Tényleg ennyien éltek egyik napról a másikra? Minden hónap elején legalább 5-6 kérdés van a mikor utalják a csp+gyes párost!
9. válaszolónak:
Internet nélkül a mai világban esélyed sincs munkát találni. Nem tudsz spórolni a gyerekruhán, nem tudod eladni, ami már nem kell. Nem a net a luxus, hanem a kábeltv, meg az okostelefon... Nekünk pl. egy ezer éves laptopunk van, csak mi tudjuk beindítani, csak hálózatról működik... és már régen nincs kábeltévénk.
A netünk feltöltős. Volt, hogy ilyen se volt, akkor maradt a szomszéd wifije az udvarról, nagykabátban. (Az ő tudtával, beleegyezésével.) Amikor bejöttek a mínusz 10-ek, akkor vettük a feltöltőst. Havi 3000 Ft.
A párom hiába keres egyre többet, sajnos, az ennivaló is egyre többe kerül. Mi sem így álltunk, amikor megszületett a poronty, de ma a háromszor annyiból se jövünk ki jobban, mint anno, és nem a törlesztőre megy el a többlet, hanem ottmarad a boltban, ennivalóra...
Amióta van stabil munkája a páromnak, azóta nem élünk máról-holnapra, de elég egyetlen váratlan pluszkiadás, és máris borulunk.
Nekünk volt "külön kasszánk", erre paff elromlott tél közepén a cirkó, ami 150ezer volt...na azóta hiába próbálom pótolni, összespórolni az a pénzt...
Egyértelmű, hogy a gyerekre költök én is és nem másra, de egyrészt vannak sajna váratlan kiadások, másrészt van aki nem tud, tényleg nem tud (nem pedig nem akar) összehozni egy külön kasszát. Ha nincs miből, nincs miből. Tényleg szomorú, de ez nem csak a szegényember hibája.
Mi nagyon jól éltünk. Majd jött a svájci frank ... Most év elején a változtatásokkal nekem is a férjemnek 20 000 Ft al kevesebb a bevétele.... (nekem tgyásról gyed - adójóváírás ,amit e miatt csak 2 hónapot kompenzálnak, valamikor) férjemnek adójóváírás - kitudja....az összesen 40 000 Ft-
Most 1 hetet volt itthon táppénzen, 50% al számolják....ilyen betegen nem mehet dolgozni
Szépen össze tud ez jönni :( És igen fontos a családi mert mire a hitel+rezsi ki van fizetve ... .
A kicsinek mindene megvan. Szép ruhája ,pelusa ,játékai.Sokat járok utána hogy ez így legyen (turi,vatera) és a foglalkozások amikre hordom azt bizony ki kell fizetni.
Sajnos nagyon könnyű belecsúszni ebbe ,úgy hogy az ember abszolult nem így élt ,hanem ennek a több mint 3ból !
Nekünk meg a hiteles autónkat loptál el 4 gyerek mekkől.S hiába volt rajta casco még nekünk kellett kifizetni közel 1 milliót 22 hónap alatt.Szörnyű volt ezt inkább nem is részletezem.Én teljesen tönkrementem mire kifizettük.1 éve már folyamatos hányingerrel küzdök ami nem múlik.Ez is az idegtől van!
Én azt tapasztalom,hogy a szegények még szegényebbek a gazdagok még gazdagabbak lesznek.
mi nem élünk egyik napról a másikra,de félretenni már egyáltalán nem tudunk.régebben 50 ezret is félre tudtunk tenni.annyira drága a kaja,hogy elmegy rá az összes pénzünk.ráadásul gyógyszerre is rengeteget kell költeni,egy hónapban 15-20 ezer csak a gyógyszer.és mindez a fiam drágalátos bölcsistársának a szülei miatt,akik hónapok óta úgy viszik a gyereket,hogy öklendezve köhög és térdig lóg az orrából a zöld takony.lefertőzi a fiamat,ő pedig engem.minden hónapban 1 vagy két antibiotikum kúra a fiamnak és nekem is,két hét bölcsi,egy hét itthon.
így hiába veszem meg neki a vitamint és az immunerősítő kúrát 16 ezerért,mert ezek miatt az idióták miatt semmi értelme.
most is beteg a fiam,még van 5 ezer ft-om,de az el is fog menni délután a gyógyszertárban,még lehet,hogy nem is lesz elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!