Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány nap alatt hatott a...

Hány nap alatt hatott a módszer? (éjszakai ébredések)

Figyelt kérdés

És mi volt a módszer?

Éjszakai szopiról szeretnénk leszoktatni az egyéves fiunkat. Úgy látjuk az utóbbi időben, hogy nem csak hogy nincs szüksége rá, hanem kvázi zavarja őt is az éjszaka ilyen módú megszakítása.

Egész biztosan nem szomjas és nem is éhes, mégis visszaszokott arra, hogy alighogy lefekszünk, már sír is. Szóval 2-szer, 3-szor biztos egy éjjel és csak nyűgösködik éjjel is nappal is.

Persze most úgy tűnik foga is jön, de ez fogtól függetlenül is így van, hogy egyszer minimum felébred, de inkább többször.

Eddig az volta szabály, hogy éjfél előtt nincs cici. most beállt arra, hogy fél egykor felébred :-D mint az atomóra, olyan pontosan...aztán van, hogy cska 6 körül, de inkább 3 körül és hat körül is. végül 7-kor ébred.

Azt szeretnénk, hogy fél 6-6 körül kapjon cicit, merthogy az eset 8-tól reggel 8-ig idő tényleg hosszú lenne, szóval 6 körül, de öt előtt semmiképp. addig csak vizet meg simit, meg nyugtatgatást, főként az apjától,mert ha engem megérez, sikítozva sír :-(((((

tegnap éjjel 20-30 perc alatt megnyugodott és visszaaludt. közben Apa simogatta, nyugtatta, pár percekre kijött, de kb. ötpercenként visszament, hogy érezze , nincs egyedül. én hosszabb és rosszabb menetre számítottam elsőre, bár így is együtt sírtam szegénykémmel, de ez tényleg tarthatatlan már. csak hát kegyetlen bizonyos szempontból...

Nálatok mi volt a módszer? mennyi idő után hatott? vagy az éjszakai ébredésekről csak úgy szokott le a picitek, hogy teljesen elhagytátok a szopit?

Számomra nagyon kellemetlen, hogy éjjel lassan többet cicizik, mint nappal, tejem se nagyon van már, inkább csak nagyon kötődik a rituáléhoz, merthogy amúgy cicin alszik el, szóval sokszor már fáj a szopi fizikailag, pláne éjjel :-(

Reménykedhetünk, hogy pár nap alatt abbamaradnak az ébredések? nálatok hogy zajlott?

2011. nov. 22. 12:53
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 A kérdező kommentje:
most nem volt jó napja, éje, de nem kesergünk, kitartunk :-)
2011. dec. 9. 20:45
 42/64 A kérdező kommentje:
Egy újabb átaludt éjszakával gazdagodtunk :-)))
2011. dec. 10. 13:23
 43/64 anonim ***** válasza:
mégiscsak megérte;)
2011. dec. 10. 13:33
 44/64 anonim ***** válasza:
Nekünk most felébredt 6kor,megitta a kakaót,és negyed10-ig aludt tovább. De én ébresztettem:):)
2011. dec. 10. 20:38
 45/64 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező és Válaszoló, gratulálok Nektek!

(És nem kicsit irigyellek Titeket ...:-))

Az én Fiam most is épp aludni készül ... :-((( Negyed órája felváltva visit, sir, ordit :-(( Kész vagyok, nem tudom, meddig birom.

De Ti tényleg ügyesek voltatok! További sok sikert!

2011. dec. 11. 11:35
 46/64 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló!!

Köszönjük:):)

Mennyi idős a kicsikéd, és miért sír?? Mármint mindig is nehezen aludt el,vagy nincs esetleg most valami nagyobb mozgásfejlődés a háttérben???

Kérdező: nálunk ismét egy átaludt éjszaka,reggel fél8kor ébredt a kicsikém.

2011. dec. 11. 12:07
 47/64 anonim ***** válasza:

Szia kedves Utolsó!

A Kisfiam 8,5 hónapos, és igen, mindig is rossz alvó volt. Illetve, mindig is cicin aludt el, éjjel is és nappal is. Most azt szeretném legalább elérni, hogy a délelőtti alvását saját maga, a saját ágyában "intézze". A másik gond vele, hogy nappal nagyon rövideket alszik: Átlagosan 2x20 perc az egyenlege ...

Most egyébként 40 perc massziv üvöltés, visitás után aludt kemény 15 percet, és ismét csak zokogva ébredt ... Kicsit megrengett a bizalmam, nem tudom, hogy megéri-e a 40 perc orditás a 15 perc alvásért ... Egyelőre nem adom fel, de eléggé kikészültem én is.

Persze, fejlődik mozgásban, nemrég kezdett mászni, most próbál felállni, tehát valószinüleg ez is bezavar, de úgy gondolom, minél előbb kezdjük a szoktatást, talán annál hamarabb és könnyebben (?) érünk célba.

De például az most is dilemmába ejtett, hogy a 15 perc alvás után mi lett volna a helyes viselkedés? Hagyni kellett volna tovább sirni, hogy megint elaludjon? Én mindenesetre ezek után fölvettem és azt mondtam, hogy akkor a ma délelőtti alvásról ennyit ...

Ha irsz nekem tanácsokat, azt nagyon szivesen és köszönettel fogadom.

Még egyszer gratulálok Nektek! (Ez mondjuk biztató számomra is, hogy igenis, működhet a dolog ...)

