Hogyan telt az első 1-2 hónap, mikor hazavittétek a kistesót a még nem ovis, otthon lévő "nagytesó" mellé? Októberre vagyok kiírva 2. gyermekünkkel, viszont a kislányom csak januárban mehet oviba (akkor tölti be a 3. évet)
Vonjad be a nagyobbat a kicsi körüli segítésbe.Adja oda Neked a pelenkát,stb,vigye a pici takaróját,ha lefekteted stb.
Amikor a pici alszik,akkor mesélj a nagyobbnak,vagy csináljatok valamit közösen. Így nem érzi majd hátrányban magát a tesóval szemben.Mond el neki,hogy Ő is volt ilyen pici,miért kell a tesóval többet foglalkoznod,mint vele,stb.akkor nem lesz féltékeny. Az első egy-két hétben jó,ha van segítséged napközben.
nekem szept-ben megy a "nagy" oviba, és decemberre vagyok kiírva. a nagymamát, egyiket sem szeretném annyira igénybe venni, hogy napokat töltsenek itt nálunk. rengeteget segítenek, de én is azt gondolom, hogy ezt majd nekem kell megoldani.
Azt, hogy hogyan tolerálja majd a tesót...hááát ettől én is félek :) Most szereti :D sokat beszélünk róla, simizi a még alig látszó hasamat, ad neki enni...még minden stimmel.
sokat beszélgess a lánykáddal, és amikor meg lesz a tesó mindenbe próbáld meg bevonni. én így fogok tenni, aztán vagy bejön, vagy nem :)
jó babavárást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!