Tényleg ennyien éltek egyik napról a másikra? Minden hónap elején legalább 5-6 kérdés van a mikor utalják a csp+gyes párost!
58-as 83%-os válaszoló:
"Valaki írta, hogy miért várnak sokan a gyerekre, aztán 40évesen beteg gyerekek születnek. Na ez egy akkora marhaság volt, mert bizonyított, hogy több idősebb nőnek van a legokosabb gyereke."
Csak egyetlen példa.
Down-kór rizikója:
25 évesen - 1:1350
40 évesen - 1:110
...csak több, mint a tízszerese. Ha egyáltalán sikerül még teherbe esnie annak a 40 éves nőnek, mert már az sem egyszerű.
Jaj, ugyanmár, a mai világban ki tud 25 évesen úgy vállalni gyereket, hogy mindent elért anyagi téren? Még egy átlag 30 éves sem, ne nevetessetek már.
De, észrevettem, hogy nem a gazdag (nem az adócsaló, hanem a rendesen százezreket/milliókat havonta adózó gazdagok) szídja és támadja a többgyerekes családokat, hanem a kispolgári gondolkodású, a minimális adót is lecsaló vagy egy alsó középrétegű emberek teszik azt, mert hogy ők felelősségteljesek, mert ők csak 1-2 gyereket vállalnak, hogy nem szenvedjenek semmiben hiányt. Igen, de a gyerekeiket hogyan nevelik?? Úgy, hogy látják, amint a szülők szídják a rosszabb anyagi helyzetben lévőket, nem a törődésre, odafigyelésre nevelik. Az ilyen embereknek a gyerekei lesznek azok, akik iskolában kinevetik, esteleg megverik azokat a gyerekeket, akik nagyon szegények. Igen, ez általában sokszor így van sajnos. Mert a szülők nem tanítanak nekik tiszteletet mások iránt. Hogy tisztelni kell másokat és nem kinevetni meg kritizálni. Addig élvezzétek az életet, főzzetek sonkát meg fessetek tojást boldogan, amíg titeket nem érint. Nem fogjátok föl, hogy BÁRMIKOR bárkivel történhet baj?
Vannak felelőtlen emberek, persze, de nem erről van szó. Én sokkal nagyobb felelőtlenségnek tartom, ha valaki nem védekezik megfelelően és aztán, mikor teherbeesik, mert ugye szexelt és bármilyen meglepő is, így lehet teherbeesni, akkor nem vállalja a tetteinek a következményeit, hanem gyikossággal elintézi a dolgot. És közben bebeszéli magának, hogy pont, hogy felelősségteljesen cselekedett, majd vállal gyereket, ha úgy áll anyagilag. Persze, nem ítélkezem, mindenki azt tesz, amit akar, szabad ember.
Én csak tisztelni tudom azokat az anyákat, akik élni hagyták és megtartották a kisbabájukat és bár szegénységben, de nevelik őket, és sokszor maguktól mindent (kaját is) megvonva, próbálnak megadni mindent nekik.
Ha meg itt úgy gondolja, hogy valaki attól kevesebb, mert szegény, akkor ott az értékrenddel nagyon nagy gondok vannak, és ezt sajnos a gyerekek is átveszik.
Én írtam, hogy nekünk luxusra is telik, nem nyaralásra gondolok, mert az természetes, hanem tényleg luxus kategóriájú dolgokra. De nem gondolom azt, hogy én, mint anya több lennék egy szegényebbnél, mert van pénzünk. Vagy, hogy többet adhatnék. Igen, biztonságot ad az anyagi háttér, kényelmességet, nem kell aggódni a holnapon. De ettől nem vagyok elszállva magamtól és nem is így fogom nevelni a gyerekemet. Ha a pénz tenné az embert, akkor ti is elbújhatnátok, kedves válaszolók, akik ennyire támadjátok a többgyerekes anyukákat. Mert, tudom, hogy nagyon-nagyon-nagyon kevesen vannak ebben az országban, akik elmondhatják magukról, hogy anyagi biztonságban élnek. Még szerencse, hogy nem a PÉNZ a legfontosabb az életben, és maradtak még rendes, jószívű emberek, különben szép lassan kihalna az emberiség (mert ugye, ha az anyagi biztonság a fontos, akkor lassan már senki nem tud gyereket vállalni, csak a gazdagok).
Kedves Utolsó!
Tökéletesen megfogalmaztál mindent! :)))) Annyit kiegészítésképp, hogy a tojásfestő anyukán ismét látszik az élet nagy igazsága, nem az egyetemmel adják az IQ-t, az EQ-t meg pláne nem....
Annyira borzasztó beszűkült az a pár válaszoló, aki támadja a nagycsaládosokat. Én már feladtam. Szomorú, hogy az egyke gyerekük pont ezt fogja tőlük eltanulni. Erre nem kéne ennyire gizdának lenni...
Na de a végére egy idézet Woody Allentől:
"Soha ne vitatkozz idi.t.kkal, lesüllyedsz a szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal"
Ámen! Szép Napot!
Ki a s.z.a.r mondta, hogy aki szegény, az rossz anya?
Nem! Itt az a kérdés, hogy mi a fenének kell 5 gyerek, ha nincs miből eltartani őket és a siránkozás megy csak? És ha sok gyerek van, az nem hozza magával a boldogságot! És a pénz nem zárja ki a boldogságot. Mint már néhányszor elmondtam, nem élek napról napra, de luxusban sem! Nem vagyok gazdag, de nyilván ha nem lenne miből, én nem vállalnám be a következő gyereket, hanem megpróbálnék megadni mindent, ennek az egynek. Ha ez megvetni való dolog, akkor hajrá....
Jah, az IQ és EQ anyukának üzenem, hogy az érzelmi intelligencia volt a szakdolgozatom témája, nyugi drágám, ne miattam aggódj, hanem azokon akiknek nincs miből venni 1 l tejet és itt a húsvét a nyakukon.
Nem rontom a csodás % ...te jó ég, már senki nem hiszi majd el amit mondok miattatok!!!!mert csak 50% lesz...
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Ja, te nem azt mondod, hogy rossz anya a szegény, hanem azt, hogy a szegény nem válalljon gyereket. Nézz már körül a világban! A logikád szerint hamarosan kihal az emberiség.
Egyébként, ha nem szülnek olyan anyák, akik szegények, vagy nem tudnak megélni, akkor Mo.-nak pl. József Attilája sem lenne, nem tudom, miért pont ő jutott most az eszembe, de lehetne még sorolni a nyomorban nevelkedett hírességeket.
Az élet több a megélhetésnél, az anyagi oldal fontos lehet, biztonságot ad, de nem MINDEN ezen a földön.
Ja, és az anyukám is a szegénységbe vállalt 3 gyereket, inkább magán spórolt, de nekünk mindent megadott, amire szükségünk volt. Soha nem jöttek ki a fizetésből, kölcsönkért, spórolt. De én semmi negatívumra nem emlékszek, semmit nem vettem észre. Csak arra emlékszem, hogy nagy szeretetben nőttünk föl. Aztán szerencsére jobbra fordult minden, és onnantól kezdve már tudtak segíteni a továbbtanulásnál is pl. Én örülök, hogy megszülettem és végtelenül hálás vagyok mindenért, amit kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!