Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Felelőtlenség így az egy...

Felelőtlenség így az egy hónapos kisbabát anyósomra bízni?

Figyelt kérdés
Egy hónapos a kislányunk, viszont a hétvégén esküvőre megyünk a férjemmel, így arra gondoltunk, hogy most az anyósomat kérjük meg, hogy vigyázzon rá, noha nekem nem "szivárványos" a viszonyom vele. Kezdjük ott, hogy van egy ugyan nem harapós de neveletlen szobakutyája, ami mindenhova bemehet meg felmehet, de ő nem hajlandó hozzánk jönni, vigyük mi a babát hozzá, azt mondja majd ahol lesz unokája kizárja a kutyát, de kötve hiszem. Anyukám most nem tudja vállalni, meg ő már különben is vigyázott rá, most anyós a soros különben sértődés lesz.
jan. 30. 21:49
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
96%

Biztos, hogy nem!

Otthon maradnék a babával!

jan. 31. 00:58
 22/67 anonim ***** válasza:
25%
Nem felelőtlenség. Nyilván nem fogja kettesben hagyni a kutyával. Semmi baja nem lesz.
jan. 31. 01:03
 23/67 anonim ***** válasza:
76%

Miért nem anyós megy hozzátok?

Nekem a húgom ment férjhez, mikor ilyen kicsi volt a lányunk. Az esküvők alatt kint volt anyóssal,.kint tologatta. Utána hazavittük, fürdés, szopi, anyós maradt vele. De 5 perces autózásra voltunk tőlük

Ha mindenképpen menni akarsz, ne a gyereket hurcold, ő maradjon otthon, anyós menjen oda.

jan. 31. 06:24
 24/67 anonim ***** válasza:
15%
23as a kérdező kér szívességet, ne mást ugráltasson. Vigyék oda neki szerencsétlen gyereket ha már ilyen fontos másra hagyni a kb újszülöttjét.
jan. 31. 06:26
 25/67 anonim ***** válasza:
47%
24, egy nagyszülőnek nem ugráltatás az unokáját meglátogatni. Legalábbis nekem nem az, ahogy anyukámnak és anyósomnak sem volt az, ha nagy ritkán jöttek és kiélhették magukat nélkülünk az unokával. Sajnállak, ha neked olyan anyád van, akinek ez ugráltatás. Mi szeretetnek és józan gondolkodásnak nevezzük.
jan. 31. 06:31
 26/67 anonim ***** válasza:
93%
Nem vagy emiatt felelőtlen. Végülis a 6 hetes kontrollnál is meg kell oldani majd valahogy. Ennek ellenére én esküvőre nem mennék, az kihagyható. Ha mindenképpen menni akarsz, akkor maximum csak a szertartásra, aztán siess haza. Az én gyerekeim ennyi idősen még kb 2 óránként ciciztek és pl cumisüvegből nem fogadták el a tejet, csak ordítottak...
jan. 31. 06:33
 27/67 anonim ***** válasza:
96%
Én se értem, 1 hónapos gyereket miért kell otthon hagyni egy lagzi miatt, szerintem mindenki megértrné, ha ekkora gyerekkel nem mész sehova.
jan. 31. 06:44
 28/67 anonim ***** válasza:
84%
Plusz én azért se mennék ebben a vírusos időben haza ne vigyek valamit a picinek, kb 0 immunrendszere van, ő belehalhat abba ami neked egy kis nátha.
jan. 31. 06:47
 29/67 anonim ***** válasza:
41%

Az anyós részhez egyébként: ja, rábíznám, ha megígeri, hogy kizárja a kutyát. Ő is a gyerek nagymamája, nem is értek itt néhány kommentelőt, ez nem úgy működik, hogy a gyerek a kérdező kizárólagos tulajdonsa és csak ő mondhatja meg, ki vigyáz a gyerekre, van apja is, aki a jelek szerint szeretné, ha az ő anyja is vigyázhatna a gyerekre.

Ez a normális, nem az, amit sok anyuka csinál, hogy nem kedveli az anyóst, és akkkor csak a saját anyját engedi unokázni, ezzel szítva a feszültséget.

jan. 31. 06:48
 30/67 anonim ***** válasza:
52%

"egy nagyszülőnek nem ugráltatás az unokáját meglátogatni."

De bakker itt nem meglatogatasrol van szó, hanem fix időpontban bébiszittelésről.

Anno egyedülálló anya voltam, már az első otthon töltött napokban is jött a bébiszitterem. Nem, nem azért, mert untam a gyerekem, hanem mert konkrétan egyedul voltam és ésszerűbb volt a gyereket másra hagyni, amíg valamit el kellett intézni. De: már a terhesség alatt össze ismerkedtem a bébiszitterrel, kedveltem és megbíztam benne. Tudtam, hogy ha azt mondom neki, háromszög alakúra hajtogatva dobja ki a használt papirzsebkendőt, akkor úgy fog tenni. Fel sem merült, hogy nem azt csinálja, amit én kérek tőle. Ha olyan lett volna, mint az anyosod, nem bíztam volna rá a gyereket soha. Esküvőre én épp nem mentem, de volt olyan, hogy pár hónapos korában néhány órára rabiztam a bébiszitterre a gyereket. Néha kell a kikapcsolódás, néha kell az egyedüllét- meg is bolondultam volna 7/24-ben totál egyedül a gyerekkel. Nem, nem azért mert untam. Azért mert felnőttként igényeltem a felnott társaságot-gyerek nelkul- és igényeltem az egyedüllétet is.

jan. 31. 06:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!