Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyszülői segítség igénybevét...

Nagyszülői segítség igénybevétele, ki hogyan csinálná?

Figyelt kérdés

5 hetes a babánk.

Nem mondanám többemberes babának, napközben egy hangja sincs. Viszont éjjel 2-3x ébred, van, hogy nehezebben is alszik vissza. A férjem már egy hete dolgozik újból. És az az igazság, hogy nagyon kimerültünk, múlt éjjel elaludt, amíg etette a babát (nem történt baj szerencsére). Az anyósom felajánlotta, hogy amíg fenn áll ez a többször ébredés, szívesen segítene nekünk. Akár úgy, hogy délután a babával van, vagy itt alszik hetente 1-2 éjszakát, hogy mi tudjunk pihenni, viszi szívesen a reggeleket is, hogy ne 5-kor induljon a napunk. Ő már nyugdíjas.

Anyukám is mondta, hogy munka után szívesen elviszi a babát egy nagyobb sétára, addig aludjunk, pihenjünk.

Én nagyon örülnék bármelyik megoldásnak, napi 4-5 kávéval élek.

A pici ismeri a nagyszüleit, születése óta sokat látogatják, mi is járunk hozzájuk, szervezünk közös programokat. Szóval nem arról van szó, hogy eddig kétszer látták.

jan. 23. 14:15
1 2 3 4 5 6 7
 1/67 anonim ***** válasza:
84%
Hadd vigyék! Mindenkinek jobb lesz így. Mamák kiunokázzák magukat, hasznosnak érezhetik magukat, Ti pedig pihenhettek. Mi ezzel a gond?
jan. 23. 14:21
 2/67 anonim ***** válasza:
69%
Az ébredések sokáig tök normálisak. Szerencsés esetben majd alszik éjszaka, nekem egyik gyerekemnél sem volt szerencsém. Anyós veletek lakik vagy hónapokon keresztül nálatok fog aludni? Azt jobban el tudom képzelni, hogy nappal segítenek anyukáddal. Az én babám is 5 hetes és nagyon hosszú minden éjszaka. Cicis, de nem alszik vissza, mert felcserélte a nappalt és az éjszakát. Nekem van mellette egy 2 és 6 évesem. Ha megnyugtat, akkor a szervezet hozzászokik a kevés alváshoz. Nappal pihenj, ha van segítség! Éjszaka tuti nem hívnám át anyóst, mert nem 1-2 alkalomról van szó.
jan. 23. 14:22
 3/67 A kérdező kommentje:

Nem tudom, félek, hogy velem van a gond, hogy ennek én örülnék.

Annyi helyen olvastam, hogy másoknak nem volt igénye erre pici baba mellett, hogy oda sem adták volna senkinek még 1 évesen sem. Ő most múlt egy hónapos, és fizetnék is, ha egy egész délutánt átaludhatnék.

jan. 23. 14:23
 4/67 A kérdező kommentje:
Nem lakik velünk egyik nagyi sem. De mondta anyósom, hogy heti pár éjszaka szívesen segítene, ha szeretnénk.
jan. 23. 14:23
 5/67 anonim ***** válasza:
89%
2-es vagyok. Ha nektek jobb, akkor segítsen. Ti tudjátok mi fér bele. Mások vagyunk. Csináljátok úgy, ahogy nektek jó!🙂
jan. 23. 14:25
 6/67 anonim ***** válasza:
82%

A gyerekeim 2 éves korukig keltek éjjel, az elején 4-5 alkalommal, utána a 2-3 már jónak számított. Ha ezzel számolsz, akkor a nagymama kb oda is költözhet. Amúgy meg hozzászoksz majd, nem könnyű, de túl fogjátok élni. Az én egyik csúcsom a heti összesen 20 óra alvás (okosóra mérte). A nappali tevékenységeknél nekem jobb lett volna a segítség, az éjjeleket az apjukkal intéztük.

Ha van segítség, akkor használd, de arra figyelnék a helyedben, hogy ezt ne építsem be az állandó eszköztárba, maradj önálló a mama jelenléte nélkül is.

jan. 23. 14:32
 7/67 anonim ***** válasza:
42%

Nem akarlak elkeseríteni, de a lányom 3 éves, a mi napig 4-5x ébred éjjel.

Nekem eszem ágában se lett volna emiatt bármelyik mamát is a nyakamba venni. Nappal aludtam amíg ő is aludt. Atán egy idő után tök hozzászoktam a kelésekhez.

Mára már sokszor nem is emlékszek rá, hogy keltem-e hozzá.

Ja és 1 éve dolgozom is.

jan. 23. 14:32
 8/67 A kérdező kommentje:

Nappal leginkább akkor alszik nagyokat, ha sétálunk vele.

Amúgy 40-50 perceket maximum.

jan. 23. 14:34
 9/67 anonim ***** válasza:
91%
Ha nektek megfelel, csináljátok. Kívánom hogy jó alvó legyen a babátok, de az is benne van a pakliban, hogy több hónapig tartó nem alvás lesz. 8 hónapos a babám, ha csak 3szor ébred, az szuper éjjelnek számít. Be fogtok edződni ti is.
jan. 23. 14:34
 10/67 A kérdező kommentje:
Nálunk a 3 ébredés a maximum (egyelőre:D). Csak az a baj, hogy általában az utolsó ébredést követően max. félórára alszik vissza, és 5-6 között indítjuk így a napot, ami nagyon korán van.
jan. 23. 14:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!