Elektív mutizmus? Van olyan itt akinél ezt állapították meg ovis gyerekénél? Kezelése hogy zajlik? Tapasztalatok?
Az én lányom is (5 éves) hasonló, bár nála szerintem a tesó érkezése okozta ezt főként, most már jobb a helyzet. Nyáron csak velem, az apjával, a nagyapjával és az akkor 4 hós öccsével volt hajlandó beszélni. Se köszönni, se válaszolni nem volt hajlandó senkinek, anyukámnak sem, pedig vele is minden nap találkoztak. (ennek az volt az oka, hogy anyukám csúnyán elesett, megütötte az arccsontját ami bekékült. ezután 11 napig egyáltalán nem szólt anyukámhoz, utána pár hétig beszélt, de csak ha muszáj volt.) Ha valaki kérdezett tőle valamit, akkor nekem válaszolt, ha válaszolt. Oviba akkor nem járt, akkor épp nyári szünet volt. Azóta szerencsére visszacserélődött, bár most is félénkebb, kell neki egy kis idő, hogy feloldódjon, de újra cserfes, csacsogós, huncut csaj lett. :)
A pszichológustól ne félj, én voltam vele emiatt. Először csak én mentem, beszélgettem a hölggyel úgy 1 órát. Utána pedig mentünk a lányommal együtt, amiből ő annyit érzékelt, hogy megyünk egy nénihez bábozni, aki nagyon szereti a gyerekeket. Nagyon élvezte, bár csak 1 alkalom volt, mert ezután szabadságra ment pont a hölgy, akihez mentünk, és ahogy megkezdődött az ovi, szinte minden problémánk megoldódott, így azóta nem járunk. Ártani biztos nem fogsz, ha elviszed, max tanácsot kapsz, és megnyugszol, hogy minden rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!