Felelőtlenség így az egy hónapos kisbabát anyósomra bízni?

Biztos, hogy nem!
Otthon maradnék a babával!

Miért nem anyós megy hozzátok?
Nekem a húgom ment férjhez, mikor ilyen kicsi volt a lányunk. Az esküvők alatt kint volt anyóssal,.kint tologatta. Utána hazavittük, fürdés, szopi, anyós maradt vele. De 5 perces autózásra voltunk tőlük
Ha mindenképpen menni akarsz, ne a gyereket hurcold, ő maradjon otthon, anyós menjen oda.

Az anyós részhez egyébként: ja, rábíznám, ha megígeri, hogy kizárja a kutyát. Ő is a gyerek nagymamája, nem is értek itt néhány kommentelőt, ez nem úgy működik, hogy a gyerek a kérdező kizárólagos tulajdonsa és csak ő mondhatja meg, ki vigyáz a gyerekre, van apja is, aki a jelek szerint szeretné, ha az ő anyja is vigyázhatna a gyerekre.
Ez a normális, nem az, amit sok anyuka csinál, hogy nem kedveli az anyóst, és akkkor csak a saját anyját engedi unokázni, ezzel szítva a feszültséget.

"egy nagyszülőnek nem ugráltatás az unokáját meglátogatni."
De bakker itt nem meglatogatasrol van szó, hanem fix időpontban bébiszittelésről.
Anno egyedülálló anya voltam, már az első otthon töltött napokban is jött a bébiszitterem. Nem, nem azért, mert untam a gyerekem, hanem mert konkrétan egyedul voltam és ésszerűbb volt a gyereket másra hagyni, amíg valamit el kellett intézni. De: már a terhesség alatt össze ismerkedtem a bébiszitterrel, kedveltem és megbíztam benne. Tudtam, hogy ha azt mondom neki, háromszög alakúra hajtogatva dobja ki a használt papirzsebkendőt, akkor úgy fog tenni. Fel sem merült, hogy nem azt csinálja, amit én kérek tőle. Ha olyan lett volna, mint az anyosod, nem bíztam volna rá a gyereket soha. Esküvőre én épp nem mentem, de volt olyan, hogy pár hónapos korában néhány órára rabiztam a bébiszitterre a gyereket. Néha kell a kikapcsolódás, néha kell az egyedüllét- meg is bolondultam volna 7/24-ben totál egyedül a gyerekkel. Nem, nem azért mert untam. Azért mert felnőttként igényeltem a felnott társaságot-gyerek nelkul- és igényeltem az egyedüllétet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!