Éjszakai ébredések, nálatok mi vállt be? Kisfiam 5 hónapos és kb.2 hós koráig már majdnem végig aludta az éjjelt (3-4-ig akkor szopott először reggel) majd jött egy nátha a bátyótól és borult minden.
Azóta eltelt pár hónap és egyre többször kel éjjel, hogy visszategyük neki a cumit szinte óránként van, hogy félóránként. Sajnos csak azzal alszik el. A nagyobbik fiam 3 éves koráig rosszul aludt, szaladtam rögtön ha sírdogált és nem tudom emiatt e de nagyon sokig nem aludt jól.Nem akarom ezt a hibát most is elkövetni, de ma hagytam sírni 10 percet éjjel de nem hagyta abba.
Van valami ami bevált nálatok, még szopizik meg megindultak a fogak is mert nyálzik,rág mint az őrült:)
Borostyán lánc az van rajta rengeteget nyugodott tőle csak az éjjelek.Nem fogom tudni így összeköltöztetni őket attól félek.
Olvasd el én már megnyugodtam mert nem bírnám hagyni éjjel sírni itt kifejezetten ellenzik, így megnyugodtam ez egy ilyen időszak nem mi rontjuk el!
"1 nap:
- esti programnál mindig legyen ugyanaz a sorrend (pl: evés, fürdés, szoptatás)
- az utolsó mozzanat után (pl szoptatás) rakd be őt a kiságyába és mondj neki valamit, ami innentől az alvást fogja jelenten (pl: Jó éjt Kicsim, álmodj szépeket! Anya is megy lefeküdni)
- és menj ki
- hagyd 5 percet sírni (baromi nehéz) és nyugodtan menj vissza, ne nyúlj hozzá, csak hajolj oda és mond azt: Kicsim most este van aludni kell, anya is fáradt és a befejezőmondatot(pl: Jó éjt Kicsim, álmodj szépeket! Anya is megy lefeküdni) és menj ki. Nem baj, hogy végigsírja a mondataidat és úgy mész ki hogy még mindig sír, menj ki
- 5 perc múlva ismétlés
- amíg el nem alszik
Amikor elalszik már végig fogja aludni az estét."
És még azt írta nekem a kedves válaszadó,hogy ne sajnáljam,az lebegjen a szemem előtt,hogy neki is jó ha alszik. 1.nap nekem 40perc volt,2.nap 6 perc, aztán kiderül ma mennyi,és délelőtt most elaludt játék közben eddig iylen sem volt még
Ezt próbáltam a nagy fiamnál egy könyvben volt leírva szóról szóra mit kell tenni de nem jött be tartósan 3 évig nem aludt rendesen.A picike nekem este szépen elalszik magától így csinálom ahogy írtad az elejétől a nagyobbik fiamnál is így volt, nappal, délelőtt-délben-délután is alszik. Kezd beállni a napi ritmus.Este az a gondom, hogy szépen elalszik(kivéve amikor nem:)és éjjel kezdődnek a felébredések. hagyni sírni fél órákig sem szívem sem lehetőségem mert a férjem dolgozik és a bátyót sem kelteném fel:(
Így nem egyszerű de kezdődött a fogzás is és emaitt is lehet az éjjeli kelés.
Nem tudom...de köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!