Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Felelőtlen szülők vagyunk, ha...

Felelőtlen szülők vagyunk, ha nincs légzésfigyelőnk?

Figyelt kérdés
Kiságyban alszik a baba, háton, hálózsákban. Egy szobában vagyunk, de nincs az ágyunknál a kiságya. 5 hónapos
nov. 27. 18:56
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
88%

Nekünk kellett és nem volt a fiam a rizikócsoportban, mégis kétszer volt riasztás. Elsőnél csak figyelmeztezés és vett egy nagy levegőt. Másodiknál akkor vett levegőt mikor kivettem az ágyából.

Mi ezt fontosnak tartottuk és tanfolyamon is részt vettünk. Mindenki maga dönti el, hogy vesz e vagy sem. Ha vesz akkor kell szerintem a tanfolyam ez az én véleményem.

nov. 27. 21:05
 12/31 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem nem felelőtlenség, ez mindenkinek a saját döntése. Én mikor terhes voltam úgy voltam vele, hogy nem kell nekem ne riasztgasson feleslegesen. Aztán kaptunk egyet és így utólag nagyon örülök neki, ad egy biztonságérzetet. Eddig két riasztás volt amik falsak voltak hála a jó égnek. Én amúgy is nagyon éberen alszom, szinte mindig készenlétben vagyok bármi van. Tanfolyamon nem voltunk, de a videót a párommal többször is megnéztük ha bármi van, de ne legyen. A bébiőr (azt is kaptunk) inkább a későbbi időszakban lesz hasznos mikor már fel tud állni vagy mászik.
nov. 27. 21:37
 13/31 anonim ***** válasza:
84%

Ha megtehetnéd,hogy legyen de téged nem érdekel, akkor igen,felelőtlen vagy. Szerintem egyértelmü,hogy kell,hisz jelez neked,ha baj van.

Az,higy csak tanfolyammal ér valamit, hülyeség. Azonnal jelez, te azonnal hívod a mentőket, ők egyébként telefonon is segítenei. Több esélye van a gyereknek,mintha reggel már hullamereven találnád.

nov. 27. 21:40
 14/31 anonim ***** válasza:
84%
Nekem nagyon mélyalvók a lányaim. Az elején sokszor riasztott, felse keltek rá csak arra, hogy keltegetem őket. Az első egyszer nagyon nehezen tért magához, hiába keltegettem. Engem megnyugtatott, hogy volt. Kitudja mi lett volna, ha nincs
nov. 27. 21:43
 15/31 anonim ***** válasza:
78%

Igen. Attól, hogy régen nem volt, miért ne lehetne megóvni? Gyerekülés sem volt régen a kocsikban. Akkor az sem kell.

Az, hogy az ágy hol van tök mindegy. Ez egy értelmetlen indok csak időnként, hogy "nem kell, mert mellettünk van az ágy, minden neszre felébredek". A légzés leállás síri csenddel jár.

tegnapelőtt 01:00
 16/31 anonim ***** válasza:
77%

Ismerősünk babája 1 hónapos volt, amikor jelzett a légzésfigyelő. Tényleg nem vett levegőt. Hívták a mentőt, a mentésirányító mondta, mit csináljanak. Apuka visszahozta az életbe, mire a mentő odaért. Nem végzett tanfolyamot, csinálta, amit mondtak neki.

Szóval nem hülyeség az, ha van.

tegnapelőtt 04:51
 17/31 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem sem ér semmit az esetek többségében. Ritka az, ha a mentő időben kiér, a szülők pedig általában nem tudják hogy kell egy csecsemőt újraéleszteni. Ha el is mondják teledonon, akkor is dzerencsétlenkednek.
tegnapelőtt 06:00
 18/31 anonim ***** válasza:
86%

17, Akkor már jobb is,ha esélyed sincs,igaz? Akkor meghal a gyerek, ahelyett, hogy esélye menne segítségre?

Kórhàzba se vidd,mert úgyis kevés az orvos, meg enni se adj neki, mert holnap úgyis újra kér.

tegnapelőtt 07:22
 19/31 anonim ***** válasza:
89%

Aki azt mondja tanfolyam nélkül semmit nem ér, az nem tudom... Fel van arra készülve, hogy mondjuk a párja, anyukája, kollégája, akárki is bármikor összeeshet mellette és újra kell élesztenie? Jár rendszeresen "emlékeztető" elsősegély tanfolyamra, hogy segíteni tudjon? Volt már ilyen éles helyzetben része? Mert részemről egy felnőtt újraélesztése is brutális adrenalin fröccs, egy traumatikus sokk hirtelen és én tényleg évente gyakorlom bábun az újraélesztést, a második gyerekem születése előtt pedig baba/gyerek tanfolyamon is voltam. Szóval folyamatos, frissen tartott tudással, gyakorlással is azt mondom, hogy olyan lelkiállapotot idéz elő egy ember (pláne ha a szerettünk) újraélesztési kísérlete, ami nem tudhatod mit vált ki belőled. 90%-ból azt, hogy leblokkol és meg sem próbál segíteni. Vagy ha megpróbál is annyira pánikol és ki van borulva, hogy azt se tudja hova nyúljon.

A légzésfigyelő nem biztos, hogy megmenti egy baba életét, de lehetőséget ad arra, hogy a szülő észlelje, hogy baj van és megpróbáljon segíteni. Ha mentőt hívsz, akkor a diszpécser meg fog próbálni megnyugtatni és lépésről lépésre el fogja mondani, hogy mit csinálj. Ha közben behisztizel, kiborulsz, akkor újra megpróbál megnyugtatni, nyomatékosan felhívni a figyelmed, hogy szükség van a nyugodt elmédre ebben a szituban és végig "ott van", amíg ki nem érkeznek a mentők. Illetve ilyen esetben ha relative messze van a mentőállomás, biztos hogy helikoptert is küldenek.

Nem mindegy, hogy egy légzés leállást kb. fél percen belül észlelsz, vagy három óra múlva, amikor kezd gyanús lenni, hogy ilyenkor már kelni szokott a baba. Ilyen formán részemről felelőtlenség ezen spórolni, akkor is, ha remélhetőleg sosem lesz rá éles szükség. De nem ítélek el senkit, aki máshogy dönt. Kívánom, hogy ő se tapasztalja meg soha, hogy "de jó lett volna, ha van"... Én nem tudnék elszámolni utána a lelkiismeretemmel és a "mi lett volna ha" érzésemmel. Lehet, hogy nem mentette volna meg az sem, ha azonnal tudomást szerzek arról, hogy baj van, de legalább az esélyét megkapjuk.

Nagyon károsnak tartom azt a felfogást, amit itt is olvasni és sok más helyen is terjesztenek.

tegnapelőtt 07:35
 20/31 anonim ***** válasza:
81%
Ezért nem vagy az.
tegnapelőtt 08:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!