Tényleg ennyien éltek egyik napról a másikra? Minden hónap elején legalább 5-6 kérdés van a mikor utalják a csp+gyes párost!
Nagyon sokan írjátok itt, hogy nem tudtatok venni egy liter tejet, de van internet, telefon, kábeltévé, stb..azt hiszem ez irracionális. Akik nagycsaládosok 4- 5 gyerekkel, óriási felelősséget válaltak akkor, amikor ennyi gyereket szültek. Nem gondoltátok, hogy talán 2vel könnyebb lett volna? Tudom, hogy szép a nagy család, sok gyerek és tudom, boldogabbak sokan, mint mi, ahol 1 gyerek van egyelőre, de nekem eszem ágában nem lenne addig még egy gyereket vállalni, amíg nem érzem magam anyagi biztonságban, amíg nem tudom a gyerekeimet is úgy felnevelni, hogy ne kelljen a napi liter tejből lefaragni. ezzel nem kritizálok senkit, ne értsetek fére, de az, hogy valaki megszorul, nem egyik napról a másikra jön, hanem hosszú idő óta is így lehet és így gyereket vállalni nagy felelőtlenség. Tudom, hogy sokaknak megszűnt a munkahelye, hitelről hitelre váltanak, de akkor is kellene legyen egy kicsi tartalék, mert bármi történhet pl. veletek...akkor hogyan lesz tovább? Mi lesz a gyerekekkel?
Sokan dohányoznak mind2 szülő, de panaszkodnak, hogy nincs mit enni.
Nagyon jól csinálják azok az anyukák aki hasznosítják a gyerek kinőtt dolgait, ruha, játék, de nem hiszem, hogy ez egy életforma és egy biztos pénzforrás.
Remélem javul a helyzet
A kérdés nem csak 4 vagy többgyerekes családokat érint.
Mi nem élünk napról napra, mégis sokkal sz.arabbul élünk, mint pár éve, pedig csak egy gyerekünk van. A pénzünk nem ér lassan semmit. S aki még kisebb keresetű, annál igenis előfordulhat, hogy a hó végén nem futja semmire jóformán.
Igen, lehetne előre gondolkozni, és befektetni, kamatoztatni és mi egyéb. Már ha lenne miből.
Csak pénzből lesz pénz, így egy kiskeresetű nem fog tudni a hó végi 2ezer forintjából félretenni. Lehet ez meglepő, de csak addig míg lassan mindenki nem kerül ilyen helyzetbe.
Feltételezem amúgy, akinek van nete, az lemondana róla, ha nem jutna egy liter tejre sem. De én itt most nem láttam olyat, aki azt írta volna, hogy egy liter tejet sem tud megvenni. Kivéve a barátnőmet két gyerekkel. De neki nincs is nete.
14.03-as vagyok
gratulálok azoknak,akik méltóztattak lepontozni ismét
én egy idióta vagyok,hogy még mindig belépek erre az oldalra,pedig ezerszer megfogadtam,hogy nem fogok.
aki lepontozott,árulja már el,hogy mi nem volt hasznos a válaszomban?
az,hogy nem egyik napról a másikra élünk?
hát lehet,hogy nem,de mint leírtam,az utolsó filléremet ma fogom gyógyszerre elkölteni
Mikor gyereket vállaltunk,dolgoztunk mindketten.Félidős terhes voltam,mikor párom cége annyit,mondott az alkalmazottaknak,hogy "Köszönjük a munkát,viszlát!"És ezzel a cég lehúzta a rolót.
Keresett új munkát,alkalmi munkákat vállalt,hogy legyen pénzünk és ne maradjunk el semmivel.Kölcsönt is fel kellett vennünk,hogy a babának meg tudjunk venni mindent.
Lányom születése után 1 hónappal talált munkát és azóta is szerencsére ott dolgozik.
Amin lehet,spórolunk,de Majd 2 év alatt dupla annyi a bevásárló-központos bevásárlásunk,pedig egy csomag pelenkával veszünk többet,mint szoktunk,mert közben született még egy babám!
