Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyszülői segítség igénybevét...

Nagyszülői segítség igénybevétele, ki hogyan csinálná?

Figyelt kérdés

5 hetes a babánk.

Nem mondanám többemberes babának, napközben egy hangja sincs. Viszont éjjel 2-3x ébred, van, hogy nehezebben is alszik vissza. A férjem már egy hete dolgozik újból. És az az igazság, hogy nagyon kimerültünk, múlt éjjel elaludt, amíg etette a babát (nem történt baj szerencsére). Az anyósom felajánlotta, hogy amíg fenn áll ez a többször ébredés, szívesen segítene nekünk. Akár úgy, hogy délután a babával van, vagy itt alszik hetente 1-2 éjszakát, hogy mi tudjunk pihenni, viszi szívesen a reggeleket is, hogy ne 5-kor induljon a napunk. Ő már nyugdíjas.

Anyukám is mondta, hogy munka után szívesen elviszi a babát egy nagyobb sétára, addig aludjunk, pihenjünk.

Én nagyon örülnék bármelyik megoldásnak, napi 4-5 kávéval élek.

A pici ismeri a nagyszüleit, születése óta sokat látogatják, mi is járunk hozzájuk, szervezünk közös programokat. Szóval nem arról van szó, hogy eddig kétszer látták.

jan. 23. 14:15
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
47%

Nagyon pasazív agresszív vagy, kérdező. Azt érzem, hogy nincs annyi önbizalmad, hogy jó anyának érezd magad és odaállj a döntéseid mögé, ezért masokat kell csipkedned, másokon keresztül kell igazolnod magad.

Ezt kellene elengesni. Zárd be ezt a kerdést, egyezz meg a ferjeddel és éljétek az eleteteket. Nem kell masok véleménye, jól csinalod. De nem is kell masokat piszkálni, csipkedni, alázni, mert nem attól lesz igazad. És ezt nem azért mondom, mert ne érdemelnék meg, hanem mert neked nem tesz jót.

jan. 24. 09:47
 62/67 anonim ***** válasza:
100%
60: De ismerős! Én sem értem, mi volt a bajom, amikor még csak egy gyerekünk volt, akinek csak délután és este fájt újszülöttként a hasa, 1 éves kora után pedig éjjel viszonylag jól aludt (nappal nem). :) Másodjára kifogtunk egy 0-24-ben sírós kisbabát, aki nagy babaként sem csendesedett el és az alvása sem akart eddig megjavulni, pedig már elmúlt másfél. És ők csak ketten vannak. Hogy a szüleim hogy bírtak néggyel... ugyan azóta a kellemetlenségek anekdotává szelídültek náluk.
jan. 24. 10:37
 63/67 anonim ***** válasza:
54%

Tápszeres?

Egyébként én nem adnám oda a babám, de ez én vagyok. Nekem ez nem lenne segítség, máshogy szoktatják, vagy oda adnának a kérésem ellenére cumit, cumisüveget,vagy bekapcsolnák a tv-t egy ilyen kicsi babának. Hú sajnos én nem merném rábízni egyik nagyszülőre sem, hiába ők is neveltek gyerekeket, de máshogy,mint mostanában tesszük.

jan. 24. 22:51
 64/67 anonim ***** válasza:
63, sztem ez nagyban attól is függ hogy a nagyszülők eleve milyen karakterek. Megbízhatóak e egyáltalán, attól függetlenül hogy hogyan neveltek ők.
jan. 24. 23:29
 65/67 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, én fogjam be a pofám, mert az én gyerekem éjjel nem szokott ébredni (mondjuk most éjjel erre rácáfolt, ébredt, amikor letettem és utána még 2x üvöltött, amikor pont elaludtam), de nem szokott ilyet csinálni. Cserébe nappal sose aludt. Eleinte éjjel is gyakran volt, hogy hajnal 4-ig virrasztottunk. Tudom, hazudok, hogy nem aludt, mert tényleg, út közben babakocsiban, de én akkor nem tudtam, meg szoptatás közben, de akkor meg nem mertem, mert vagy leesik, vagy megfullad, mert a mellem betakarja az orrát. Egyedül nevelem amúgy, szóval egyedül szívtam. Nekem nem volt ilyen segítség se opció, mint neked.

Na, de amiket hallok, ez az éjszakai 2-3, az semmi. És még csak 5 hét telt el! Szóval nem mondom, hogy kötelező direkt szívni, ha van segítség, de azért a gyerekneveléshez ennél több erőre van szükség. Ne szokd meg, hogy mindig a kényelmes utat választod. Ha nagyon kimerült vagy, ok., hogy egyszer kialszod magad rendesen, de rendszeresen segítséggel, szerintem ez bőven nem az a szint. Ha a párod is kel, mert írtad, akkor simán lehetne, hogy bevállal éjszaka egyet, neked max.2, de lehet 1 jut. Annyit azért simán ki lehet bírni szerintem. Aztán hétvégén lehet, hogy egyikőtök bevállalja az egyik éjszakát teljesen és a másik ki tudja aludni magát teljesen. Másnap fordítva.

jan. 25. 11:19
 66/67 anonim ***** válasza:
100%

Persze, vedd igénybe a segítséget, nem ott aludni passzolnátok le a nagyszülőknek. Semmi baj nincs ezzel.

Viszont azoknak is igaza van akik azt írják hogy szedjétek össze magatokat a férjeddel, mert ez így nem lesz jó. 5 hetes a baba, ahhoz képest baromi jó a 2-3 kelés. Ráadásul a férjed még csak egy hete dolgozik, ráadásul felválta is tudtok hozzá kelni mert nem szoptatsz. Oltári nagy mázlid van így, sokkal több alvás jut neked mint az ennyi idős babával rendelkező nők nagy részének. Úgyhogy azt nem tudom hogy csináljátok hogy már most halálosan kimerültetek meg nem bírjátok. Évekig számíthattok még rá hogy kelni fog, lehet hogy még többször is mint most. Mert most nagyon jó alvónak számít, és lesz még sok alvási regresszió. Nagyon ez elején vagytok még, és nagyon könnyített pályán hogy ennyire kikészüljetek már most a semmitől.

jan. 27. 22:26
 67/67 anonim ***** válasza:

Bár nekem segítettek volna annakidején. A párom szépen odébbállt, az egyetlen még élő nagyszülő kegyet gyakorolt, ha néha vigyázott a kicsire, a rokonok pedig azt mondták, hogy nem ők tehetnek arról, ha gyerekem született.

Teljesen magamra voltam hagyva.

jan. 30. 06:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!