Nagyszülői segítség igénybevétele, ki hogyan csinálná?
5 hetes a babánk.
Nem mondanám többemberes babának, napközben egy hangja sincs. Viszont éjjel 2-3x ébred, van, hogy nehezebben is alszik vissza. A férjem már egy hete dolgozik újból. És az az igazság, hogy nagyon kimerültünk, múlt éjjel elaludt, amíg etette a babát (nem történt baj szerencsére). Az anyósom felajánlotta, hogy amíg fenn áll ez a többször ébredés, szívesen segítene nekünk. Akár úgy, hogy délután a babával van, vagy itt alszik hetente 1-2 éjszakát, hogy mi tudjunk pihenni, viszi szívesen a reggeleket is, hogy ne 5-kor induljon a napunk. Ő már nyugdíjas.
Anyukám is mondta, hogy munka után szívesen elviszi a babát egy nagyobb sétára, addig aludjunk, pihenjünk.
Én nagyon örülnék bármelyik megoldásnak, napi 4-5 kávéval élek.
A pici ismeri a nagyszüleit, születése óta sokat látogatják, mi is járunk hozzájuk, szervezünk közös programokat. Szóval nem arról van szó, hogy eddig kétszer látták.

Nem tudom, félek, hogy velem van a gond, hogy ennek én örülnék.
Annyi helyen olvastam, hogy másoknak nem volt igénye erre pici baba mellett, hogy oda sem adták volna senkinek még 1 évesen sem. Ő most múlt egy hónapos, és fizetnék is, ha egy egész délutánt átaludhatnék.

A gyerekeim 2 éves korukig keltek éjjel, az elején 4-5 alkalommal, utána a 2-3 már jónak számított. Ha ezzel számolsz, akkor a nagymama kb oda is költözhet. Amúgy meg hozzászoksz majd, nem könnyű, de túl fogjátok élni. Az én egyik csúcsom a heti összesen 20 óra alvás (okosóra mérte). A nappali tevékenységeknél nekem jobb lett volna a segítség, az éjjeleket az apjukkal intéztük.
Ha van segítség, akkor használd, de arra figyelnék a helyedben, hogy ezt ne építsem be az állandó eszköztárba, maradj önálló a mama jelenléte nélkül is.

Nem akarlak elkeseríteni, de a lányom 3 éves, a mi napig 4-5x ébred éjjel.
Nekem eszem ágában se lett volna emiatt bármelyik mamát is a nyakamba venni. Nappal aludtam amíg ő is aludt. Atán egy idő után tök hozzászoktam a kelésekhez.
Mára már sokszor nem is emlékszek rá, hogy keltem-e hozzá.
Ja és 1 éve dolgozom is.
Nappal leginkább akkor alszik nagyokat, ha sétálunk vele.
Amúgy 40-50 perceket maximum.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!