Tényleg ennyien éltek egyik napról a másikra? Minden hónap elején legalább 5-6 kérdés van a mikor utalják a csp+gyes párost!
Nem hinném, hogy belerúgnak itt valakibe is, de tény, hogy sokan munka nélkül, ingadozó anyagiakra 4-5 gyereket vállalnak és aztán jön a panasz, hogy nincs 2 ft a házban. Nem kötekedésnek írom, de igenis ki kell mondani, a gyerek az elején viszi a pénzt, tehát nagyon jól meg kellene gondolni hány gyereket vagyok késel ellátni nem csak 1-2 évig, hanem mondjuk 18-22 évig is akár, hogy segíthessem hozzá egy diplomához például. Mi erre törekedtünk amikor egy gyereket vállaltunk és gondolkodunk a műsodikon is. De az biztos, hogy 2x annyit költünk most, mint mikor csak ketten voltunk. Nem megntünk 7x nyaralni egy nyáron, de megengedtünk magunknak egy külföldi nyaralást, Nincs luxusautónk, nem járok sem műkörmöshoz, sem kozmetikába vagy fordrászhoz hetente, de amire szükségünk van, azt megevehetem. Csak ha kiszámolod a pelus, a ruhák, az étel mennyibe kerül egy fél éves babánál, a születés előtti bevásárlásokról nem is beszélve, kiságytól- pelenkázóig, akkor nem értem azokat a szülőket, akik ezt tudják akár 4x is kifizetni, én nem tudnám! Az én gyerekemnem is vannak turkálós ruhái, a férjemnek is és nekem is DE nem kockáztatnám a gyermekem jólétét, ami nem luxust jelent, azért hogy legyen még 5 testvére.
Valaki itt azt írta, hogy a gyereknek elég a szeretet....de mégsem elég, hiszen a szeretet nem teheted fel az asztalra vacsoraként! Fel sem húzhatja a lábára cipő helyett. Nem kell elkényeztetet nyerekeket nevelni, tudjon örülni mindennak amit kap és lássa az értékeket, de ami kell az kell!
Na látom azok lettek lepontozva,aki nem a minimumom élnek ill. nem 5 gyereket nevelnek!
Hát szép is ez az intelligencia!
Nagyon rosszindulatúak vagytok páran.4 gyereket bevállalni szép dolog.És azért mert van néhány ember,akik tényleg felelőtlenül vállalnak ennyi gyereket,nem kéne egy kalap alá venni a tisztességesen nevelő egyénekkel.
Lehet,hogy mikor a 4.-et is bevállalták,akkor még jól éltek és lehet,hogy csak 1-2,akár 5 év múlva kerültek olyan helyzetbe,hogy várják hó elején már a családit.
Erről az adójóváírás eltörléséről sem tudott senki semmit előre.Sőt!Gondolni sem gondolt volna senki erre.
Mondhatnám,hogy az én szüleim felelőtlenek voltak,hogy bevállaltak 5 gyereket,mert saját házuk a mai napig nincs és az érettségin kívül nem tudtam mást letenni,mert nem volt rá pénzünk.Ebből kifolyólag vállaltam 2 gyereket és nem többet és eközben nekiállok tanulni,hogy vmivel több pénzt kereshessek,mint amit eddig kerestem.
A 214.000-es összbevételünkből be tudunk vásárolni,ki tudjuk fizetni a számláinkat, a lányomnak mindennap meg van a kis dörmi mackója,de nem nevezném ezt luxusnak.
Most perpill már vártam,hogy ma megjöjjön a családi,mert volt olyan kiadásunk,amire nem számítottunk.Vagyis nem a mi fizetni valónk lett volna,de hogy ne legyen probléma belőle kifizettük,de azt majd később visszakapjuk.
Sokan nem élünk a fizetésből,hanem túlélünk.És ez itt a baj.
A fizetés alig vagy nem emelkedik,de az árak szörnyen magasak lettek.Mint már egyszer írtam.Szinte mindig ugyanaz a bevásárlólistám,kivéve most egy csomag pelenkával több fél éve,mert a második babának ennyi a "plusz költsége" és majd dupla annyit fizetek,mint 1,5-2 éve.
Szerintem nem tehetünk arról,hogy az életszínvonal így romlik a drága kormányunk miatt!!
Kedves 4 gyerekes saját lakásos anyuka!
Nem értem mit lovagolsz a saját-lakás témán!? :D Nem tökmindegy, hogy saját vagy hitellel terhelt lakásban élve nem tudsz megvenni valamit a 4 gyerekednek?!
Igen, hitel van a házunkon, amit TUDUNK FIZETNI és az 1 gyerekemnek is meg tudok venni minden szükséges dolgot!!!
Nem tudom miről beszélünk!?
Mindenesetre több időt nem pazarolok erre a vitára, mert felesleges. Az a lényeg, hogy én jól érzem magam a bőrömben, és boldog vagyok!
