Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg ennyien éltek egyik...

Tényleg ennyien éltek egyik napról a másikra? Minden hónap elején legalább 5-6 kérdés van a mikor utalják a csp+gyes párost!

Figyelt kérdés
Mi sem vagyunk eleresztve sőt,és azt is elhiszem,hogy van olyan hónap ,hogy kevesebb marad!de számomra elképzelhetetlen hogy babával/gyerekekkel egyik hónapról a másikra éljünk...És 5 forint nem marad az utalásig....mi van ha beteg ne adj isten?vagy elromlik valami otthon?stb...
2012. ápr. 2. 12:47
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
75%

"Én 4 gyerkőccel vagyok itthon.Szinte egyik napról a másikra élünk." - Minden bizonnyal jut külföldi nyaralásra...

Tényleg unom a témát, és nem az bosszant, hogy más véleményen vagyunk, hiszen nyilván nem fogod azt írni, hogy persze nem kellett volna 4 gyereket szülnöm (és természetesen nem is várok ilyesmit, mert legyen bármennyi gyereke az embernek,az mind a sajátja,és imádja őket, semmit nem tenne másképp az életében), hanem az a bosszantó, hogy valótlan dolgokat írsz, azért mert megsértődtél, hogy leírtam a véleményemet egy hazánkban gyakori élethelyzetről, ami valószínűleg nagyon illik rád, ha ennyire zokon esett!

Ismét nem tudom a "halom" adósságomat honnan szeded!? Van egy lakáshitelünk, ami a havi bevételünknek az 1/7 -ed része...

Semmilyen más adósságunk nincs, 2 hitelmentes saját autónk van, ha már ennyire személyeskedünk!

A pontozás meg baromira nem érdekel, úgyhogy hajrá!

Annak viszont örülök, hogy boldog vagy, akkor már ketten vagyunk!

2012. ápr. 3. 15:33
 52/66 anonim ***** válasza:
15%

Miért írnék valótlan dpégokat?

Igen várom a családit minden hónapba,amire írtam is a választ,mert 25 000 ft azt te is tudod,hogy semmi.

S bizony minden évbe igen jó helyekre eljutunk a nagyszülők segítségével,amit ők fizetnek.

Ebbe mit nem lehet elhinni?

2012. ápr. 3. 15:40
 53/66 anonim ***** válasza:
67%

Borzasztó gonoszak, szűk látókörűek, rosszindulatúak, lenézőek és flegmák vagytok. Leginkább az egy gyerekes nagyzolós válaszolók. Alapvetően a kérdés is mondjuk provokatív, és demagóg. Ugyan mi közöd hozzá, hogy ki miért várja a családit hó elején? Neked ez miért fáj?

Hihetetlen számomra, hogy édesanyák, hogy tudnak ilyen gonoszak lenni.

Én is egyke vagyok, mindenem megvolt, nem kellett osztoznom semmiben. Egy valami örökké hiányozni fog az életemből. TESTVÉR!!!!! Teszek rá, hogy autót kaptam a szüleimtől, a magányomat, a gyerek társaság hiányát semmivel nem tudták pótolni. Úgyhogy el kéne gondolkodni kicsit, valóban nem minden a pénz, amin itt jó páran annyian lovagoltok. Vajon ezek a szülők mit fognak mondani később a gyereknek, mikor megkérdi neki lehet-e testvére? Csitt!!! kapsz egy babaházat, vagy egy új bicajt, örülj neki, hogy megvan mindened! Nézd meg, Sárikának van testvére, nem is jár Nike cipőben. Mosolyogni tudok csak! :))))))))))

Annyira nem láttok az orrotok hegyéig, hogy észrevegyétek, hogy az elszegényedés, már NEM CSAK a 4-5 gyerekes családokat érinti. A páromnak szerencsés munkahelye van, mégis minden nap rimánkodom, hogy be ne dőljön a cége, ilyen-olyan okok miatt. Pedig csak egy babánk van!!! Útban a kistestvér, ennyi. Ketten lesznek összesen. Mégis bizonytalan minden ebben az országban drága jó kormányunk miatt. Nem baj, igazatok van, szemellenzőben mentek csak, mint az igás lovak, így legalább könnyebb köpködni.

Megdöbbentett és felháborított, amiket itt olvastam, annak ellenére, hogy nincs okunk panaszra. Jut a hó végére is pénz..

