Akik sokáig szoptatták babáikat, azok sokáig éjszakáztak is?
Én 6 hónapig szoptattam de azóta is eszik éjjel. Nem hiszem, hogy ezen múlik.
1 éves
Én 14 hónapos koráig szoptattam, és csak amikor elválasztottam, akkortól aludta át az éjszakákat. Azelőtt átleg 2-szer keltünk minden éjjel. Azóta (lassan 5 hónapja) viszont kb. fél 9-reggel 8-ig alszik. Nálunk határozottan volt összefüggés.
19 hónapos kisfiú anyukája
Igen, ilyenre gondoltam.
Nálunk egy éves múlt... Az orvosom az elválasztást javasolja, a kislányunk viszont határozottan ellenzi...
13 hónaposak, szopnak (ikrek), de 3 hónapos koruk óta átalusszák az éjszakákat.
Este 8-tól reggel 7-ig alszanak, szopi, majd alvás tovább min. 10-ig. Eleinte előbb keltek, aztán ez a kelés kitolódott. 7-kor én keltem őket, mivel már nagyok, egyszerre egyedül nem tudom őket szoptatni és félek, hogy ha maguktól ébrednek, az egyiknek várni kell a kajával, ezért inkább ébresztem őket. Ha maguktól kelhetnek (hétvégén, apa tud segíteni az egyszerre etetéssel), akkor van, hogy fél 9-kor kelnek reggelizni.
Szia!
Két hónapos kora óta átalussza az éjszakát a fiam, most öt hónapos, még csak anyatejet eszik.Este nyolctól hatig alszik, akkor eszik, és még alszik 8-9-ig.
/Z/
Az orvosok általában nem díjazzák a hosszú ideig tartó szoptatást.
Én 32 hónapig szoptattam a nagylányomat. Rengetegszer felébredt éjszakánként. Már elválasztódott, de 1x minden éjszaka felébred.
A kissebikem 8 hónapos koráig volt anyatejes, ahogy elválasztódott, átaludta az éjszakákat. Persze néha-néha felébredget, de nem azért mert éhes...hanem mert hiányol maga mellöl.
Barátnőmnek 3 gyerkőce van, mind a hármat kb. másfél éves koráig szoptatta, addig ébredtek is éjjel többször is, de miután elválasztotta őket átaludták az éjszakát.
Az én picúrom még csak 7 hónapos, kétszer kel éjjel szopizni, nagyon reménykedek benne, hogy legkésőbb ha majd nem szopizik már, akkor aludni fog éjjel! :-)
Igazából azért aggódom, mivel írtam, hogy az orvosom mindenképpen az elválasztást ajánlja, írt is gyógyszert. Viszont a kisasszony semmi mást nem fogad el (tápszer, babatej, tej), és éjjel csak cicin alszik (illetve cicizés után) alszik vissza. Ezért a kérdés, hogy vajon ha már nem is szopizik, akkor nincs is miért felkelni, és ezért nincs is miért visszaaltatni.
Bár, hogy lekopogjam, tegnap este kapott elalváshoz, egész éjjel fel sem ébredt, és még mindig alszik. (csak nehogy elkiabáljam!!)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!