Tapasztalatok, hogy meddig beteges a gyerkőc (bölcsis/ovis)?
szia,
nálunk ez az időszak kb. 4-6 hétig tartott. sajnos ezt i gyereke válogatja... remélem, hamar átestek ezen a részén!! jobbulást a kisfiadnak!!
Ági
Most van egy ilyen vírus: egy napig láz, aztán köhögés...
Egyébként nálunk az egész első év így telt sajna az oviban, és most még a második is hasonlóan indul... :o(
Az én fiam augusztus 1 kezdte a bölcsit.A héten kedden betegedett le.Belázasodott nagyon.Szerda reggel vittem dokihoz.Tüszős mandulagyulladás.Már teljesen jól van.Hétfőn már megy is bölcsibe.3 nap esett ki neki.
Én teljesen meglepődtem,hogy ilyen sokáig nem lesz gond, és semmi olyan betegség amivel itthon kell maradni.Minden ismerősöm mondta,hogy arra készüljünk fel,hogy az első hetekben sokat lesz itthon.Szerencsére ez eddig nem jött be.Remélem így is marad.
19:19-es válaszoló voltam.
Az én férjem is gyerekként alig volt beteg.
Nem egy olyan éve volt,hogy egyszer sem hiányzott a suliból.Mióta együtt vagyunk...max 10 szer volt beteg.12 éve vagyunk együtt.Én nagyon beteges gyerek voltam viszont.Rengeteget hiányoztam.És tényleg van ebbe valami,amit az utánam lévő válaszoló írt.Nálunk állandóan patyolat rend volt,anyám állandóan fertőtlenített mindent.Viszont férjem anyukája mikor kicsik voltak a fiúk nem fertőtlenített mindent agyon hagyta kifejlődni a gyerekek immunrendszerét.
Sajnos nekem anyukám továbbra is ilyen,hogy minden nap mindent le kell fertőtlenítenem többször is nehogy valami vírus a gyerekbe menjen.Na én ezt egyszer megkérdeztem a gyerek orvostól mikor kijött hozzánk.Ő mondta,hogy ez hülyeség,normális körülmények közt élünk,ahol gyerek van.Nem kell agyonfertőtleníteni.
A fiúnk 28 hónapos és eddig 4 szer volt beteg.A leghosszabb betegsége 5 napig tartott.
Nekem azt mondták az óvónők, hogy a kiscsoportosok állandóan betegek, de középsőre belerázódnak. Tavaly áprilisban próbáltam a lányom beszoktatni. 2 napot mentünk, 3 hetet volt itthon, 2 napot mentünk, 3 hetet volt itthon. Aztán már mondták, hogy hagyjam a beszoktatást az idei tanévre.
Most augusztus közepén kezdtük, de még nem volt beteg. Remélem tavaly letudtuk ezt a korszakot, de szerintem még nincs itt az igazi náthaszezon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!