Mellesleg olyan is várhatja a csp-t, esetleg a gyest, aki nem akar hozzányúlni a tartalékhoz!! Ez bezzeg nem jut eszetekbe mi? Persze... ahhoz le kéne venni a szemellenzőt.

A rosszindulat meg visszaüthet ám az életben, ki tudja mit hoz a jövő, bárki bedőlhet úgy, hogy arra ma még gondolni sem mer! Úgyhogy ne dobálózzunk már itt olyan dolgokkal, hogy ezt nem tudom sajnálni, azt nem tudom sajnálni...

Szépeket!

2012. ápr. 3. 16:54
 54/66 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon egyet tudok érteni a 48-as 79%-os és az 53-as 78%-os válaszolóval.

Először is: senkinek az egzisztenciájára nincs életfogytig garancia, hacsak nincs a bankban valóban több 100 millió tartalékban, de egyelőre ez a ritkább eset... Akár alkalmazott vagy, akár vállalkozó, MINDIG jöhet valami, ami az addigi stabil anyagi helyzetedet alááshatja. Jöhet egy csőd, jöhet gazdasági válság, jöhet egy be nem kalkulált betegség, bármi. A jelenlegi helyzet ebben az országban pedig még ennél is kiszámíthatatlanabb, mivel itt szó szerint mesterségesen generált áremelések vannak napi szinten. Hiába képzed te magad még 40 évesen is, hiába van piacképes szakmád, ha a boltban egyre több pénz marad ott élelmiszerre, a kúton egyre többe kerül az üzemanyag, és egyik napról a másikra a duplájára emelkedik a rezsid... Nálunk konkrétan az a helyzet, hogy a párom a dupláját keresi annak, amit 4-5 éve keresett, amikor még fenntartottunk két autót, volt kábeltévénk, előfizetéses telefonunk, stb. Ma egy autó van, az is ki van vonva a forgalomból átmenetileg, és minden plusz kiadást lemondtunk az egy internet kivételével. Sorra mennek tönkre az elektronikai cuccaink, és nem tudunk a helyükre másikat venni. Mert hitelből nem akarunk, kápéból meg nem futja. Egy gyerekünk van, úton a második, és nem lesz több. De kérdem én: tényleg nincs az embernek joga gyereket vállalni csak azért, mert vannak spekulánsok, akiknek ha úri kedvük úgy kívánja, bedöntik az egész gazdaságot...? A másik dolog: építhettem volna én is karriert nő létemre 40 éves koromig, és azután is kezdhettem volna azon gondolkodni, hogy most már "esetleg" bevállalhatok egy-két gyereket. De. Egyrészt: semmi nem garantálta volna, hogy akkor annyival magasabb életszínvonalat tudtam volna biztosítani a gyerekeimnek, másrészt, köszönöm, de inkább szültem huszonévesen "nem teljesen biztos háttérre" egészséges gyereket, és a második is megszületik még a 31. szülinapom előtt, mintsem 40 évesen, a legmenőbb márkájú babakocsiban, "stabil egzisztenciával" tologassam a beteg gyerekemet. (Ha egyáltalán összejön még a baba annyi idősen.) Jó pár barátnőm más utat választott, van, aki még most is gyermektelen, és még csak nem is áll jobban, mint mi, más jól él ugyan, de a csivaváján kívül sosem fog mást nevelni, egyszerűen azért, mert neki így alakult.

Még valami: Senkinek nincs joga beleszólni abba, hogy ki hány gyereket vállal. Tapasztalat, hogy az első gyerek kerül a legtöbbe, a többi már arányaiban egyre kevesebbe kerül. És azt az egyet ugyanúgy etetni, ruházni kell, mint a többit. Normális esetben gyerek mellett is építhető egzisztencia (bár ehhez CSALÁD kell, apa, aki nem lép le, hanem dolgozik a családjáért, és anya, aki adja a hátteret mindehhez), nem normális esetben meg csinálhatsz te bármit, ha minél több a bevételed, annál több a kiadásod is...

2012. ápr. 3. 17:47
 55/66 anonim ***** válasza:
63%

Nekem semmi bajom azzal, aki több gyereket vállal.

Engem egyedül a panaszkodás zavar. És akárhogy is nézzük, a több gyermekesek sokkal inkább panaszkodnak, mint az 1 vagy max. 2 gyerekesek!

Van egy ismerősöm,akinek 30 éves korára 4 gyereke van. Ő állandóan azon sír,hogy a férje mennyit dolgozik, sosincs otthon. Hát basszus. A 4 gyereket különben miből tartanák el?

