Kisfiam 2 hónap múlva 2,5 éves lesz. Nem beszél még mondatokban csak szavakat mond. Vigyem lassan szakemberhez? + 1 ovis kérdés
Kb 40 szót mond, azt sem mindet tisztán. 2 szót néha mond együtt.
Másik kérdésem az ovival kapcsolatos.Nagyon szereti a gyerekeket, de néha nem értem a viselkedését. Alig várja h jöjjön hozzánk a beígért gyerek. Játszanak és minden ok nélkül a kisfiam meglöki, megüti a gyerekeket. Őt nem bántják, egyszer csak jön neki vmi megmagyarázhatatlan dili, és lök, üt. Miért? Az oviban is ez lesz? Mindig elmagyarázom neki h ezt nem szabad, 3 nála nagyobb kislányt már meg is síratott. Mit csináljak vele???
6 hónapos a tesója.
Szia!
Szerintem nem lesz baj a beszédével, vannak akik később kezdenek jobban beszélni, de akkor meg nagyon gyorsan fejlődnek.
Nálunk is ezt csinálja a fiam. Novemberben volt 2 éves, és nem bántják, de ő csak gondol egyet és megüti a másik gyereket, de van olyan is, hogy nagyon jót játszik valakivel és egyszer csak üt egyet. Fogalmam sincs mi lehet vele. Hagyni nem szoktam, mindig elmagyarázom, hogy nem szabad fáj a másiknak. Remélem nem sokára elmúlik, mert nyáron jön a tesó.
Szerintem még nem kell orvoshoz vinni,a beszéd ki fog alakulni!
Szerintem féltékeny,vagy valamilyen elfojtott gondja van,lehet,hogy valami megszűnt a szülő(k) / gyermek közt a kistestvér születésénél,vagy valami számára fontos megváltozott.De normális ez a viselkedés ekkora gyermekeknél!
az en fiam marciusban lesz 3 eves
decembertol jarunk korai fejlesztobe (azelott csak kezdo szotagot mondott), most elegge folyekonyan beszel, enekel.
en ugy latom, anelkul is megindult volna, de sokat segitett, most be nem all a szaja, olyanokat mond, hogy csak nezek :D (pl reggel kapott egy kis csontocskat (kiskormomnyi csont alaku cukorka), erre ilyet szól: finom kis csontocska. édesség. be is kapom most))
(es hajnali 5tol hatig enekelte az en elmentem a vasarba-t alvas helyett :D)
szerintem nem lesz gond a beszeddel, de ha aggodsz, nezesd meg a korai fejlesztoben, artani nem fog.
a lokdosodeshez sajnos nem tudok erdemben hozzaszolni :(
Köszönöm, hogy írtatok.
Azt konkrétan nem figyeltem meg h a lökés előtt mond e vmit! De olyat már tapasztaltam, hogy valaki elvett tőle erővel valamit, és vissza akarta szerezni, nem tudta és akkor lökött! Na, majd azt megfigyelem, hogy előtte mond e valamit, erre még nem is gondoltam. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!