A gyedemet 55.000 forintról a tgyás miatt csökkentették 9000 ft-tal,majd jött újra a gyed és az már csak 37.000 Ft-ot kapok,mert ugye adójóváírás eltörlés volt és még kompenzációt sem kapok,csak max 4 napra!
Nem így terveztük,de ma már senkinek sem fix a munkahelye és a fizetése sem!
Most az Erzsébet-utalványos családit akarják bevezetni,ami sokaknak egyenesen érvágás lesz.Hiába mondják sokan hogy az a gyereké,de ha cipőre,ruhára,étkeztetésre az oviban,sulira nem lehet költeni,akkor hogy is van ez?
Kedves kérdező!Sajnos (ne adj'isten) te is kerülhetsz hasonló helyzetbe,mert olyan remek kormányunk van,hogy akinek nincs,attól is elvesznek! :(
Sokan kerültek utcára,nyomorognak,pedig nem így éltek...
Jobb lesz már, mert lemondott Schmidt Pál! :)
Kedves utolsó válaszoló....a második gyerek már lehet hogy megissza a levét a kormány döntéseinek....
Kedves utolsó! :)
A lányom 27, a fiam 7 hónapos.Szerintem egyiküknek sem biztos itthon a jövő.És ezt nagyon sajnálom!
Nagyon ritkán kommentelek, de ezt nem bírom kihagyni...
A lényeg: egyet nem értek, és lehet lepontozni, szóval amikor valaki így kezdi "4 gyerekem van..." , "x összegből élünk 7-en" ... engem is az érdekelne minek szül valaki több gyereket, ha ennyire rossz az anyagi helyzete!?
Nekünk 1 gyerekünk van, lakáshitelünk, mi is szinte hónapról hónapra élünk, pár tízezer azért marad hó végére, de nem több. Szerencsére ami kell - főleg a gyermeknek - azt mindig meg tudjuk venni.
Én épp ezért nem akarok 2. -at, mert anyagilag nem érzem biztonságosnak, és a gyermekeimmel szemben érezném felelőtlenségnek, hogy vállaljak 2.-at, holott a kommentekből kitűnik, hogy sokaknál jobban állunk - akiknek több gyereke van.
Ha valaki hónap elején a gyes-t várja, az miért szüli a gyerekeket sorra???? Nem sajnálja a gyerekeit, hogy nem tud megvenni nekik egy liter tejet, vagy mondjuk egy túró rudit!? Komolyan, felnőtt emberek vagytok!!!
Biztos szemét dolog, de nem tudom az ilyen embereket sajnálni!
Jaaa, és függetlenül attól, hogy milyen az államfőnk, szerintem a nevét illene tudni leírni... SCHMITT Pál!
Biztos a válaszom 0% -ban hasznos minősítést kap! :)
Mikor a 4 gyereket vállaltuk akkor a férjemnek többszázezer forintos fizetése volt jó pozicióval.Sajnos megszűnt.
De én inkább a lakáshitelt tartom nagy felellőtlenségnek felvenni,mert hiába van valakinek 1 gyereke,ha megszűnik a munkahely onnantól annyi.Senki nem tudhatja,hogy mit hoz a holnap így inkább ne ítélkezz.
Persze, minden bizonnyal baromi felelősségteljes döntés lett volna a szüleimnél /anyósomék nyakán maradni, vagy albérletet fizetni (ugyanannyitt érte, mint egy "saját" lakásért)!
Vaaaagy választhattam volna azt is, hogy gyereket nem vállalva, életem végéig otthon lakni, mert mi lesz ha...!? Pont Te írsz ilyet, aki nem számított arra, hogy elvesztheti a férjed a munkahelyét a mai világban!?
Igen, Te sokkal okosabb vagy, mert 4 gyereket vállaltál arra, hogy a férjed jól keres! Én meg egy idióta vagyok, hogy lakáshitelünk van munkahely és 1 gyerek mellett!
Igen valóban nem tudhatja az ember, mit hoz a jövő, ezt jól írtad, épp ezért nem vágunk bele a 2. gyerekvállalásba... és Te gondoltál a jövőre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!