli+alma össze pépesítve általában ezt eszi de ma nem fogadta el a tápot csak a krumpli+alma pépet de azt bevágta az összeset :))))

féltem h baja lesz kis pocakjának ezután a lakoma után de hál istennek nem volt semmi gond :)))

nA Megyek apázni is kicsit:)))

Mónika voltam

2012. aug. 19. 22:39
 180/185 anonim ***** válasza:
Megint kihalt az oldal! :(( Csajok, hol vagytok??
2012. aug. 23. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!