Hány nap alatt hatott a módszer? (éjszakai ébredések)
És mi volt a módszer?
Éjszakai szopiról szeretnénk leszoktatni az egyéves fiunkat. Úgy látjuk az utóbbi időben, hogy nem csak hogy nincs szüksége rá, hanem kvázi zavarja őt is az éjszaka ilyen módú megszakítása.
Egész biztosan nem szomjas és nem is éhes, mégis visszaszokott arra, hogy alighogy lefekszünk, már sír is. Szóval 2-szer, 3-szor biztos egy éjjel és csak nyűgösködik éjjel is nappal is.
Persze most úgy tűnik foga is jön, de ez fogtól függetlenül is így van, hogy egyszer minimum felébred, de inkább többször.
Eddig az volta szabály, hogy éjfél előtt nincs cici. most beállt arra, hogy fél egykor felébred :-D mint az atomóra, olyan pontosan...aztán van, hogy cska 6 körül, de inkább 3 körül és hat körül is. végül 7-kor ébred.
Azt szeretnénk, hogy fél 6-6 körül kapjon cicit, merthogy az eset 8-tól reggel 8-ig idő tényleg hosszú lenne, szóval 6 körül, de öt előtt semmiképp. addig csak vizet meg simit, meg nyugtatgatást, főként az apjától,mert ha engem megérez, sikítozva sír :-(((((
tegnap éjjel 20-30 perc alatt megnyugodott és visszaaludt. közben Apa simogatta, nyugtatta, pár percekre kijött, de kb. ötpercenként visszament, hogy érezze , nincs egyedül. én hosszabb és rosszabb menetre számítottam elsőre, bár így is együtt sírtam szegénykémmel, de ez tényleg tarthatatlan már. csak hát kegyetlen bizonyos szempontból...
Nálatok mi volt a módszer? mennyi idő után hatott? vagy az éjszakai ébredésekről csak úgy szokott le a picitek, hogy teljesen elhagytátok a szopit?
Számomra nagyon kellemetlen, hogy éjjel lassan többet cicizik, mint nappal, tejem se nagyon van már, inkább csak nagyon kötődik a rituáléhoz, merthogy amúgy cicin alszik el, szóval sokszor már fáj a szopi fizikailag, pláne éjjel :-(
Reménykedhetünk, hogy pár nap alatt abbamaradnak az ébredések? nálatok hogy zajlott?
Akkor csatlakozom a Kérdező észrevételéhez: szinte biztosra veszem, hogy a mozgásfejlődése miatt van ez! Valószínűleg azért alszik ilyen kaotikusan, mert nagyon fel van pörögve és nehezen tud lenyugodni, kikapcsolni. Nem tudom, ennél a kérdésnél írtam-e az esti szertartásról, de ha rákeresel itt a fórumon, biztosan találsz rá tippeket. Az ilyen kis heves babáknál fontos, hogy az alvás előtti szakaszban már nyugiban legyen, ezzel is segítve az ellazulást.
Az esti beetetés általában nem olyan jó ötlet, mert ha túlzottan tele van a pocak, akkor ők is rosszabbul alhatnak.. úgyhogy ne vidd ezt se túlzásba.
És még valami: mikor szoktad szopi után letenni aludni? Mert ha nem várod ki, amíg teljesen elalszik rajtad (ez általában fél-1 óra), akkor a legkisebb neszre is fel fog ébredni, mert még nem jut el a mélyalvásig.
De ha nem ez a probléma, hanem "csak úgy" visszaébred idővel, az valószínűleg amiatt van, mert annyira jár a kis agya még ilyenkor is. Igazából azon kívül, hogy megpróbálod őt nyugodt körülmények között altatni, sokat nem tudsz tenni ez ellen: ki fogja nőni ezt a korszakot, hidd el. Tudom, hogy ez nagyon kimerítő lehet neked; de én mondjuk ilyenkor szoktam azt mondani, hogy akkor aludjatok együtt egész éjjel. Így te is kipihentebb lennél és őt is sokkal könnyebben vissza tudod altatni (persze ha nem ódzkodsz ettől).
Én továbbra sem ajánlom neked azt, hogy most kezdd el alvástréningezni, mert nem rossz szokásról (vagy a te bénázásodról) van szó, hanem egész egyszerűen ő így fejlődik, most ilyen szakaszban van. De ez el fog múlni, csak türelmesen ki kell várnod. Utána valószínűleg könynebb lesz.
Kedves xStefix, köszönöm szépen!
