Spórolós tippeket tudtok?
Szeretném összegyűjteni és szeretném ha megosztanánk a többi anyukának ki hogy tud spórolni ezekben a rossz időkben
(Gyes gyed csökkentésre gondolok)
Kinek mi vált be
a wc tényleg sok vizet elvisz. ha egyedül laknék, tuti csak nagy wc-nél húznám le, de így a család előtt azért nem. :)
vannak házak amikben ez meg van oldva, hogy a wc-hez van vezetve pl. az esővíz, de ez már egy nehezebb megoldás. hiszen ha belegondolunk, nagy pazarlás ivóvíz tiszta vízzel öblíteni a wc-t. teljesen jó a felvetésed
Nagyon jó ötleteket írtok.Tegnap ezt már én is kérdezni akartam.Én is több napra szoktam főzni.Általában előre összeírom,hogy mit főzzek.Hónap elején azt is összeírom,hogy mi kell a kisfiunknak (pelus,popsitörlő) ezeket még aznap meg is veszem.Most a rossmannban is van olyan,hogy a vásárlás összegéből 10% lejön.Ebből még van 5 kuponom.:)A számlák havonta közel ugyanannyi, így párom fizujából+az én gyesemből kiszámoljuk,hogy miből mennyi marad.Pl jövő hónapban már a kisfiamnak is kell tavaszi ruha,cipő,...A ruhákat turiból veszem!
Vasalni én sem szoktam.Ti mivel spóroltok még?E.
Na eszembe jutott még egy ötlet! Mi kertesházban lakunk és most azon gondolkozunk hogy veszünk hagyományos mosógépet+ centrifugát(emlékeztek még rá??), igaz azt mondják tönkreteszi a ruhákat, kinyújtja stb., de csak a munkásruhákat, törlőkendőket, ágyneműt, szőnyegeket mosnám vele. Szerintem tök víztakarékos( emlékszem gyerekkoromban nagymamám az udvaron 20liter vízből mennyi ruhát kimosott). Ja és nekünk van fúrottkútunk is és így használnánk(pl. a garázsban mosnék), ugye akkor nem is kell fizetni a vízért+szennyvízért.
És még a műanyag dobozkákat sem szoktam kidobálni(pl. gombásdoboz...) ezekben is szuperul lehet tárolni dolgokat.
Na még gondolkozok tovább....
Nekünk van keverőtárcsás mosógépünk és hozzá 2400-s fordulatos centrifuga. A munkásruhákat, szőnyegeket ezzel mossuk, de én a ruhákat nem teszem bele.
Amit még mosásnál alkalmazok: csak 40 fokon mosok, mosógéllel. Amíg port használtam addig kellett a 60 fok, mert másképp nem oldódott fel rendesen és maradtak mosóporszemcsék a ruhák szálai között. Mosódiót próbáltam, nekem bejött, viszont a páromnak nem, mert Ő azt szereti, ha a ruhái nagyon illatosak.
Nekünk 6-7 ezer szokott lenni a villany, én tudom is, hogy mennyit fogyaszt a gépünk: 0.8 kWh-t és 70 litert a 60 fokos programban. De elhiszem, hogy a keverőtárcsás kevesebb, csak meglepődtem.
Kézzel mosni a legolcsóbb :) de az már nagyon munkaigényes.
mondjuk kevésbé koszos ruhával megcsináltam már, hogy kézzel mostam ki lavórba és a gépbe csak öblítés-centrifugálásra ment
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!