Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyszülői segítség igénybevét...

Nagyszülői segítség igénybevétele, ki hogyan csinálná?

Figyelt kérdés

5 hetes a babánk.

Nem mondanám többemberes babának, napközben egy hangja sincs. Viszont éjjel 2-3x ébred, van, hogy nehezebben is alszik vissza. A férjem már egy hete dolgozik újból. És az az igazság, hogy nagyon kimerültünk, múlt éjjel elaludt, amíg etette a babát (nem történt baj szerencsére). Az anyósom felajánlotta, hogy amíg fenn áll ez a többször ébredés, szívesen segítene nekünk. Akár úgy, hogy délután a babával van, vagy itt alszik hetente 1-2 éjszakát, hogy mi tudjunk pihenni, viszi szívesen a reggeleket is, hogy ne 5-kor induljon a napunk. Ő már nyugdíjas.

Anyukám is mondta, hogy munka után szívesen elviszi a babát egy nagyobb sétára, addig aludjunk, pihenjünk.

Én nagyon örülnék bármelyik megoldásnak, napi 4-5 kávéval élek.

A pici ismeri a nagyszüleit, születése óta sokat látogatják, mi is járunk hozzájuk, szervezünk közös programokat. Szóval nem arról van szó, hogy eddig kétszer látták.

jan. 23. 14:15
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
40%

Te sem voltál istenigazából felkészülve a gyereknevelésre

3 kelés??? Viccelsz?

Szerencsére a lányaim 5 és 7 hetes koruktól átaludták az éjszakákat de ez a ritka. Sőt az is ha csak 3x kel. Azt ugye tudod ez még bőven romolhat

Nálunk a nagyobb 3 és 9 éves kora között volt pavor alvó majd 1 évig önveszélyes alvajáró! Szóval csaó imádkozz hogy ennyivel megúszd!

jan. 23. 21:00
 52/67 anonim ***** válasza:
100%
51, azért kemény hogy két olyan gyerekkel áldott meg a sors akik nem keltek éjszaka, és te egy három kelősre dobod a követ. Grat neked IS
jan. 23. 21:05
 53/67 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy csak úgy kérdezem erre hogy kell felkészülni? Előtte évekig éjszaka felkelsz random vagy mi? Xd
jan. 23. 21:06
 54/67 A kérdező kommentje:

Romolhat, de akár lehet jobb is. Nem tudni előre. ☺️

Amit lehetett, igyekeztünk előre megtanulni a gondozás, nevelés kapcsán. De igazad van, nem ébredtünk a terhességem alatt éjjelente többször, ezzel trainingezve magunkat.

jan. 23. 21:08
 55/67 anonim ***** válasza:
31%

Szia!

2.5 éves a kislányom,még 1x kel éjszaka minimum.

5 hetes korában ő is 3x kelt éjjel,de egy szoptatási 1.5-2 óra volt kb.

A nappalokról ne is beszéljünk..ha nem volt cicin üvöltött, ugye a 4.trimeszter.

Igazából ezzel csak annyit fogsz elerni,hogy a gyermeked cumizavaros lesz,de nyilván a re kényelmed a legfontosabb.

jan. 23. 21:45
 56/67 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező nem értem amúgy minek magyarázkodsz, teljesen felesleges. Csináljátok úgy, ahogy nektek jó. Mások fizetnek, vagy ölni tudnának egy kis segítségért. Heti pár alkalommal pár óra segítség nem a világ vége. Egyik alkalommal anyós, másik alkalommal anyukád jön és kész. Az hogy 3x kel a babád teljesen normális. Amúgy nem tudom mikor rakod le aludni, de megpróbálhatod azt, hogy korábban teszed le. Ezenkívül nem tudom hallottál e az időablakos altatásról. Egy remek kiindulópont az altatásokhoz, nem írom le, de nézz utána.

Amúgy ezeket a reggeli alvásokat is ki lehet tolni. Vannak facebookon babaaltatásos csoportok ott érdemes körülnézni, mert nem vagy egyedül. Ami nagyon fontos, hogy legyen egy állandó ugyanolyan esti rutin, és egy reggeli rutin, ami mindig ugyanaz. A babának nem az a fontos mikor melyik időben rakod le, hanem, hogy mi után mi jön. Így nappali alvásnál is érdemes egy fix rutint kialakítani. Tehát ha a kiságyába teszed le aludni, akkor mindig tudja, hogy most mese jön, aztán hálózsák, ének, aztán leteszed, betakarod és alvás (ez random példa). Nekünk pl az volt, hogy bevittem a szobába, megmasszíroztam kicsit a talpát, beleraktam hálózsákba, felvettem elénekeltem mindig ugyanazt a dalt és letettem aludni. Így tudta mindig, hogy alvás van. Éjszaka is hasonló volt csak fürdéssel és evéssel és másik dallal, illetve csak suttogás volt alvásoknál. Ha hajnalban megébredt enni, akkor csak halvány éjjeli fény, peluscsere, kaja, kis ölelgetés és csiccs is vissza. Nyilván ti alakítjátok majd, ahogy nektek jó.