Nemrég egy vacsorán majdnem sírógörcsöt kapott ,hogy nem utaltak valami pénzt, a legkisebb meg beteg, másnap menni kell a gyógyszerért, ami kb. 4-5 ezer lesz.

Na nekem senki ne magyarázza be,hogy ők boldogok. Hogy lehet teljesen, felhőtlenül boldogan nevelni a gyereket úgy,hogy ha hó végére nem marad 4-5 ezer a tárcában.

Kérem a lepontozást!

2012. ápr. 3. 18:54
 56/66 anonim ***** válasza:
80%

Kedves utolsó, meg is kaptad a lepontozást, ahogy az imént én is, pedig egyetértünk.

Azt írta itt egy nagyon kedves anyuka, hogy a 2. és a többi gyerek már arányaiban kevesebbe kerül....naná, hisz azokra csak a használt ruhát és a cipőt kell rájuk adni, jó a testvéré is és szeépen lassan 3-4 gyerek is felnő ugyanabban a cuccban, csak mert ők így boldogok! De majd ne felejtsétek el megmagyarázni a kisebb gyerekeknek, hogy csak az első kapott új ruhát, ti meg csak az elhasználtakat DE mi boldogok vagyunk! Nézd meg a szomszédot, ott csak 2 gyerek van és netán jút 2 új cipőre, ne izgulj nem 12000ft, csak mondjuk 5000, de ők biztos nem olyan boldogok mint mi!

Legyünk reálisak!!!!És legalább itt őszinték, hiszen senki nem ismer senkit!

Ha 5 gyereket csináltál, tartsd el őket, és hogy ők boldognak ítélik a gyerekkorukat vagy sem, azt majd megkapod ne izgulj!

Mi pedig akik 1-2 gyereket vállalunk, úgyszintén megkapjuk a magunkét a gyerekinktől.

Ha gyerek lennék, és tudnám ezeket a feltételeket a második csoportba szeretnék tartozni.

Semmi köze nincs a pénznek az értékekhez. Vannak tehetős emberek, akik igen értékesek és csodás nevelést biztosítottak a gyerekeiknek, akik tudják mi helyes és nem, mit lehet és nem, mit ad a pénz és mit nem! Amit valamelyikőtök írt, hogy mindent megkapott csak a szeretetet nem, az nem azért volt, mert nem volt még 7 testvére,vagy mert pénzük volt, hanem a szülők hibájából! Amiből mi csak tanulni tudunk.

Nekem egy gyerekem van, nem zárom ki a második lehetőségét sem, de csak akkor lesz, ha a lányom szeretne kistestvért. Nem vagyok 40 éves, a közelében sem, de elvégeztem egy egyetemet, dolgozom, gyereket nevelek, kocsit mosok, füvet nyírok, tojást festek, sonkát főzök és ami a legfontosabb, boldog vagyok és boldog a családom!

Valószínű, ha napi anyagi gondjaim lennének, kopna a boldogságom is és aki az ellenkezőjét allítja, az hazudik, aki bebizonyítja nekem hogy idejében kell gyereket csinálni, fiatalon stb, annak megemelem a kalapom.

Miért ne jöhetne az első gyerek 25- 30 évesen, egy olyan családba ahol minden adva van?

A vitának egyebként nincs értelme, hiszen mindenki a magáét mondja és a helyzeten változtatni nem fogunk tudni.

A lepontozás nem a kenyeremet veszi el, nyugodjatok meg :)

2012. ápr. 4. 10:07
 57/66 anonim ***** válasza:
67%

Ha meg valakinek telik 4 gyerek mellett nyaralásra (tök mindegy, hogy mondjuk nagyszülő fizeti), az minek jön ide "keseregni", panaszkodni!? Hónap elején meg tíz körmét lerágva várja a gyest! Ennek ellenére az ilyenek írják, hogy ők bizony mennyire felelős gondolkodásúak... Ezen kellene elgondolkodni!

Nekünk is telik nyaralásra (1-1 külföld-belföld évente, amit mi fizetünk,nem a család), csak én nem is panaszkodok!

Az is a lepontozókat minősíti, hogy csak az 1-2 gyerekes, nem a hónap elején gyest váró hozzászólókat pontozzák le! Ez igen sokat elárul rólatok!!! :) Az idegességet, a saját tehetetlenségeteket nem itt kell levezetni! Szedjetek magneB6-ot, vagy hangyát...

