Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért etetik moslékkal az...

Miért etetik moslékkal az anyukák a babáikat?

Figyelt kérdés

Pl.: spenót banánnal, cukkini almával, rizzsel, csirkemellel és répával, plusz bele egy kis gesztenye, és sorolhatnám.

Miért nem lehet arra törekedni, hogy azokból a hozzávalókból, amit már ehet a gyerek olyat készítsünk neki, amit mi is eszünk?

Nagyotnéztek, amikor azt mondtam, hogy a kisiamnak paradicsomos húsgombócot adok krumplival, 6 hónaposan.

Paradicsomot ehet 4 hónapos kortól, rizst szintén, csirkehúst szintén, metélőhagymát szintén, krumplit szintén és sót és kis cukrot is minimálisan. Akkor?

Vagy. A spenótot miér nem lehet egy kis tojássárgájával adni banán helyett. Féléveskortól be lehet vezetni minimálisan a tojássárgáját. Sokan arra is felkapták a fejüket, hogy rakok a spenótba egy icic-pici fokhagymát...

2010. nov. 7. 16:29
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:
Látom,kiütötte a biztosítékot a moslék, bocsi emiatt... De mit szépítsem, ha én egyszer annak gondolom a totálisan össze nem illő dolgokat?
2010. nov. 8. 00:14
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

:)

Csak azért szépíts, hogy ne bántsd mások érzékenységét:) Gondolj bele, hány olyan baba van, ami minimális ételt hajlandó megenni, és az anyukájuk már bármire hajlandó, csak egyenek. Még arra is, hogy egymással össze nem illő ételeket kever össze. A lényeg, hogy végre egyen a baba. Nagyon rosszul tud esni, ha emiatt te megszólod őket, és feltételezed, hogy moslékkal etetik a gyereket.

Biztosan neked sem esne jól:)

Én sem kevertem soha azt ételeket, de pl. a keresztlányomnak MINDEN ételbe kellett tenni almát, másként nem ette meg. Mégsem gondoltam soha, hogy az anyja moslékkal etetné, csak mert az ételek nem illettek össze:)

2010. nov. 8. 08:06
 43/47 anonim ***** válasza:
59%

Nem tudom miben vagy érintett, de a gyerektáplálásban nem.

Nem kell letölteni, a kiskönyvben bent van a táblázat. Csak át kellett volna lapozni és középen ott van.

2010. nov. 8. 13:55
 44/47 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyszerűen nem is értelek!Mi volt a szándékod ezzel a provokáló kérdéssel?És honnan veszed azt hogy ki mivel eteti a gyermekét?

Moslék????A moderátorokat sem értem,miért kell az ilyen értelmetlen kérdéseket kitenni,és nem azonnal kitörölni innen.

Mindenkinek jogában áll azzal eteni a babáját amivel akarja,vagy éppen amire telik neki!Én sem tudtam sajnos csak 2 hónapig szoptatni,és tápszert annyira nem szereti a picim,így simán adnék spenótot...akár banánnal is csak egye meg jóízűen!

A só pedig még felnőtteknek sem egészséges...persze azért módjával lehet.Hihetetlen milyen marhaságokat kérdeznek itt egyesek!!

2010. nov. 8. 20:40
 45/47 anonim ***** válasza:
87%

Félévesen, mivel etettem? anyatejjel. Sem spenótos banánt nem kapott, sem paradicsomos húsgombócot.

Ja de, gyümölcsöket, almát, barackot kóstolgatott.

2010. nov. 9. 07:29
 46/47 anonim ***** válasza:
61%

Tegnap 13:55-nek!

Nem minden kiskönyvben van ám táblázat... Pl a mienkben sincs. Egy tök egyszerű kb 30 oldalas fehér vacakot kaptunk, amiben semmilyen hasznos infó nincs!

Ettől függetlenül a 9 hónapos gyerekem még csak egyszer kapott pici tojássárgáját, a spenótot pl megeszi banán nélkül is (de ha nem ette volna meg, tuti kipróbáltam volna), és nagyon szereti a cukkinit almával répával és krumplival. Dehát számomra sem idegen a gyümölcsös kaja, én is szeretem pl. a hawaii csirkét.

Kinek mi számít mosléknak!? Neked a gyümölcsös zöldséges hús, nekem az, amit otthon szüleim és anyósomék a disznóknak adnak. Csak mellékesen jegyezném meg, hogy én pl utálom a paradicsomot, úgyhogy számomra már a paradicsomos húsgombóc is súrolja a moslék határát. De ettől függetlenül adtam már a babámnak pici paradicsomlével kevert krumplit!

Nézd már a végén csak odáig jutottam, hogy én is moslékot adok a gyerekemnek... :)

2010. nov. 9. 08:42
 47/47 anonim ***** válasza:
Igen, én is ezt akartam irni, hogy akkor mi a helyzet a Hawaii pulykamellel, a gyümölcsszósz+krumpli+párolt hús kombinációval, a mézes csirke+sült almával, a gesztenyével töltött pulykával, a spenótos palacsintával, és még sorolhatnám, ami mind a közétkeztetésben illetve vendéglátásban is megtalálható?? Nagyon finom ételek, felnőttek eszik, már, aki szereti. Na de könyörgöm, van, akinek az egyszerű tökfőzelék fasirttal az, amire gondolni sem tud!
2010. nov. 9. 16:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!