Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A védőnői szolgálat igénybevét...

A védőnői szolgálat igénybevétele kötelező? Illetve a státuszra hordás?

Figyelt kérdés
Őszintén én nem sokba nézem a védőnői munkát, eddig csak stresszelt az egész. Mióta elköltöztünk, az új védőnő nem keresett. Ennek több mint másfél éve. Amikor átköltöztünk, felhívtam, hogy már a körzetéhez tartozunk, de azóta sem jelentkezett. Egy státusz már ki is maradt. Lehet ebből bármi hátrány?
szept. 2. 20:00
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ja, 5 éves a gyerek.
szept. 2. 20:01
 2/12 anonim ***** válasza:
68%
Nem hátrány, annál rosszabb. Értesítik a gyermekvedelmi szolgálatot, hogy nem működaz együtt az egészségügyi szolgáltató al, ami veszélyeztetesnek minősül. Mivel státusz is kimaradt, főleg. Védelembe vétel gyamhivatal által min. 1 évig, nyakatokra jár a gyermekjoleti kozpont és a szolgálat is. A védőnőt koltozeskor neked kellett volna felkeresned. De azt nem akarom elhinni, hogy másfél év alatt egyszersem tűnt fel neki óvodai latogatasakor, hogy ott egy új gyerek, aki nála nincs nyilvántartásba, itt sántít a sztorid valahol.
szept. 2. 20:29
 3/12 anonim ***** válasza:
39%
Igen, kötelező. Nem akarod? Ne szülj!
szept. 2. 20:49
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
Igen kötelező. Senkit nem érdekel, hogy te nézed-e valamibe a munkájukat vagy se. Azzal, hogy gyereket szültél lettek kötelességeid is. Ez az egyik közülük.
szept. 2. 21:19
 5/12 A kérdező kommentje:
Bármilyen hihetetlen, engem ez a védőnő egyszer sem keresett mióta itt lakunk. Költözéskor bejelentkeztem telefonon, elmondtam, hova költöztünk és ennyi. Ezek szerint az ő munkavégzésével is problémák vannak…
szept. 3. 05:55
 6/12 anonim ***** válasza:
48%

Nyugi, sokat a te munkád se nézik semmibe mégis ott vagy...

Arra nem gondoltál hogy mondjuk esetleg családnál volt és elfelejtette? Az előző védőnődnek és neked lett volna kötelességetek addig keresni míg nem reagál.

Bár lehet jobban jár ha megszabadul tőletek.

szept. 3. 06:34
 7/12 anonim ***** válasza:
81%
Sürgősen keresd fel mégegyszer mert ebből még bajaid lesznek.
szept. 3. 06:45
 8/12 anonim ***** válasza:
33%
Mi az utolsóról lemaradtunk a covid miatt, de évvesztes a gyerek, ez már 7 évesen lett volna. Az 5 éves státusz nagyon fontos, az első lépés az iskolaérettség felméréséhez, nagyon meg fogod ütni a bokádat, ha nem viszed el.
szept. 3. 07:21
 9/12 anonim ***** válasza:
40%
Majd ugyis szólnak mit pánikoltok minden szir szarért
szept. 3. 07:53
 10/12 anonim ***** válasza:
84%

De ha látod, hogy nem keres, miért nem keresed te? Egy telefon, hogy "hahó xy vagyok, x-kor költöztünk ide, amit jeleztem is, most lenne aktuális a státusz, mikor mehetünk?" Te aztán fel nem veszed a telefont, inkább gyakorira írsz, meg mindenki más a hibás, csak te nem. A te felelősséged, hogy elvidd a státuszra, nem a védőnőé. Neked lesznek ebből problémáid.

Nekünk nagyon lelkiismeretes a védőnőnk, de sokszor én se varom meg, hogy ő hívjon be, telefonálok/írok neki.

Dokihoz se vitted státuszra? (Gyerekorvosi vizsgálat is van ilyenkor.)

szept. 3. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!