Hány nap alatt hatott a módszer? (éjszakai ébredések)
És mi volt a módszer?
Éjszakai szopiról szeretnénk leszoktatni az egyéves fiunkat. Úgy látjuk az utóbbi időben, hogy nem csak hogy nincs szüksége rá, hanem kvázi zavarja őt is az éjszaka ilyen módú megszakítása.
Egész biztosan nem szomjas és nem is éhes, mégis visszaszokott arra, hogy alighogy lefekszünk, már sír is. Szóval 2-szer, 3-szor biztos egy éjjel és csak nyűgösködik éjjel is nappal is.
Persze most úgy tűnik foga is jön, de ez fogtól függetlenül is így van, hogy egyszer minimum felébred, de inkább többször.
Eddig az volta szabály, hogy éjfél előtt nincs cici. most beállt arra, hogy fél egykor felébred :-D mint az atomóra, olyan pontosan...aztán van, hogy cska 6 körül, de inkább 3 körül és hat körül is. végül 7-kor ébred.
Azt szeretnénk, hogy fél 6-6 körül kapjon cicit, merthogy az eset 8-tól reggel 8-ig idő tényleg hosszú lenne, szóval 6 körül, de öt előtt semmiképp. addig csak vizet meg simit, meg nyugtatgatást, főként az apjától,mert ha engem megérez, sikítozva sír :-(((((
tegnap éjjel 20-30 perc alatt megnyugodott és visszaaludt. közben Apa simogatta, nyugtatta, pár percekre kijött, de kb. ötpercenként visszament, hogy érezze , nincs egyedül. én hosszabb és rosszabb menetre számítottam elsőre, bár így is együtt sírtam szegénykémmel, de ez tényleg tarthatatlan már. csak hát kegyetlen bizonyos szempontból...
Nálatok mi volt a módszer? mennyi idő után hatott? vagy az éjszakai ébredésekről csak úgy szokott le a picitek, hogy teljesen elhagytátok a szopit?
Számomra nagyon kellemetlen, hogy éjjel lassan többet cicizik, mint nappal, tejem se nagyon van már, inkább csak nagyon kötődik a rituáléhoz, merthogy amúgy cicin alszik el, szóval sokszor már fáj a szopi fizikailag, pláne éjjel :-(
Reménykedhetünk, hogy pár nap alatt abbamaradnak az ébredések? nálatok hogy zajlott?
Jesszus, ez csúúúcs! :-)) tök jó :-)
Lehet egy-két hét múlva lehet te is azon gondolkodsz majd, miért nem szoktattad rá előbb ;-)
Na, ha nem haragszol, örömködöm még Neked egy kicsit:
Este minden probléma nélkül elaludt, éjjel persze a szokásos szopizási időpontokban ébredt (egyelőre ezzel, illetve ennek kiiktatásával várok, végül is még csak 8,5 hónapos). Hajnalban 4.44-kor nagyon rémülten felsirt, gondolom, rosszat álmodott, vagy a foga ... :-(
Én rögtön raktam cicire, hogy aludjon tovább, de elutasitotta, akárhányszor próbáltam. Majd gondoltam egyet, és visszatettem az ágyába, hátha. És láss csodát, kb. 10 perc motyogás, "ááááá" - zás, négykézláb ringatózás után csend lett. Elaludt!!! Nem akartam hinni a szememnek (közben persze mozdulatlanul és feszülten figyeltem az ágyamból, hogy mi történik :-).
Ezek után 7.45-kor kelt, és - hab a tortán - az volt az első tennivalója, hogy életében először szabályosan felállt a kiságyban! Szóval, izgalmasan indult a mai nap.
És Nálatok, már teljesen beállt az "alvási rend"? Jól alszik a Babukád?
Én vagyok,akinek szintén jól alszik a csemetéje!!!
Örülök,hogy nálatok is szépen javul ahelyzet!!!!Sztem reggel valami front vonulhatott át,mert a lánykám 6 előtt nem szokott felébredni,és ő is ma 4:40körül felkelt,de aztán vígan aludt fél9ig:):)
Remélem,kedves kérdező, nálatok is minden rendben
Csupa jó hír :-)))))))
Én csemetém este sirdogált picit, sztem melege volt, mert megivott annyi vizet, amennyit egész nap se :-O fűtés lejjebb, egy takaró le és csak fél 7kor kért cicit. aztán negyed 9(!)-kor kelt. :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!