Igen, én is gyanitom, hogy a mozgásfejlődés nem tett jót nekünk, mert amióta elkezdte a forgolódást, tényleg az van, hogy félálomban is dobálja a fenekét jobbra-balra, négykézláb áll, felül ... A Babám egy nagyon élénk kisfiú, ezt nem csak én állitom róla, hanem elfogulatlan külső szemlélők is :-)
Már pár órás újszülöttként úgy tudott tanulmányozni, olyan tekintettel ... Szóval tényleg figyel mindenre, mintha ideje sem lenne aludni. Remélem, hogy idővel javul a helyzet, mert ez most elég nehéz.
Este tejpép-jellegű dolgot vacsorázik, utána fürdik és szopival alszik el.Kb. két hónappal ezelőttig nem volt gond, pillanatok alatt elaludt, de mostanában képes a horkolásból felpattanni, mintha kialudta volna magát. Extrán fel van pörögve.
Őszintén, én kicsit félek az együttalvástól, nem ellenzem, csak személy szerint félek, hogy hogy fogom leszokatni róla ... ezért viszem mindig vissza a helyére, de ez meg kimeritő. Viszont a Férjem meg nem birja elviselni, hogy ordit a gyerek, Ő mindig azt mondja, hogy vegyem magam mellé. De hosszú távon meg jobb lenne, ha megtanulna egyedül aludni ...
Szóval nem könnyű, próbálkozom, aztán meglátjuk.
Jól esett, hogy azt irtad, nem én vagyok a béna! Mert igen, bennem van az érzés, hogy erre bizony alkalmatlan vagyok ...
Még egyszer köszönöm, Kérdező, Te pedig ne haragudj, hogy Nálad "alkalmatlankodom"!
Érdekel :-)
Szivesen veszem a tanácsokat, köszi előre is!
Köszi, Kérdező, akkor nem teljesen reménytelen a helyzetünk talán ...:-)
Egyelőre próbálkozunk, ma délelőtt kb. 15 perc volt a sirás, és fél órát aludt, tehát "javult" az arány. Viszont ma is sirva ébredt, és ezt nem tudom mire vélni, mert amúgy olyan kis vidám, barátságos. Tegnap este is elaludt kb. 5 perc sirás után, de nagyon fáradt volt.
Hogy ma este mi lesz, arra gondolni sem merek, mert most ébredt fel a Kicsikém egy jó órás alvás után, amit persze mág véletlenül sem az ágyában, hanem a babahordozóban hintázva ejtett meg. Érdekes, ebben mindig jókat alszik, csak már lassan kinövi ...
És Nálatok, hogy telt az éjszaka?
Egyszer felébredt, köszi kérdésed, de a szokásos simi és mondatka után pár másodperc alat vissza is aludt :-))
Ne aggódj, a fiam is sokat aludt hordozóban, vagy babakocsiban a lakásban és semmi baja a gerincének sem :-))) úgy votl neki kényelmes, oda bekuckózta magát és nem a nagy tágas ágyban, ahol meg most kezd nem elférni :-)
sokan mondták nekem, hogy egyéves kora után majd jobban alszik, meglátom. nos, nem tudom, hogy a közbeavatkozásunknak köszönhető vagy amúgy is így let volna, de a szülinapja után egy-két héttel tényleg változgatott lasan a helyzet. szóval kitartás, már csak néhány röpke hónap! ;-)
Köszi szépen, kitartok :-) Már az lesz fura, ha nem kel felkelni 5x egy éjjel.
Amúgy lehet a dologban valami, mert tegnap este kb. 5 perc nyavalygás után elaludt, ma délelőtt szintén ...
Nem merem beleélni magam, de hátha ... Mondjuk most délután megint a hordozóban aludt, azt annyira szereti. Jókat ringatózik benne.
Aludjon csak a hordozóban, míg belefér :-) ha kényelmetlen lesz neki, úgyse akar már belefeküdni! :-)
jól haladtok ezek szerint, ügyes vagy :-)))
Köszi szépen :-)
A mai (eddigi) egyenleg:
Délelőtt önálló elalvás a kiságyban 5 perc alatt és nyavalygás nélkül, fél óra után ébredés, de nyugi, és kb. 15 perc vidám "énekelgetés" után önálló visszaalvás még egy fél órára. Ilyen se volt még!
Tegnap este is simán elaludt, kiváncsi leszek a ma estére ...
De még mindig nem akarom elkiabálni, lehet, hogy mindez véletlen ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!