Addig is fogadjátok el a segítséget, nyilván ne minden nap, de ha minden 2. Nap tudtok már aludni az nem egy rossz dolog :D a kávét meg csökkentsd le, mert 1-2 kávénál többet nem ajánlanak amúgy sem. Ráadásul valószínűleg pont emiatt alszol rosszul (mármint hogy nem elég pihentető). Ja és este magneb6.

jan. 23. 21:46
 57/67 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem 50-es vagyok. A cumizavaron mi is átestünk. Abból tényleg nehéz kijönni. Nagy százalékban ki lehet belőle jönni, de kitartás kell hozzá és erősnek kell lenni.
jan. 23. 21:48
 58/67 A kérdező kommentje:
Cumisüvegből kap enni csak, így ez minket nem érint szerencsére (nem, ettől sem gondolom magam rosszabb anyának, mint bárki más).
jan. 23. 21:59
 59/67 anonim ***** válasza:

En vagyok a burkoltan jobb anya.

Nem nem annak szantam en csak csak leirtam nalunk hogy megy :).

jan. 23. 22:25
 60/67 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nondom, hogyha van segítség és neked jól jön, akkor fogadd el. Semmi szükség arra, hogy ezt megszavaztasd.

Sokan eleve jobban bírják az éjszakázást, de én pl. vissza tudok még emlékezni, hogy nekem a legnagyobb szenvedés az éjszakázás volt az első gyerkőcnél, mert nyilván nem voltam hozzászokva, hogy más igényei miatt többször is felkeltenek éjjel. Durva alvás zavarom is lett, ami viszonylag későn állt szerintem helyre. Mindezt úgy, hogy a nagyobb gyerekem iszonyat jó alvó, csak akkor ébredezik kismilliószor a mai napig, ha valami gondja van. A második gyereknél is megterhel az, hogy konstans kelni kell, de az első pár hét után megszoktam. Most 5 hónapos és olyan 4-5 éjszakai ébredés a határom, addig tök jól elvagyok még napközben. Ebből 2-4-szer kel a kicsi, 1-2-szer a nagy, szóval még vándorlok is éjjel és egész jól viselem már. :D Nálunk a segítség (anyukám) távol él, de ha jön, sosem utasítom vissza! Egy adag kaja, egy szoptatásköznyi alvás/értelmetlen bambulás csendben, egy nagy séta a gyerekekkel, felőlem bármi jöhet, mindennek örülök és elfogadom! Egyébként mivel mindkét gyerek itthon van még, így napközben sem tudok pihenni, van fizetett segítségünk is, aki napi pár órát a naggyal van, ha éppen ki vagyok purcanva, mert igen. Második gyereknél eljön az a felismerés, hogy egy pici babával tulajdonképpen tök könnyű az élet. :D Ezt nem azért mondom, mert nem emlékszem mennyire nehezen éltem meg annó a kezdetet, hanem mert tényleg fokozatosan nehezedik a pálya szerintem úgy, hogy az ember észre sem veszi és amikor a nagyobb kikerül a képből egy kicsit és ott marad a nyugis babánk, akkor pofoncsap a szitu kb. hogy nem is értem mit vergődik valaki egy baba mellett (ismétlem, én is vergődtem). :)

Lényeg a lényeg, ha jó szívvel adnak, te meg elfogadnád, akkor miért ne? Az majd kialakul, hogy neked mi jelent igazán segítséget. Nekem az pl. nem jelentene, ha valaki itt alszik és intézi éjjel a babánkat, mert ha hallom, hogy sír éjszaka, úgysem tudnék nyugodtan, jó szívvel aludni. De ugyanez napközben is. Így ha én pihenni szeretnék, akkor nekem a legnagyobb segítség, ha valaki elviszi a gyerekeket sétálni, játszóterezni 1-2-3 órára. De nagy segítség az is, ha a kaja megoldott, nekem azzal nem kell foglalkozni.

jan. 24. 07:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!