Nagyszülői segítség igénybevétele, ki hogyan csinálná?
5 hetes a babánk.
Nem mondanám többemberes babának, napközben egy hangja sincs. Viszont éjjel 2-3x ébred, van, hogy nehezebben is alszik vissza. A férjem már egy hete dolgozik újból. És az az igazság, hogy nagyon kimerültünk, múlt éjjel elaludt, amíg etette a babát (nem történt baj szerencsére). Az anyósom felajánlotta, hogy amíg fenn áll ez a többször ébredés, szívesen segítene nekünk. Akár úgy, hogy délután a babával van, vagy itt alszik hetente 1-2 éjszakát, hogy mi tudjunk pihenni, viszi szívesen a reggeleket is, hogy ne 5-kor induljon a napunk. Ő már nyugdíjas.
Anyukám is mondta, hogy munka után szívesen elviszi a babát egy nagyobb sétára, addig aludjunk, pihenjünk.
Én nagyon örülnék bármelyik megoldásnak, napi 4-5 kávéval élek.
A pici ismeri a nagyszüleit, születése óta sokat látogatják, mi is járunk hozzájuk, szervezünk közös programokat. Szóval nem arról van szó, hogy eddig kétszer látták.

A bizalom részünkről teljes a nagyszülők felé. 😊
(Anyukám 52, anyósom 63, de még a 75 éves nagyim sincs olyan állapotban, hogy ügyetlen legyen.)

Fhu inkább nem írok semmit
Meg ha 1-2 éves lenne a gyerek, akkor megertem, hogy igen, kivagy, mert sokszor kel a gyerek éjjel
De baszki, öt hetes a babád, és 3x!! kel maximum
Ami azt jelenti, hogy van amikor csak kétszer
Szedd össze magad, nem varhatsz mindig megoldást a nagyszülőktől, elvégre is te vagy az anyja

# 44 miért?
Mert leírta az igazat?
Nők ezreinek kel a gyerek éjjel, és nem tolják ezt a hisztit..
Nők ezrei ébrednek nem hatkor, hanem 3-4-kor hogy munkába menjenek, és életben vannak.

Ne bántsátok már a kérdezőt. Mindenkinek más az inger küszöbe. Úgy gondolja, hogy rossz alvó a babája. Ahhoz képest akinek végig aludja az éjjelt, tényleg az. Az enyémhez képest, aki végig ordította az első 4 hónapot, napközben 20 perceket aludt, éjjel meg a mai napig nagyon sokszor kel, egy álom baba. Zombiként élem napjaim, túlélélés volt az első 6 hónap. Nekem segítségem sem volt, mivel cumisüvegből semmit nem fogadott el, csak kékülésig üvöltött.
De ha lett volna, akkor éltem volna vele. Ha nagyon fáradt leszel, nappal is sokat fog számítani 30 perc szundítás is. Ha megfelel nektek és a nagyiknak is, próbáljátok meg, de ne menjetek el a kihasználás felé.

45 én 3 30-kor kelek. Én se nyavalyogtam sose...de ha egyszer van segítség miért ne lehetne engedni. Nem mindenki bizalmatlan az anyja/ anyósa iránt.
Attól mer az ő anyja már nincs toppon másé még igen.
Senki nem szar anya azért mert a saját igazat kimondja, császárral szült vagy épp mitudom én nem akar szoptatni vagy a nagyszülő segít neki.
44#

Nálunk az elején 2-3x kelt. Majd ez csökkent csak kettőre, majd 1-re. Kettő éves és most van az, hogy 0-1x kel.
Én is nehezen bírtam, pedig természetes szülés volt. Nem is viselt meg olyan nagyon. Takarítottam is, főztem is 1-2 hétre rá hogy megszületett. Úgyhogy viszonylag jól bírtam. De nálunk is eljött az első héten. Pár naposan párom anyukája etette, mert félig tápszeres volt. Volt hogy a párom kelt. Utána nem volt ilyen, mert teljesen anyatejes lett, fejni sem volt már akkor kedvem. Inkább aludtam vele.
Sokszor arra sem emlékeztem hogy átmentem, vagy hogy hogyan kerültem oda. Úgyhogy konkrétan magamat éreztem veszélyesnek, nehogy leejtsem éjszaka, de hála inek ilyen nem történt.
Előtte már olvasgattam a témában úgyhogy álomvilágban nem voltam, de nem is paráztam.
Mindenkinek más az ingerküszöbe. Nem lehet mindenkit egy lapra tenni. Sokszor mondják már az emberek (szerencsére), hogy ne hasonlítgasd a babát, gyereket, mert nem egyformák. Igen ám, de az emberek sem egyformák. Ezt sokan elfelejtik. Amúgy nyugi, én sem kelek reggel hatkor ha nem muszáj. Amikor a kicsi 8-9-10-kor kelt, akkor vele aludtam addig. Most van az hogy felkel 6-kor, úgyhogy én is kelek vele.
Sőt megyek tovább, van hogy vele alszol délután. Most már ritkábban, de régebben többet aludtam vele.
Amúgy nálunk is volt egy rossz alvó nappali, éjszakai időszaka is. Amikor nappal 10-20 perceket aludt. Éjszaka pedig óranként kelt, de elmúlt pár hét alatt. Ez nyilván nehezebb, de nem érzem fernek hogy mások csak azért köveznek meg másokat csak azért mert a másiknak nem olyan nehéz (és nehéznek érzi) mint saját magának. Nekem is van jó pár dologról véleményem, amit lehet nem szívesen osztok meg, mert tudom hogy a másik agyi kapacitása nem éri el azt az értelmi szintet hogy értse mi a probléma, de ez pont nem az a téma ahol kéne itélkezni.
Nyugodtan fogadd el a segítséget. Semmi baja nem lesz annak a gyereknek, figyelni kell az igényeit ennyi. Ha téged "hív" akkor nyilván menj hozzá/ ha csak nálad nyugszik meg, de egyébként felesleges ezen fenn akadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!