2011. dec. 11. 13:43
 48/64 A kérdező kommentje:

Kedves 2x20 perc! A fiam újszülött kora óta 2-3szor 20 perceket aludt sokáig. most, egy éves kora után mintha halványan változna valami, mintha lassan nyugodna az idegrendszere, nem tudom. 9 hós kora körül úgy volt, mint a te babád, annyi külnbséggel, hogy valahányszor megébredt, cici a szájba és tessék visszaaludni. aztán a délutáni cicis visszaaltatást kiiktattam, egy darabig a ringatás volt. kellett neki napi másfél óra alvás. hogy ezt hány részletben oldotta meg, az egy darabig nem érdekelt, de nem volt még 10 hós, mikor a napi egyszeri, ebéd utáni alvásra áttértünk és akkor drasztikusan változott a helyzet, két héten belül megszokta és már nem kelt negyed óránként. ha 15 percet aludt a picid, lehet hogy nem elég álmos már. ha ebéd után is ennyit akar aludni, altasd vissza. egyébként nagyon is ismerős a negyven perc üvöltés 15 perc alvásért :-(((( pláne, ha túlpörög a pici. ha már olyan fáradt, hogy azért nem tud elaludni. én is gyerekkínzásnak hittem, amibe belekezdtünk. de már bánom, hogy nem előbb tettük meg. lehet, a fogzásnak ez a része is durvább lenne éjjel, mert nappal nagyon nyűgös volt, pedig eleget aludt.

Ma is átaludta az éjszakát, pedig nagyon féltem, hogy nem így lesz, ugyanis nagyon gyanús, hogy két rágófoga bújuk, holott még az összes metszőfog sem tört át. többször felsírt szegényem az éjjel, de nem ébredt föl, csak álmában sírt egyet-egyet :-((((

2011. dec. 11. 14:00
 49/64 xStefix ***** válasza:

Kedves 2x20 perc! Szerintem először is azt kéne kiderítened, miért nem alszik napközben rendesebben?

Mert ha a babádnak még mindig komoly igénye van/lenne a mellen való elalvásra, akkor (szerintem) nagyon nem fogja megérni, ha most kezded el leszoktatni erről! Ha ez a 40 perc sírás 15 perc alvás - szitu többször is megismétlődik, és főleg, ha úgy látod rajta, hogy nem "hisztiből" sír, hanem tényleg rosszul érzi magát, akkor nem hiszem, hogy jó ötlet lenne ezt tovább folytatni. - Ha viszont nem erről van szó, akkor lehet vele próbálkozni, de szintén, ha tartósan ez a helyzet marad, akkor lehet, hogy még nincs itt az ideje.

Én mondjuk azt vallom, hogy sokkal könnyebb valamire átszoktatni a gyerkőcöt, ha ő maga is érett/kész rá. Igazából szerintem abban áll az egész sikere, hogy egyrészt meg tudjuk-e figyelni, rá tudunk-e jönni pontosan, hogy mikor van itt a megfelelő idő (a gyereknek, nem nekünk!) és elég fokozatosak, türelmesek vagyunk-e.

Az én lányom mondjuk mindig is jó alvó volt, én nem is ismerem az éjjeli keléses mizériákat, de lehet, hogy pont azért, mert végig őt figyelve altattuk. Amíg kellett neki, addig szoptatva, együtt, amikor pedig elég idős lett és úgy jelezte, onnantól külön. Mondjuk valószínű szerencsés is vagyok vele ilyen szempontból, de biztos, hogy a mi hozzáállásunk is sokat segített ebben.

Mindez persze nem kritika, csak általános észrevétel. Én amióta itt vagyok, sokszor olvasok ehhez hasonló sztorikat és szinte mindig az derül ki belőle, hogy nem a gyerekkel van a "baj", hanem azzal, hogy a gyerek és az anyuka (szülők) elképzelései között alakult ki egyfajta ellentét.

2011. dec. 11. 17:00
 50/64 anonim ***** válasza:

Sziasztok, itt 2x20 perc :-)

Először is köszönöm az észrevételeket Mindkettőtöknek!

Nem tudom, mi lehet az oka annak, hogy ilyen keveset alszik a Babám nap közben, de szinte kezdettől fogva ilyen, hogy alig alszik. Az éjszakák kb. 3 hónapos koráig elfogadhatóak voltak, este 9-től általában megbizhatóan aludt 1-2-ig, aztán hajnalban és reggel szopott. Akkor romlott a helyzet, és azóta egyre rosszabb (most az éjszakákra gondolok), amióta elkezdett forogni hasról hátra. Most hiába alszik el este 8-kor, tuti, hogy már fél óra múlva sir, és csak cicivel alszik vissza. Már nem is tudom, hányszor kel egy éjjel, de mindig a mellemen köt ki, és nem gondolom, hogy éhes, mert pár cummantás után alszik mellettem... Éjjel vissza szoktam vinni az ágyába, de hajnalban már nincs erőm, igy mellettem marad reggelig. Most próbálnám, hogy legalább nappal egyedül aludjon el, dehát ez a 40 kontra 15 perc volt a mai eredmény, majd délután még 20 perc a babakocsiban séta közben.

Nem tudom, hol rontottam el, nekem az olyan természetes volt, hogy újszülöttként mindig elaludt cicizés közben, nem gondoltam, hogy fel kéne ébreszteni, hogy ébren kerüljön ágyba. Majd megpróbálom kihúzni a délelőtti alvást, hátha nem elég álmos, vagy nem tudom ... Eléggé el vagyok keseredve, idegesit, hogy miért sir fel fél óra múlva este, akármilyen álmos, akármennyit vacsorázott és akármit csinálok vele. Amúgy meg egy tündéri Kisbaba, szépen eszik, szopizik, játszik, okos, aranyos, mosolygós. Csak ez az alvás ...

Ha van valami ötletetek, nagyon szivesen fogadom, mert nálam megállt a tudomány.

Előre is köszönöm, és megint csak gratulálok az átaludt éjszakákhoz! (Ez számomra elérhetetlennek tűnik ..)

2011. dec. 11. 17:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!