Kedves 46-os, hitel van a lakásotokon, így már nem vagy "szabad" anyagi szempontból. Igen, most boldog vagy, bár a keserűség, ami a szavaid mögött rejlik, ahogy másokat kritizálsz, másról árulkodik. De gondold csak, hogy boldog vagy, én csak örülök, hogy vannak boldog emberek. De, tudod, az élet nemcsak az anyagiakról szól, egy nagyon gazdag ember is kerülhet a padlóra, akármennyi gyereke is van. Más az 1 gyerek vállalásával is felelősséget vállal egy család vagy egy anya. De sokkal fontosabbak a belső értékek, mint a pénz. Sajnos, a mai világban, azok, akiknek érdekük az embereket irányítani, azt sugallják, hogy a pénz a legfontosabb, termetsd meg előbb a biztos anyagi hátteret, utána vállalj gyereket. Nos, a mai világban segítség nélkül (mert ugye nem mindenkinek tudnak segíteni a szülők) ez szinte lehetetlen. Ezért, nézzetek körbe, alig szülnek a nők, mert szinte már erőszakkal van belénk és a fiatalabb generációba súlykolva, hogy: 1. szex terén mindent szabad, minél több partnered van, annál jobb, mert a legjobbat érdemled és azt meg kell találni, addig is, miért ne élvezhetnéd az életet, ha meg véletlenül teherbeesel, sebaj!, tele vannak az ifjúsági és egyéb újságok fogamzásgátlás tanácsokkal, illetve, ha már megtörtént, nyugodtan, menj csak abortuszra, hisze felelőtlenség fiatalon, kevés pénzzel gyermeket vállalni. 2. De, ha már megtaláltad a párod, akkor sem vállalj gyereket, mert még előtted az élet, élvezd ki és keress minél több pénzt, legyen bankszámládon tartalék, autó, lakás, stb. Nos, mire 40 lesz egy nő, talán eléri ezeket, de az sem valószínű, persze vannak kivételek. De azért kivételek, mert kevesen vannak. Húúú, igen, lassan, de biztosan, el lesz/van törölve minden társadalni morál, minden, ami fontos egy ember életében, a családi értékek. És annyira félre vagyunk/vagytok vezetve, hogy ahelyett, hogy esetleg segítenénk a másiknak, vagy legalább csendben maradnátok, újjal mutogattok azokra, akik MERTEK vállalni több gyereket és akiknek a BELSŐ értékek a fontosak, a család. Elég szomorú, mert a fiatalabb generáció, ezt a példát látva, mostmár tényleg jóval 30 fölött fog vállalni gyereket, egy vagy több abortuszon átesve, és természetesen e legtöbb nőnek 40 körül már nagyon nehezen jön össze a gyerek, és még jóindulatúan fogalmaztam.
És szerencsére én a másik tábort erősítem, akiknek minden rendben van, se hitel, se anyagi gond, sőt, luxusra is telik. Hogy segítek-e másoknak, maradjon az én titkom. De el vagyok képedve, mikor ezt az agressziót látom, olyanoktól, akik nincsenek tisztában az igazi emberi értékekkel. Mert azok ott kezdődnek, hogy nem rúgunk a másikba, főleg a gyengébb helyzetben lévőkbe. Nem lesz mindig agy, változnak az életkörülmények. A 4 vagy több gyerek lehet, hogy rosszabb körülmények között él, de felnőnek, elkezdődik a saját életük, és majd biztos, hogy jól csinálják, ha szeretetben nevelték őket, mert ez a lényeg. Nem győzöm hangsúlyozni mindig, hogy rengeteg híres nobel-díjas tudós, költő, írós, zeneszerző, esteleg szimplán csak multimilliárdos került ki nagyon szegény családokból. A pénz jön-megy, az emberi értékek maradnak.
És soha nem tudhatod, hogy te milyen helyzetbe kerülsz, ezt nem szabad elfelejteni.
Sziasztok!
Egyke vagyok,a szüleim gazdagok voltak gyerekkoromban,és mindent meg tudtak nekem adni.Mégsem voltam boldog,sok dolog miatt.A pénz nem minden.Most "csak" egy hitelmentes szép házam van,szerényen élünk a férjemmel és a 2 gyerekemmel (szüleim elváltak,a jól menő vállalkozás tönkrement stb) de boldog vagyok,boldogok vagyunk!Szegény családból származó férjem pedig olyan értékekre tanított meg együttlétünk alatt,amiről azt sem tudtam,hogy létezik.Sokszor egy dörmi kismackóban nagyobb kincs lapul,mint egy Ipone-ban vagy egy x-boxban,vagy más hasonló "kacatban".Ne ítélkezzetek,mert sosem lehet tudni mikor fordul a kocka!Sokszor az elsőkből lesznek az utolsók,és fordítva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!