Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány nap alatt hatott a...

Hány nap alatt hatott a módszer? (éjszakai ébredések)

Figyelt kérdés

És mi volt a módszer?

Éjszakai szopiról szeretnénk leszoktatni az egyéves fiunkat. Úgy látjuk az utóbbi időben, hogy nem csak hogy nincs szüksége rá, hanem kvázi zavarja őt is az éjszaka ilyen módú megszakítása.

Egész biztosan nem szomjas és nem is éhes, mégis visszaszokott arra, hogy alighogy lefekszünk, már sír is. Szóval 2-szer, 3-szor biztos egy éjjel és csak nyűgösködik éjjel is nappal is.

Persze most úgy tűnik foga is jön, de ez fogtól függetlenül is így van, hogy egyszer minimum felébred, de inkább többször.

Eddig az volta szabály, hogy éjfél előtt nincs cici. most beállt arra, hogy fél egykor felébred :-D mint az atomóra, olyan pontosan...aztán van, hogy cska 6 körül, de inkább 3 körül és hat körül is. végül 7-kor ébred.

Azt szeretnénk, hogy fél 6-6 körül kapjon cicit, merthogy az eset 8-tól reggel 8-ig idő tényleg hosszú lenne, szóval 6 körül, de öt előtt semmiképp. addig csak vizet meg simit, meg nyugtatgatást, főként az apjától,mert ha engem megérez, sikítozva sír :-(((((

tegnap éjjel 20-30 perc alatt megnyugodott és visszaaludt. közben Apa simogatta, nyugtatta, pár percekre kijött, de kb. ötpercenként visszament, hogy érezze , nincs egyedül. én hosszabb és rosszabb menetre számítottam elsőre, bár így is együtt sírtam szegénykémmel, de ez tényleg tarthatatlan már. csak hát kegyetlen bizonyos szempontból...

Nálatok mi volt a módszer? mennyi idő után hatott? vagy az éjszakai ébredésekről csak úgy szokott le a picitek, hogy teljesen elhagytátok a szopit?

Számomra nagyon kellemetlen, hogy éjjel lassan többet cicizik, mint nappal, tejem se nagyon van már, inkább csak nagyon kötődik a rituáléhoz, merthogy amúgy cicin alszik el, szóval sokszor már fáj a szopi fizikailag, pláne éjjel :-(

Reménykedhetünk, hogy pár nap alatt abbamaradnak az ébredések? nálatok hogy zajlott?

2011. nov. 22. 12:53
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező!

Ne haragudj, hogy erre kérlek, de összefoglalnád nekem vázlatosan, hogy hogy csináltad?

Az én Babám 8 hónapos, és éjjel minimum 3-4x felsir, ilyenkor csak úgy alszik tovább, ha mellre teszem. Pedig nem éhes, mert kettőt cuppant, és már alszik is ... Én meg már majd meghalok, olyan fáradt vagyok. Az is jellemző, hogy elalvás után (csak cicin alszik el) kb fél - egy óra múlva felsir. Olyan jó lenne, ha kicsit kevesebbszer kelne ... De úgy tud üvölteni, hogy azt elviselni ...

Szóval nem kellemetlenkedni akarok, csak úgy látom, itt elszabadultak egy kicsit az indulatok.

Előre is köszönöm!

2011. dec. 4. 16:17
 32/64 anonim ***** válasza:
gratulálok, bíztam benne h így lesz!:-)
2011. dec. 4. 20:53
 33/64 A kérdező kommentje:

Köszönöm, a ma éjjel is jól alakult, bár kétszer kelt reggelig valamiért, de víz és visszafektetés után aludt is tovább hang nélkül.

kedves Érdeklődő! sajnos csak sírás árán sikerült nekem is. szilárd elhatározás kellett hozzá, de így is volt, hogy meginogtam, vagy meginogtunk és az két-három napra viisszavetette a haladást. annyi a lényeg, hogy minden alkalommal, mikor bemész, bizonyosodj meg arról, hogy tényleg nincs más baja (fázik, melege van, avagy akár a pelusa is lehet vagy lázvagy fogzás, de akkor úgyis másképp sír. mi igazából csak a hőmérsékletét ellenőriztük szorgosan :-) nálunk az szokott problémás lenni a cicifüggésen kívül.

két éjszaka sírt hosszabban és kb. két hét volt, míg teljesen elfogadta a helyzetet. másfél-két percet sírtmég párszor, de az is inkább csak nyafogás volt.

