Hány nap alatt hatott a módszer? (éjszakai ébredések)
És mi volt a módszer?
Éjszakai szopiról szeretnénk leszoktatni az egyéves fiunkat. Úgy látjuk az utóbbi időben, hogy nem csak hogy nincs szüksége rá, hanem kvázi zavarja őt is az éjszaka ilyen módú megszakítása.
Egész biztosan nem szomjas és nem is éhes, mégis visszaszokott arra, hogy alighogy lefekszünk, már sír is. Szóval 2-szer, 3-szor biztos egy éjjel és csak nyűgösködik éjjel is nappal is.
Persze most úgy tűnik foga is jön, de ez fogtól függetlenül is így van, hogy egyszer minimum felébred, de inkább többször.
Eddig az volta szabály, hogy éjfél előtt nincs cici. most beállt arra, hogy fél egykor felébred :-D mint az atomóra, olyan pontosan...aztán van, hogy cska 6 körül, de inkább 3 körül és hat körül is. végül 7-kor ébred.
Azt szeretnénk, hogy fél 6-6 körül kapjon cicit, merthogy az eset 8-tól reggel 8-ig idő tényleg hosszú lenne, szóval 6 körül, de öt előtt semmiképp. addig csak vizet meg simit, meg nyugtatgatást, főként az apjától,mert ha engem megérez, sikítozva sír :-(((((
tegnap éjjel 20-30 perc alatt megnyugodott és visszaaludt. közben Apa simogatta, nyugtatta, pár percekre kijött, de kb. ötpercenként visszament, hogy érezze , nincs egyedül. én hosszabb és rosszabb menetre számítottam elsőre, bár így is együtt sírtam szegénykémmel, de ez tényleg tarthatatlan már. csak hát kegyetlen bizonyos szempontból...
Nálatok mi volt a módszer? mennyi idő után hatott? vagy az éjszakai ébredésekről csak úgy szokott le a picitek, hogy teljesen elhagytátok a szopit?
Számomra nagyon kellemetlen, hogy éjjel lassan többet cicizik, mint nappal, tejem se nagyon van már, inkább csak nagyon kötődik a rituáléhoz, merthogy amúgy cicin alszik el, szóval sokszor már fáj a szopi fizikailag, pláne éjjel :-(
Reménykedhetünk, hogy pár nap alatt abbamaradnak az ébredések? nálatok hogy zajlott?
14:57 vagyok.
Nekem a lányom már napközben nem cicizik, és úgy tűnik ez a módszer válik be. Szépen elhagytuk a reggelit, majd az esti cicit is. Utána párszor még felkelt éjszaka egyszer enni, és elkövettem én is azt a hibát,hogy fürdés után közöltem vele,hogy éjszaka nincs cici...Hát meglett az eredmény 5 alkalommal ébredt és csak cicin volt hajlandó visszaaludni. VISZONT: két éjszaka már nem nyafizott utána, felébredt, kapott egyy kis teát(minimális ízesítés,granulátumos,pár szemet raktam csak bele,mert a vizet rögtön kiköpi)hajnal 3 körül,és reggel 8ig aludt szépen tovább.
REmélem mi is jó úton haladunk:):)
Drukkolok nektek is!!
Sziasztok!
Újabb két éjszakán vagyunk túl. a tegnapi: egyszer felébredt és sirdogálni kezdett volna 11 felé, gondolom, csak az előző napi emlékek törtek fel benne :-) Apa bement, visszaaludt látszólag, de mégsem, így amint újra sírni kezdett, én mentem be, kettőt simiztem és már aludt is. Aztán a szokásos időben fél 3 körül kelt föl, Apa bement, simi és már aludt is, sírás se volt már utána me nyöszörgés se. ma éjjel csak egyszer ébredt föl, szokás szerint fél 3kor. valami rejtélyes okból nem is felébredt, hanem egyből hangosan felsírt, nyilván rosszat álmodott. Apa be, pici visszaalszik, negyed óra múlva megint sírdogál. Apa megint be és apróságunk aludt reggel negyed 7-ig. akkor megkapta a szopiadagot és szokásunkhoz híven szunnyadt köztünk tovább egészen 8-ig :-O 7 helyett. biztos melegfront jön, mert a sok alvás ellenére is olyan kóválygós ma szegényem.
Nálunk tehát szó nincs elválasztásról, továbbra is kap cicit, de muszáj észszerű keretek között tartani, mert ha rajta múlt volna, még akár 9 hósan is óránként kérte volna. ehelyett kap összebújást, simit, szeretetet máshogy.
Mától meg valószínű éjjel is újra én megyek be hozzá, nem az apukája, mert apukájának letelt a szabadsága, így újra hatványozottan fontos, hogy pihenni tudjon. remélem, így is elfogadja, hogy csak simogatás van, cici nem.
örülünk 48%os (!!!) h a tiéd boldogan csócsál(t) éjjelente 3-4szer, nyilván te is kijársz a hűtőre éjjel 3-4szer azért tartod logikusnak, de itt az anyuka eldöntötte h hogyan tovább,úgyhogy mivel a megjegyzéseid nem segítenek, ne rontsd itt a levegőt.
Kérdezőnek, másik hozzászólónak: szerintem pozitív irányban haladtok, remélem meg is lesz az eredménye, az én "szegény gyerekem" 10 órákat alszik egyhuzamban a módszernek köszönhetően és úgy tűnik még elfogad anyjának ,reggelente vidáman sikongat, nem üvölt az éhségtől és ha rosszat álmodik, vagy fogzik, nem csak mellel lehet lenyugtatni.Szerintem nagy különbség.
langyos vizet próbáltad?úgy sem fogadja el?bár lehet h tényleg nem szomjas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!