Felelőtlenség így az egy hónapos kisbabát anyósomra
bízni?
Figyelt kérdés
Egy hónapos a kislányunk, viszont a hétvégén esküvőre megyünk a férjemmel, így arra gondoltunk, hogy most az anyósomat kérjük meg, hogy vigyázzon rá, noha nekem nem "szivárványos" a viszonyom vele. Kezdjük ott, hogy van egy ugyan nem harapós de neveletlen szobakutyája, ami mindenhova bemehet meg felmehet, de ő nem hajlandó hozzánk jönni, vigyük mi a babát hozzá, azt mondja majd ahol lesz unokája kizárja a kutyát, de kötve hiszem. Anyukám most nem tudja vállalni, meg ő már különben is vigyázott rá, most anyós a soros különben sértődés lesz.
Hát mivel a baba 1 hónapos ezért nem biznám több órára az apján kívül másra. Ő a soros? Akkor gondolom már ez nem az első eset lenne. Mivel szoptatsz is, ki fogja normálisan megetetni az este folyamán? Plusz ha a kutya rosszul reagál a babára ott sem lesztek, hogy reagálj rá. Nem mennék a helyedben.
tegnap 22:18
12/22 A kérdező kommentje:
Hát sajna másra nem tudjuk bízni. A kutyát azt mondja akkor kizárja arra a pár órára vagy elviszi a szomszédhoz (az meg anyós kutyájára szokott vigyázni)
tegnap 22:23
13/22 anonim válasza:
Én vittem magammal, tesómnak volt esküvője, el akartam menni. Teljesen jó volt így, aludt a lányom végig. Lagziba nem mentem persze.
tegnap 22:25
14/22 anonim válasza:
A kérdés az hogy felelőtlen e.. felelőtlennek nem felelőtlen mert nem hagyod rossz helyen. De ne haragudj hogy ezt írom de az a gyermek most született és rád van szüksége nem anyósra. Én nem mennék sl
tegnap 22:27
15/22 anonim válasza:
Ööö, annyi infó bőven elég lett volna, hogy 1 hónapos. Abszolút nem. Egy ekkora babát a 6 hetes kontrollra alig mertem otthon hagyni, nem hogy még beosztás legyen, hogy most ki a soros vigyázni rá. Ez nem játék baba, hanem igazi, és szüksége volna az anyukájára. Ne ti akarjatok lenni a laza, bevállalós szülők, mert ez nem menő, hanem felelőtlenség.
tegnap 22:29
16/22 Bogica0616 válasza:
Még mindig nem érted kedves kérdező. Az anyosod nem felelőtlen, a kutyával sincs baj. Azzal van a gond, hogy magára szeretnéd hagyni az 1 hónapos babát egy egész éjszakára.ivel nem írtad, hogy a rokonod lagzija ezért nyilván nem az. Igazán kihagyhatod vagy vidd magaddal, ha annyira fontosnak tartod.
tegnap 22:40
17/22 anonim válasza:
Ismerek olyan anyukát, aki egy héttel a szülés után már mindent tudott csinálni és az alakjáról.meg se mondtad volna, hogy pici babája van. De még ő se hagyta otthon egy buli miatt a babát. Az esküvő a ze döntésed.
A nagymama kutyás része viszont zavarna meg az indok, hogy ő a soros. Nincs olyan, hogy soros, ha a babáról, egy emberről van szó. Egy nem egy pulcsi vagy eszköz, amit körbeadunk a rokonok közt. A sértődés meg végképp nem érdekelne. Csak olyanra bízom a gyerekemet, akiben teljesen megbízom. Ha nincs kire bízni, vinni kellene magatokkal. A nagymama meg ne követelje, hogy ide-oda passzoljátok a babát.
tegnap 22:44
18/22 anonim válasza:
Nem tudom en tisztaba voltam azzal hogy gyokerestul megvaltozik az eletunk ha jon a baba. Mar a terhesseg is sok lemondassal jarhat. 4 honapos a fiam.. eszembe se jut rabizni valakire :) imadom es nem csak neki van szuksege a szuleire hanem nekem is ra :)
tegnap 22:45
19/22 anonim válasza:
1 hónaposan senkire sem mertem volna ennyi időre otthagyni. Már a 6 hetes kontroll is sok volt, főleg a kisebbiknél. Teljesen kiborult a végére. Egy gyakorlati érv ellene: azt írtad, szoptatod: a te melled is szét fog durranni a tejtől és a babának is ennie kell, bár ezt meg lehet oldani cumival és lefejt tejjel.
Kecske és káposzta elven olyat nem tudtok, hogy elmentek az esküvőre, viszitek a babát, esetleg valaki kint babakocsiban tologatja, ha nem bírja? Vagy kendőben magadra kötöd. A lagzira nincs ötletem. Esetleg olyan, hogy ha van ott helyben szoba, kivenni egyet, valakit elcsalni babafelügyelőnek úgy, hogy ha kellesz a babának, tud neked szólni. De 1 hónapost én nem vinnék sok ember közé, főleg ilyen hideg, járványos időszakban.
tegnap 23:29
20/22 anonim válasza:
Nem azt irta hogy fekvehanyni fognak a lagziban egesz hetvegen, hanem hogy elmenne az eskovore. Az az ahol gyurut huznak meg alairnak, izles szerint pappal vagy anelkul.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!