Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Felelőtlen szülők vagyunk, ha...

Felelőtlen szülők vagyunk, ha nincs légzésfigyelőnk?

Figyelt kérdés
Kiságyban alszik a baba, háton, hálózsákban. Egy szobában vagyunk, de nincs az ágyunknál a kiságya. 5 hónapos
ma 18:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Korábban senkinek sem volt, és nem is hiányzott senkinek.
ma 18:58
 2/14 anonim ***** válasza:
90%

Nekünk volt, de ha éjjel kelt akkor ugye, amikor kivettük, ki kellett kapcsolni. Ha visszatettük, és be akartuk kapcsolni, arra pici kattanó hangra ébredt. Úgyhogy egy idő után nem használtuk. Szerencsére nem volt rá jel, hogy esetleg kéne.

De máskülönben meg ezt nem lehet megmondani. Nekem '85-ben született egy öcsém (kicsit korábban jött, és nagyon alacsony súllyal 2500 g körül), aki 3 hónapos korában meghalt - anyukám letette aludni délután, és megállt a légzése. Hiába jöttek 2 percen belül a mentők. Ki tudja, ha akkor lett volna nekik, mi lett volna...

ma 19:04
 3/14 anonim ***** válasza:
21%
Nem vagy az. Akinek van, az sem sokat ér vele. Mire kijön a mentő, a gyereknek kakukk. Újraéleszteni pedig jó ha 1000-ből 1 ember tud és akkor még sokat mondtam.
ma 19:16
 4/14 anonim ***** válasza:
40%

Egyik gyerekemneknsem volt .

Értelme sem lett volna, velem aludtak.

ma 19:25
 5/14 anonim ***** válasza:
88%
Nem ettől lesz felelőtlen egy szülő. Ha nem érzitek szükségesnek, nem kötelező használni. Viszont szerintem előnyös dolog. Nekünk a védőnő ajánlotta, mert sajnos a bölcsőhalál eléggé kiszámíthatatlan, még ha erre utaló jel sincs is előfordulhat. Én nyugodtabb voltam, de ha ti máshogy érzitek, semmi gond. Nem vagyunk egyformák.
ma 19:28
 6/14 anonim ***** válasza:
89%

Nem tartom annak, akinek nincs.

Ellenben engem mindnél megnyugtatott, hogy van, és az elsőnél volt is, hogy 1x beriasztott. Kikaptam gyorsan az ágyból, felébresztettem, magához tért gyorsan.

Nemsokára szülök, most is vettem.

ma 19:32
 7/14 anonim ***** válasza:
87%

Hat pedig ha a baba elfelejt levegot venni es ebbol amugy tragedia lenne, de jelez a figyelo es a sipolo hangra vesz, akkor eleg sok ertelme van.

Nekem ez volt az az indok, ami miatt ragaszkodtam hozza.

Amugy nyilvan mindenki eldonti maga, hogy hasznalja-e.

ma 19:47
 8/14 anonim ***** válasza:
79%

Nem, de nekem az volt az egyetlen a listámon, ami tuti kell. (Természetesen tanfolyamon is voltam.) Ugyanúgy volt, mint neked. Egy szoba, teljesen külön ágy (én ráadásul fölötte alszom galérián), háton, hálózsákban. Senki nem ajánlotta nekem, merthogy bazi erős, egészséges baba. Vettem egyet használtan, egy pelenkára rakhatót meg örököltem tesómtól.1 hét alatt sikerült elrontanom mindkettőt🤦🏽‍♀️

Akkor pár hétig nem volt. Majd vettem egy bébiőrt(nem helyette), csak, ha nappal alszik, legalább lássam, hogy nincs gond(akkor még nem tudtam, hogy nappal egyáltalán nem fog aludni🤣). Aztán megtörtem és vettem egy új légzésfigyelőt. Egyelőre működik, pedig már egyszer majdnem kinyírtam, de nekem gyanús, mert még sose jelzett, pedig össze -vissza maászkál a gyerek. Hihetetlen, hogy mindig őt érzékeli. Szóval azóta amíg el nem alszom, sokszor a kamerán nézem, hogy lélegzik-e🤣3 hónapos.

#2! Barátnőm ismerősének hasonlóan halt meg a babája 5hónaposan. 3.gyerek volt. Amikor kivette éjjel kómásan, mindig elfelejtette kikapcsolni és felébresztette az egész családot. Aztán úgy volt vele, egyik gyereknél se jelzett soha, nem kell az. Aztán egy délutáni alvásnál gyanús volt, hogy régóta alszik. Bement hozzá és már rég halott volt😢 Nem gondolom felelőtlenségnek, de szerintem ez feldolgozhatatlan utána, ha megtörténik, hogy elkerülhető lett volna.

ma 19:51
 9/14 anonim ***** válasza:
68%

2 gyerekem volt, nem vettem.

Nekem valahogy nem is hiányzott.

Barátnőm vett, be is riasztott. De ő lesokkolódott, csak hívta a mentőket, a babát meg nem tudták megmenteni.

Úgyhogy én azt mondom, maga a légzésfigyelő kevés.

ma 20:21
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
A légzésfigyelő nagyon hasznos,de nem árt mellé egy újraélesztő oktató videó minimum.inkabb riasszon feleslegesen minthogy meghaljon mer "feleslegesnek" tartottam.
ma 20:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!