Nagyszülői segítség igénybevétele, ki hogyan csinálná?
5 hetes a babánk.
Nem mondanám többemberes babának, napközben egy hangja sincs. Viszont éjjel 2-3x ébred, van, hogy nehezebben is alszik vissza. A férjem már egy hete dolgozik újból. És az az igazság, hogy nagyon kimerültünk, múlt éjjel elaludt, amíg etette a babát (nem történt baj szerencsére). Az anyósom felajánlotta, hogy amíg fenn áll ez a többször ébredés, szívesen segítene nekünk. Akár úgy, hogy délután a babával van, vagy itt alszik hetente 1-2 éjszakát, hogy mi tudjunk pihenni, viszi szívesen a reggeleket is, hogy ne 5-kor induljon a napunk. Ő már nyugdíjas.
Anyukám is mondta, hogy munka után szívesen elviszi a babát egy nagyobb sétára, addig aludjunk, pihenjünk.
Én nagyon örülnék bármelyik megoldásnak, napi 4-5 kávéval élek.
A pici ismeri a nagyszüleit, születése óta sokat látogatják, mi is járunk hozzájuk, szervezünk közös programokat. Szóval nem arról van szó, hogy eddig kétszer látták.

Ha felajánlották és neked is jó, akkor ne idegenek véleménye miatt utasítsd el!
Nekünk is felajánlották a nagyszülők, leginkább a nagymamák a segítségüket. Éltünk is vele, különösen a másodiknál. Ő rossz alvó és még azt sem lehet csinálni, hogy alszom nap közben, amikor ő is, mert van egy testvére. A vele éjszakázást is felajánlották már a nagyik, azt több okból sem fogadtam el, de ha nap közben átjönnek és játszanak egy kicsit valamelyik gyerekkel, az nekem nagy könnyebbség.
Kívánom, hogy mihamarabb rendeződjön a kicsi alvása! Addig meg kitartást!

Azért azt is mérlegeld, hogy elsülhet ez rosszul is.Mert ha nincs szerencséd,és pl az egyik mamánál jobban megnyugszik pl mint nálad, és már nappalra is őt fogja igényelni,akkor mit fogsz csinálni?Az a baj, hogy egészen biztosan nem 1-2 alkalommal fog éjjel kelni, hanem hónapokig/évekig.
Én megértem,hogy ki vagy merülve,mindenki át meg ezen aki gyereket vállal.
Én biztos nem hívnám át éjjelre egyik mamát sem,e hagynám, hogy nappal segítsenek sétáltatásban, főzésben ház körül.Simán lehet napirendet csinálni,és a gyereknek is egy biztonság, ha tudja hogy minden nap 14 órakor megy sétálni juci mamával.

Hat én nem adnám oda az öt hetes gyereket sehova.
3 ébredés az szinte semmi, főleg, hogy napközben hangja sincs.
Meg csak most született, az alvás javulhat, romolhat, túl kell lenni ezen.

Persze, nehéz..
Aterzem, két gyerekem van, fiam pl 5x kelt kb 4 hónapos koráig
Onnantól megvolt a 10 ébredés is
Férjem fizikai munkát végez, kepzelheted milyen jó volt napközben neki munkába menni
Nekem még két gyerekkel itthon napközben 🤦🏻♀️

1-es vagyok.
Ha most nem érzed jól magad, az attól nem fog javulni, mert mások azt mondják. És ha nem érzed jól magad, az előbb-utóbb átmegy a gyerekre is.
Lehet, hogy annyi is elegendő lenne, ha naponta 1x jön valamelyik mama és elviszi sétálni a babát. Addig tudsz pihenni. Vagy dajkálja egy órácskát és addig bemész a szobába és szudizol egyet. Nem kell azért 0/24 nyakatokba venni a mamákat.
A sok válasz hatására úgy döntöttem, hogy élünk a segítséggel.
Még nem tudom, hogyan, este kitaláljuk a férjemmel.
Mert ez a helyzet nekünk sem jó, és a picinek sem. Ha kialvatlan vagyok, kb. csak túlélni akarom a napot mellette, de érezhetően jobb a kedvem, ha épp eleget tudtam pihenni. Akkor a napjaink is tartalmasabbak, hozzá is egész nap csacsogok, van kedvem menni ide-oda. De ha fáradt vagyok, kb. itthon vagyunk csak.

"Annyi helyen olvastam, hogy másoknak nem volt igénye erre pici baba mellett, hogy oda sem adták volna senkinek még 1 évesen sem."
Ezt általában azok mondják akiknek csak a gyerek az élete vagy akinek nem is segítene senki.

Na itt a példa a 20-as.
Szte a császár kényelmes, nem baj hogy utanna alig tudsz mozogni.
Az nem lehet hogy nincs is tejed.
Na az ilyenek véleménye nem kell hogy érdekeljen. Vagy egy írigy kutya mer az ő gyerekére senki nem vigyáz vagy egy ősanyuci, akinek innentől csak a gyerek létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!