megfigyeltük, hogy ha próbáltunk bemenni hozzá vagy csitítgatni, még jobban sírt és újult erővel kezdte a "hisztit". szóval hagytuk, hogy sírdogáljon, így hamarabb abbahagyta. ami fontos, hogy van egy mondta, amit minden visszafektetés előtt elmondunk, ebből tudja, mi a helyzet, ez benne a szertartás. nálunk ez volt: "Anya alszik, apa alszik, te is aludj kisfiam! Reggel találkozunk, jó éjszakát!" én még fontosnak tartottam azt is(azon túl, hogy csak szórakozik a cicivel), hogy tudjon inni. akár cumisüvegből, akár csőrösből, mert bántott volna, ha tényleg szomjas és az itatási szerencsétlenkedésünkre csak felébred teljesen. ő éjjel J a n a vizes palackból iszik, nappal pohárból vagy csészéből. és az ivás is csak minimális pótlékot jelent, mert 3-4 kortynál többet nem iszik, de elvan vele. és amióta beállni látszik ez a rendszser, tovább alszik reggelente. :-)

2011. dec. 5. 17:32
 34/64 xStefix ***** válasza:

Kérdező, négy észrevétel a módszeredhez. Az egyikre már te is rájöttél szerintem, hogy nem apára kéne hagyni elsősorban a visszaaltatást, hanem rád. Én mondjuk nem voltam ilyen helyzetben, de általában azt látom, hogy a gyerkőc jobban megnyugszik éjjel, ha az anyuka altatja vissza. Persze, ha néha kimerülsz, akkor jól jön apa segítsége, de rendszeresen (egyelőre) talán jobb lenne, ha te csinálnád. Idővel aztán úgyis meglátod, mikor lehet váltani.

A második, hogy esetleg kipróbálhatnád azt is, hogy nem jössz ki tőle azonnal, hanem bent maradsz vele, míg elalszik vagy legalábbis elszenderedik. Én nem szeretem ezt a kijövök-bemegyek dolgot, mert szerintem ez nem igazán nyugtatja meg a gyereket. Amíg ott vagy, oké, aztán egyszer csak otthagyod.. aztán sír, jelez és megint vissza. Nem tudom, ez nekem nem annyira logikus. - De persze ha te úgy látod, nálatok működik, akkor ne kavard fel a gyerkőcöt, csak azért írtam, ha esetleg nem válna be annyira. Akkor is rá lehet szoktatni a visszaalvásra, ha egy ideig bent vagy vele. Persze lehet, hogy így tovább tart, de talán kíméletesebb (ha ez a gyerkőcnek is fontos).

A harmadik, hogy azért számolj vele, hogy épp fogzik. Persze erre nem az a megoldás, ha "üresen" szopja a melled, mert ha neked fáj, az nyilván nem jó. De jusson esetleg eszedbe, ha idővel megint kelegetne, hogy amíg ki nem jön az összes foga, addig ez normális dolog lesz. Ha most tényleg haladtok előre, az szuper, de idővel sajna megint fordulhat a kocka. - Mindezt csak azért, mert vannak páran, akik nagyon tudják kötni az ebet a karóhoz egyes módszerekkel, pedig fontos a rugalmasság is.

És végül, én mondjuk nem pártolom az ilyen "3 nap alatt aludni fog" módszereket, de ezzel kapcsolatban én azt javaslom neked, hogy ha 3-4 nap után se látnál majd valamiben javulást, az (szerintem) épp annak a jele lesz, hogy nem egészen jó irányba próbálkozol.

De úgy olvasom, hogy egyelőre minden oké, úgyhogy ezt nem kritikaként írtam, csak amolyan hosszabb távú tippként. :)

2011. dec. 5. 17:35
 35/64 anonim ***** válasza:

Kérdező, köszönöm szépen!

Próbálkozni próbálkoztam már, de sajnos mindig meginogtam, annyira orditott a Babám, hogy nem birtam hallgatni egy idő után ... és mindig az lett a vége, hogy a cicin kötött ki. Úgy hamar megnyugszik, de nem hosszú időre, éjszakánként 3-4x minimum sir, reggel meg legkésőbb fél 7 - 7 között ébred. Olyan vagyok, mint a mosott kaki. Én is azt tapasztalom, hogy nem az éhség ébreszti fel, mert 1-2 korty után alszik, sőt, van, hogy csak attól alszik tovább, hogy magam mellé fektetem, a cici nem is kell neki. Úgy érzem, Neki is jobb lenne, ha "megtanulna" aludni. Most egy kis erőt gyűjtöttem, hogy leirtad a sikerélményedet, talán most sikerülni fog.