2012. ápr. 4. 10:16
 58/66 anonim ***** válasza:
31%

A kérdésre a válaszom, hogy én azért várom hónap elején a csp-t, mert van megtakarításunk, de nem akarok hozzányúlni, hanem abból a pénzből szeretnék kijönni, amit hónap elején kiszámoltam, hogy elégnek kell lennie. Ezért van úgy, hogy éppen csak elég, de akkor sem akarok hozzányúlni a félretett pénzhez, ezért várom a csp-t. :)

Valaki írta, hogy miért várnak sokan a gyerekre, aztán 40évesen beteg gyerekek születnek. Na ez egy akkora marhaság volt, mert bizonyított, hogy több idősebb nőnek van a legokosabb gyereke. Na meg annyi idősen már sok mindent szűrnek és kiszűrik, ha valami probléma van. Ellenben a fiatalabb anyákat nem szűrik, így több a beteg baba is. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy 40évesen szüljetek, csak ne állítson valaki valótlanságot. Egyébként a mai világban van aki 4gyerekkel szűkölködik, de sokan vannak 1 gyerekkel is, hogy nem telik szinte semmire. Tehát feleslegesen vitáztok.

2012. ápr. 4. 11:01
 59/66 anonim ***** válasza:
62%
Ez hülyeség, a fiatal nőknek is pont úgy megvan a szűrővizsgálat.Idősebb korban pedig bizony több a gond.
2012. ápr. 4. 11:35
 60/66 anonim ***** válasza:
78%

56-os 72%-os válaszoló:

"Azt írta itt egy nagyon kedves anyuka, hogy a 2. és a többi gyerek már arányaiban kevesebbe kerül....naná, hisz azokra csak a használt ruhát és a cipőt kell rájuk adni, jó a testvéré is és szeépen lassan 3-4 gyerek is felnő ugyanabban a cuccban, csak mert ők így boldogok!"

Ez nem így van. De gondolom, te se fogod lecseréltetni pl. a teljes játszóteret a kertben hintástól, csúszdástól csak azért, mert hogy az "már nem új"... Vagy pl. nem veszel a kicsinek másik formabedobót, ugráló zebrát, vagy egyéb fejlesztőjátékot csak azért, mert a másikat még a nagyobb gyerek kapta. Ha még megvan a nagyobb rácsos ágya, pelenkázója, járókája, miért vegyek másikat a kicsinek, ha annak sincs semmi baja? Talán a kisebb majd azért fog pszichológushoz járni, hogy ő csak "örökölt kiságyban alhatott"? Nem hinném...

A nagyobb sem kapott mindenből újat. A Vaterán sok olyan márkás ruhát vettünk neki, aminek semmi baja nem volt, a legérzékenyebb szemű anyuka se tudta volna megmondani, hogy nem több tízezerért vettük neki márkaboltban, hanem a feléért lőttük, aukción. Használtan kapta a bicaját - mégis jobb, mint a szomszéd fiú új biciklije, aki egyébként rá sem ül, míg az enyém már 3 évesen pótkerék nélkül tekert - a görkoriját, de nem látom rajta, hogy el lenne keseredve emiatt. Imád korizni is, bicajozni is, az, hogy valami új, vagy használt, ez a felnőtteknek státusszimbólum, a gyereket pont nem érdekli, ha normálisan van nevelve, és egészséges az értékrendje. Használtból is lehet jót venni, mint ahogy újból is gagyit. Vannak új játékai is, és volt, hogy megbántam, hogy több tízezret kiadtam valamiért, amivel azóta sem játszik... Ő volt az első gyerek, akinél hamar szembesültünk azzal, hogy nem attól lesz valami jó, vagy rossz, hogy új, és drága, vagy használt és olcsóbb...

A második gyerekre egyébként már sok cég ad kedvezményt. Olcsóbb neki a játszóház-jegy, a nyelvtanfolyam, stb. Még a babaúszás is olcsóbb, ha testvérbérlettel viszed őket, mintha egyesével veszel nekik bérletet... Ugyanez igaz a babakocsira, autós ülésre, bármire. Nem kell mindent lecserélni, és természetes, hogy ahogy a nagyobb is kapott új ruhákat is, ugyanúgy kapni fog a kicsi is. De rengeteg olyan dolog van, amiből nem kell másik, vagy ami kevesebbe kerül, ha több gyereked van.

2012. ápr. 4. 13:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!