Spórolós tippeket tudtok?
Szeretném összegyűjteni és szeretném ha megosztanánk a többi anyukának ki hogy tud spórolni ezekben a rossz időkben
(Gyes gyed csökkentésre gondolok)
Kinek mi vált be
- egymás után fürdünk egymás vizében
- figyelni arra, hogy ne folyó vízben mosogassunk
- több napra főzni egyszerre
- mosható pelenka
- nagy áruházban bevásárolni (listával menni), kenyeret le lehet fagyasztani szeletelve
- fölírni minden költséget (már ez is visszatartó erő, illetve kontrollálni tudjuk vele a dolgokat)
- teregessünk úgy ki, szépen kisimítva, hogy vasalásra ne legyen szükség
- inkább öltözzünk föl és legyen 20-21 fok otthon, ne 24-25 és rövidnadrágban vagyunk
- babának főzni
- ha van otthon gyertya, esténként villany helyett lehet azokkal hangulatvilágítást csinálni. (de csak ha amúgy is van, egyébként gondolom így drágább lenne)
- teából nagy kiszerelésű kimérős (nem a kifejezetten tea üzletekre gondolok)
- jó alkalom leszokni a cigiről :), ha valaki dohányzik
- betegségnél rákérdezni, hogy van-e egy gyógyszernek helyettesítő terméke
- tápszer akciót figyelni, vagy ha valaki be meri vállalni, megvenni mástól a maradékot
ezek jutottak eszembe. lehet, hogy valami evidens, vagy túl apróság, de hátha valakinek hasznos
amit kihagytam és fontos: amennyire lehet ételnél alapanyagokat venni. példa kedvéért: ne kész pudingot, hanem készítsd magad. ne gyümölcsjoghurtot, hanem natúrt és rakj bele házilekvárt.
egy heti terv is jó lehet a menüvel, hogy olcsó is legyen, de ugyanakkor kerüljön az asztalra egy kis hús is a héten,zöldségek is. Ha egy-két nap van ilyen is, akkor másik nap belefér a krumplileves grízestésztával, anélkül, hogy az egészségünk bánná
3. vagyok
Igen, a babának magunk kell főzni, ha spórolni akarunk. Szerencsére nekem már nem kell külön főzni, 1 éves és a miénket szereti enni, de idáig főztem neki külön. Spórolás tippem ahogy én csináltam: vettem nagy adag brokkolit, répát, céklát. Megfőztem őket (külön) és főzőlével turmixolva be a fagyóba bébiételes üvegekben. 1,5 kg brokkoli 600,- , 1 kg répa 180,- , 2 kg cékla 500,- körül volt és majdnem 10 üveg lett belőlük fajtánként. Ja meg sütőtököt is így csináltam :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!