Tényleg ennyien éltek egyik napról a másikra? Minden hónap elején legalább 5-6 kérdés van a mikor utalják a csp+gyes párost!
Én nem mondtam,hogy idióta vagy te mondtad magadra!
Én csak azt mondtam,hogy a mai világba nagyon nagy felelősség lakáshitelbe belemenni még 1 gyerek mellett is.
Én biztosan nem merném aláírni,mondjuk én könnyen beszélek,mert nekünk van fedél a fejünk felett,ami SAJÁT!
Igazad van 30. válaszoló, erről írtam én is. Minek a 2. 3. gyerek, amikor nem működik a mindennapi élet sem, úgy, ahogy kellene. Épp erről van szó, hogy bevállalni a 4. gyereket, mert van pénz és nem gondolni arra, hogy holnap is lesz e, ezt tartom felelőtlenségnek. Naná hogy mi is belekerülhetnk ebbe a kosárba, csakhogy egy babával, nem 4 gyerekkel. Lassan odajutunk, hogy valakit sajnálni kell, mert több gyereket vállal, ami nagyon szomorú, hiszen örülni kellene neki, csakhogy azok a családok, ritka kivétellel, panaszkodnak.
Igazán érthető, hiszen sokan lakás, autóhitelt is vesznek fel, a szocpolra 2 gyerek, aztán van aki beindul és 4-5ig meg sem áll, én ezt tartom szomorúnak, de sajnos a holnapra nem gondolnak, sokaknak van új ház vagy lakás, de nincs mit enni. Hát igen, inkább maradnék anyám. anyósoméknál és tudom, hogy nem kell visszautasítanom a gyerekem egy egyszerű játéknál a tescoban.
Aki említette az államfőt, jól tette a hibát, hiszen ő sem tudja a mi nevünket:)
Én csak azt nem értem,hogy ha ilyen sokan állnak ennyire rosszul, akkor miért jönnek mégis azokra a kérdésekre, csak helyeslő válaszok, ahol a kérdező leírja,hogy nincs munkája, meg 100 ezerből vállalnának-e babát stb.
Mindenki azt írja, a gyerekhez elég a szeretet. Hát ezek szerint azért több is kell!
Eddig is húzós volt, hát még ezután!
Most már GYES-t fogok kapni. Elképzelni sem tudom, hogyan jövünk majd ki a pénzből. Jó, hogy fűteni már nem nagyon kell... annyival kevesebb.
15ös vagyok egy gyerekkel,de szeretnénk még többet.És az hogy így állunk remélem nem jelenti hogy így is marad.De az tuti hogy ennél szerényebb körülmények közt is bevállalnám,mert majd megoldom.Nem segélyből,hanem okosan és gyakorlatiasan.Régen is megoldották és sokkal tisztességesebb emberek kerültek ki mint a mostani elkényeztetett kölykök.Szerintem része van ennek abban hogy mindent megkap és semmit nem tesz érte,ezért ha valamit nem kap meg megszerzi,kicsalja stb.... Az emberek ma már nem tisztelik a gyerekeket ahogy az Én gyermekkoromban ,de elgondolkoztam hogy miért,ahogy viselkednek a buszon az utcán vagy ép a boltokban ,felháborító.
Én úgy vagyok vele hogy kapja meg amire szüksége van,azon felül érdem kérdése.Tanulja meg becsülni amit kap,tehát ne mindent megadni neki. Nem kell tucat magánóra,találja ki mit szeretne ,és azt tisztességesen csinálja.Tanuljon meg gyűjteni ,spórolni .Ha nem is lesz belőle több félretett pénz az értékét látni fogja. Tartsa tiszteletben a testvérét , és ne csak magának éljen.Baj lesz ebből a sok egykéből "aki mindent megkap"....
Hu, de rosszul vagyok mar azoktol, akik leszoljak es nekiesnek a tobb gyerekes anyukaknak, akik rosszabbul elnek... A szivem szakad meg, mert en komolyan nem ertem, miert kell masokba belekotni, belerugni. Lehet, hogy vannak olyanok is, akik felelotlenek, biztos, de mindenkit egy kalap ala venni. Ha jol ertem, a kotekedok sem gazdagok, barki kerulhet olyan helyzetbe, akar 1 gyerekkel, akar 4 gyerekkel.
En nem ertem ezt a gyuloletet, de komolyan.
Ja, es ram nem vonatkozik a kerdes, szerencsere, nem panaszkodom. Mas okbol kattintottam a kerdesre, de elkepedtem, hogy egy ilyen szomoru kerdesnel is rugnak meg parat az emberbe.
Ez nem gyűlölet.
Pusztán én sem értem, amikor egy nap érkezik 20 "mikor utalják a családit" kérdés, és kiderül,hogy 3 vagy több gyerek van.
Közben meg jön mindenki azzal,hogy hú de mennyire boldog. Nekem valahogy a boldogság nem igazán fér össze azzal,hogy hó végén idegbetegen kell várnom a pénzt!
Akárhogy is nézzük, sokan panaszkodnak. A környezetemben is rengetegen.
Amikor szültem volt a szobában egy anyuka aki 37 évesen szülte a 4. gyerekét. Mivel ez karácsony előtt volt, beszélgettünk a többiekkel,hogy ki mit tervez ajándékozni a családnak.
Ő meg egyszer csak megszólalt,hogy de jó nekünk,hogy van pénzünk ilyenekre, meg náluk csak a szaloncukor lesz ajándékba stb.
Most erre mondjam meg neki,hogy ha ennyire fáj ez neki,akkor mi a francnak vállalt főleg 37 évesen 4. gyereket?
37 évesen 4. gyereket?
Lehet későn vette észere a terhességet.
Nem kell mindenkit egy kalap alá venni, bárki kerülhet nehéz helyzetbe akár 1 akár 5 gyerekkel.
Én nem várom mikor érkezik meg végre a családi, de volt olyan hónap hogy nagyon vártam és annyi a bűnöm, hogy vettünk egy autót ami után 2- szer annyit fizetünk mint régen és még megszabadulni sem tudunk tőle....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!