Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyszülői segítség igénybevét...

Nagyszülői segítség igénybevétele, ki hogyan csinálná?

Figyelt kérdés

5 hetes a babánk.

Nem mondanám többemberes babának, napközben egy hangja sincs. Viszont éjjel 2-3x ébred, van, hogy nehezebben is alszik vissza. A férjem már egy hete dolgozik újból. És az az igazság, hogy nagyon kimerültünk, múlt éjjel elaludt, amíg etette a babát (nem történt baj szerencsére). Az anyósom felajánlotta, hogy amíg fenn áll ez a többször ébredés, szívesen segítene nekünk. Akár úgy, hogy délután a babával van, vagy itt alszik hetente 1-2 éjszakát, hogy mi tudjunk pihenni, viszi szívesen a reggeleket is, hogy ne 5-kor induljon a napunk. Ő már nyugdíjas.

Anyukám is mondta, hogy munka után szívesen elviszi a babát egy nagyobb sétára, addig aludjunk, pihenjünk.

Én nagyon örülnék bármelyik megoldásnak, napi 4-5 kávéval élek.

A pici ismeri a nagyszüleit, születése óta sokat látogatják, mi is járunk hozzájuk, szervezünk közös programokat. Szóval nem arról van szó, hogy eddig kétszer látták.

jan. 23. 14:15
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 A kérdező kommentje:

Ha egyszer ébredne mindig, semmi gond nem lenne.

De, mint írtam, van, hogy 3-szor is felkel, és a 3. ébredés után már nem alszik sokat.

jan. 23. 16:53
 32/67 anonim ***** válasza:
76%

Egy öt hetes csecsemőtől azért ne várd már el, hogy ataludja az éjszakát...

Nem költöztetnék senkit magamhoz, max egy héten kétszer háromszor elhivnam valamelyik nagyszülőt, de csak nappalra.

jan. 23. 16:55
 33/67 A kérdező kommentje:
Senki nem mondta, hogy elvárnánk tőle bármit. ☺️
jan. 23. 16:56
 34/67 anonim ***** válasza:
96%
Hát nem tudom alapvetően azt mondanám persze minden segítséget el kell fogadni főleg császár után meg ha jofejek a rokonok. És mondjuk vigyék el nappal egy másfél -2 órás sétára míg te alszol vagy takarítasz. De amugy nem nagyon értem mi baj van azzal ha 6 kor kel vagy 3 xkel este és az a rossz opció. Mert a legtöbb babánál az a jó opció és a durva mikor óránként kell x éves koráig és mellette 6 kor ugyan ugy kel. Főleg úgy , hogy a férjed is etet szóval nem is értem kb egy kelés jut egy főre meg hogy reggel kelni kel de az abszurd hisz a legtöbb ember amugyis kel 6 kor. Próbálj meg nappal aludni vele, szerintem az segítene.
jan. 23. 18:01
 35/67 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, a babád tökéletes alvó.

Az, hogy max háromszor kel, és reggel hatkor már felvan, nem a világ vége.

Ráadásul gondolom a hat órási ébredés után elalszik hamar, mert ugye még csak öt hetes

Feküdj vissza te is, és aludj ameddig ő alszik

jan. 23. 18:06
 36/67 A kérdező kommentje:

Tökéletes alvó akkor lenne, ha este 8-tól reggel 7-8-ig aludna. :)

Elhiszem, hogy valaki már a 3 ébredésnek is örülne, de nekünk ez így kicsit fárasztó jelenleg. Ettől függetlenül nagyon szeretjük, és ő a világunk közepe.

Napközben akkor alszik többet, ha babakocsival sétálunk. Viszont ebben az időben annyira nem is szeretek kint lenni, meg ugye akkor én nem tudok pihenni. Itthon, ha nem babakocsizunk, 1 óránál többet nem alszik egyhuzamban.

jan. 23. 18:18
 37/67 babyboom567 ***** válasza:
76%

Kérdező!

Senkit nem érdekel, hogy a ti családotokban mi van.Csináld úgy ahogy akarod.Az is a ti dolgotok,hogy felveszel egy éjjeles bentlakásos bébiszittert pénzért, te meg békésen alszol.Ha különben is tudod, hogy neked erre van szükséged,miért írtál ki kérdést róla?

jan. 23. 18:59
 38/67 anonim ***** válasza:
38%

Fárasztó .

Szegény te, mindjárt megsajnállak, mert háromszor kel a gyerek, meg reggel hatkor fel kell ébredni.

jan. 23. 19:03
 39/67 A kérdező kommentje:
Szedjetek szerintem egy kis magnéziumot.
jan. 23. 19:04
 40/67 anonim ***** válasza:
83%
Neked kéne, meg valami vitamint, hogy birds a strapát, hozzaszokj, hogy a gyerek ébred éjjel
jan. 23. 19:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!