Megpróbálom!

Még egyszer köszi és további sok sikert!

2011. dec. 5. 19:09
 36/64 A kérdező kommentje:

Nálunk is már mosottkaki effektus volt... :-(((

Kedves XStefix! Többnyire egyetértek veled és köszi a tippeket. Apa csak akkor megy be, ha másnap szabadnapos és mivel ilyen max. kétszer van egy héten, így működik a dolog :-))) meg ugye az első néhány napban volt, mikor nekem jobban sírt, sikítozott, üvöltött, az apjának meg megnyugodott, mivel ő határozottabban tudott fellépni adott helyzetben és a lehető legszelídebben próbálta tudtára adni a helyzetet. éegalábbis szerintem.

Fogzás: valóban a hetedik fogat várjuk, de még nem jön. természetesen számítunk rá, hogy okozhat gondot. dentinox és nurofen van kéznél mindig meg az eddigi fogak előtt mindig náthás volt kicsit, szóval feszülten figyeljük a jeleket, de egyelőre semmi. az eddigi fogacskáit egész jól viselte, gyanítom, mi majd a rágófogakkal kínlódunk igazán. nyilván ha fáj valamije, nem fogom hagyni sírni :-((( inkább reménykedek benne, hogy pár nap visszaesés után vissza fogunk tudni térni a jobb alváshoz "rossz" szokások nélkül.

A bentmaradni nála dolgonak sosem volt hatása, ő olyan magának való típus vagy nem tudom. 3 hónapos kora óta külön szobája van, mert zavartuk. minden neszre felriad. akár arra is, hogy egyik lábamról a másikra állok és megnyikordul a parketta. :-) sokszor ébren van még, mikor kijövök tőle, mert követ a szemével, a fejéval, hogy kimegyek-e, aztán befordul a rácsvédőbe és alszik (visszakukucskáltam ;-) ). ha bentmaradok, akkor meg felül, dumál, játszani akar, míg végül rázendít :-(( ahogy ez sem, úgy a bemegyek-kijövök dolog sem vált be. helyette bemegyek, víz, szokásos mondat, majd kijövök. ez beválni látszik. bár az utóbbi napokban nem akar inni egy körül, csak két-három kortyot, így már négy-fél öt körül kéri a cicit és ugye utána velünk szokott aludni tovább. de így ő sem, mi sem tudunk pihenni fél éjszakát, így szopi után visszafektettem a kiságyba. fél 7 körül próbált ébredni, mint régen. akkor közénk vettem és nagy nehezen visszaaludt fél 8-ig. így persze 3-szor kell felkelni hozzá, tehát a gyakorlatban kijjebb vagyunk mint voltunk, ha így marad. de hátha változik ez még jó irányba. vagy rosszba? :-((((

2011. dec. 6. 21:23
 37/64 xStefix ***** válasza:

Értelek. Hát így a részleteket is olvasva szerintem akkor elég jól csinálod. :)

Biztos, hogy lesz ez még jobb, de lehet, hogy időnként rosszabb is. Tudod, én azt nagyon megtanultam, hogy nem szabad semmin (nagyon) kétségbeesni, mert mire megszoknál valamit, úgyis változik a rendszer... Az első év tele van ilyen hullámokkal. Ha úgy látod, neki most ez így kábé jó és még neked se túl megterhelő, akkor legyél elégedett ezzel. Nehéz, de tudod, lehetne ennél sokkal rosszabb is...

2011. dec. 7. 12:40
 38/64 A kérdező kommentje:

"mert mire megszoknál valamit, úgyis változik a rendszer"

maximálisan egyetértek, ez ugyanis a fiamra hatványozottan igaz :-DDD

Amúgy jelentem: ma éjszaka átaludva!!!!! :-DDDDD

remélem, lesz még néhány ilyenben részünk :-)

tartós éjszakaátalvásra még semmiképpen nem rendezkedem be :-)

2011. dec. 8. 10:08
 39/64 anonim ***** válasza:

Szia!

Én vagyok,aki fokozatosan az éjszaki szopit utoljára elhagyva választotta el a ksilányát!!

Az én babóm is átaludta az éjszakát:):) este negyed9től reggel 8-ig. :):):):)

2011. dec. 8. 13:08
 40/64 anonim ***** válasza:

Szia!

hogy aludt a csemetéd???

Az én kis drágám ugyanúgy átaludta az éjszakát!!!:):)

2011. dec. 9. 14:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!