Ha szeptember-október fele születik meg a pici, és a nagytestvér ovis, akkor a pici újszülött is mindig beteg lesz? Mik a tapasztalatok 3-4 korkülönbségnél?
Nekem 3 éves volt a fiam mikor a lányom született, novemberi amúgy. A fiam az évben kezdte az ovit tehát hazahozott párféle betegséget, mégse lett beteg a pici egyszer se!!! Egészen 6 hós koráig, mert onnantól viszont havonta-2 havonta összeszedett valamit, szóval inkább valahogy az anyatejes táplálással függött össze, nem az évszakkal.
6 hós koráig csak anyatejet kapott és ugyan 1 éves koráig szopizott a kicsi mégis mikortól egyre kevesebb lett a tej úgy kapott el egyre több mindent.
Most a harmadik babámmal vagyok itthon, a középsőm kezdte az ovit és lekopogom nem kapott el a pici semmit, pedig 2 hete az egész család lázas-torokfájós-náthás volt.
Az én kislányom többször is elkapta a nagytól, még kórházban is voltunk vele :(. Nem is értem, hogy miért mondják, hogy megvédi a betegségektől az anyatej...hát nálunk nem védte meg, pedig kizárólag szopizott.
De reméljük, nálatok jobb lesz a helyzet! :)
Januárban született a kisebbik lányom, ekkor a nagy még bölcsis volt. 3-hetesen, majd 6-hetesen is elkapta tőle a náthát (a zöld taknyos változatot) és mindkétszer csak egy enyhe antibiotikumos orrcseppel tudott túlleni rajta. Még egyszer volt beteg mielőtt eljött a tavasz-nyár. Aztán a szép időben nem is volt semmi baj.
A nagy szeptemberben elkezdte az ovit, a kicsi pedig lassan 9 hónapos. Most múlt héten mindkettőjüknek lázas torokgyulladása volt, de lázcsillapítóval és C-vitaminnal pár nap alatt kigyógyultak belőle.
Amúgy a pici 5 hónapos koráig volt csak anyatejes. Én sem hiszek abban, hogy az anyatej mindentől megvédi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!