Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért etetik moslékkal az...

Miért etetik moslékkal az anyukák a babáikat?

Figyelt kérdés

Pl.: spenót banánnal, cukkini almával, rizzsel, csirkemellel és répával, plusz bele egy kis gesztenye, és sorolhatnám.

Miért nem lehet arra törekedni, hogy azokból a hozzávalókból, amit már ehet a gyerek olyat készítsünk neki, amit mi is eszünk?

Nagyotnéztek, amikor azt mondtam, hogy a kisiamnak paradicsomos húsgombócot adok krumplival, 6 hónaposan.

Paradicsomot ehet 4 hónapos kortól, rizst szintén, csirkehúst szintén, metélőhagymát szintén, krumplit szintén és sót és kis cukrot is minimálisan. Akkor?

Vagy. A spenótot miér nem lehet egy kis tojássárgájával adni banán helyett. Féléveskortól be lehet vezetni minimálisan a tojássárgáját. Sokan arra is felkapták a fejüket, hogy rakok a spenótba egy icic-pici fokhagymát...

2010. nov. 7. 16:29
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
89%

Érdekes kérdés. Főleg a komment, még ha nem írtad volna le kedves kérdező hogy 4 hónapos kortól ehet a baba csirkehúst...

Inkább adok neki cukkini-alma-husit mint az általad említett sós cukros ételt. Semmi szüksége a szervezetének rá, és az ízérzéke sem olyan mint a miénk. Ami neked íztelen az neki finom.

Nekem egyébként mesélte a védőnőm, hogy volt már olyan baba, aki csak az almát akarta megenni, és az anyukájának azt tanácsolta hogy mindenbe tegyen almát neki. Azóta mindent megeszik. De volt aki a banánnal volt így.

Észre kéne már venni hogy a baba nem csak méretben különbözik tőlünk...

2010. nov. 7. 19:07
 22/47 A kérdező kommentje:

Ó,hát nem voltam itt, azért nem reagáltam.

A tápszergyártók lobbija a tápszerezés, nem pedigajózan észé. Szerintem igenis moslék a spenót banánnal.

Hogy ezeket honnan veszem? Táplálkozástudományi szakemberektől, orvosoktól és élelmiszermérnököktől.

Abban igazatok van, hogy a csirkehúst nem 4,de 6 hós kortól lehet adni.

Pl. a gyerekteában több cukor van, mint amivelén ízesítem a kaját, ahogyan a tápszerben is. Mellesleg el kéne olvasni a babakeksz és a sima háztartási összetételét, valamint a bébiételekét.

Bocs, ha valakit megbántottam a moslékkal, de nekem amindent összekeverünk és leturmixoljuk, az moslék kategória.

2010. nov. 7. 19:30
 23/47 anonim ***** válasza:
100%

A moslék kifejezésre az én szemeim is forogtak, mikor olvastam a kérdést, mert én még azt is utálom, és a gyerekemet is eszerint fogom nevelni, ha valaki fujjog a kajára, bármi legyen is az, még amit nagyon utál is. Egy kajára ne mondjunk ilyeneket, bármi is az, mert sokan örülhetnének, ha ilyet kaphatnának.

Egyébként meg: én sosem tettem a főzelékbe gyümölcsöt, banánnal sosem édesítettem. De nem gondolom, hogy bármi baj is lenne egy brokkoli-karfiol-rizs-csirkehússal, vagy egy borsó-hús-répa-rizssel (rizottó), vagy bármilyen keverékkel, ami nem úgy készül, mint egy felnőtt főzelék.

Pont a minap csináltam a 11 hónapos fiamnak sütőtök (sülve)- répa- kölest. (nem volt se időm, meg kedvem sem főzöcskézni, ezt meg így egyszerű volt) de sokkal szívesebben megettem én is a maradékot (sokra sikerült), mint a sima sütőtökfőzeléket. (amit amúgy sem szeretek)

Az meg, hogy ki mikor mit ad a gyerekének, a saját magánügye. Nem vagyok egy parázós típust, de azért csokira meg cukorra nincsen szükségük (ellenben a vitaminokkal, ásványi anyagokkal) feleslegesen nem adok neki. Felesleges nálam pl a teába cukrot tenni, ha anélkül is megissza, holott én nem tudom cukor nélkül meginni a teát.

Szóval tényleg mindenkinek a magánügye, hogy miben hisz. Pont ma idegesített fel apukám, mert azt mondtam neki, hogy mézet nem kaphat, mert az allergizál, ő meg erre kikelve magából, hogy ki mondta ezt a hülyeséget, de őt már 4 hónaposan hideg paprikáskrumplival etette a nővére.... őszerinte csokira is szüksége van a gyereknek, mert kell az energia... stb... az ilyenekkel nem lehet mit kezdeni, ráhagyom.

2010. nov. 7. 19:55
 24/47 A kérdező kommentje:
Érdekes, mert pl.mézet eszembe nem jutna adni a fiamnak, ugyanakkor amiket ehet már a bébiételek összetétele alapján, igyekszem összeállítani úgy a kajáját, ahogyan mi is eszünk.
2010. nov. 7. 20:19
 25/47 anonim ***** válasza:
81%

Továbbra sem válaszoltál, hogy hol olvastál olyat, hogy 4 hónapos kortól ehet metélőhagymát, csirkehúst... még a rizs és a cukkini hagyján, ha korán kezdte valaki a hozzátáplálást...

Egyébként hogy miért tettem a spenótba banánt? Mert úgy megette. Ugyanis a spenótos üveges bébiételnek nem volt más íze, mint zöld. És akkor neki még semmi szüksége nem volt arra, hogy jó erősen megfokhagymázzam-megsózzam, ahogy mi felnőttek esszük. A banán sokkal egészségesebb a szervezetének, mint a só és fokhagyma.

Ja, és tojássárgája. 8 hónapos kortól anyukám, nem 6!!!! Kicsit nézzél már utána!

Egyébként meg eléggé provokatív vagy, és a stílusodon is lenne mit csiszolni.

Különben meg én se verném a mellem a helyedben, hogy 6 hónaposnak olyan kaját adsz, amit mi eszünk, felnőttek. Ezzel az erővel etesd töltött káposztával, csülkös pacallal és csokival is. Egészségére!

2010. nov. 7. 20:26
 26/47 A kérdező kommentje:

Mondom, a hús és társai 6 hónapos kortól, ebben igazad van. A fokhagymát, metélőhagymát a védőnő mondta, a tojássárgáját pedig egy magánorvos.

Én nem provokálok senkit, neked viszont még a hormonháztartásod zűrös lehet.

Nem ugyan azt kapja a gyerekem, mert nyilván nem rántom az ennivalóját, nem fűszerezem, viszont minimális sót esetleg cukrot teszek bele. Külön főzök neki természetesen azokból a hozzávalókból, amit már kaphat.

2010. nov. 7. 20:33
 27/47 anonim ***** válasza:
72%

És melyik tápszer tartalmaz: spenótot banánnal, mert szerintem a tápszer semmi ilyet, de én még ilyen izesítésű tápszerről sem hallottam.

Turmixolni, meg nyilván a kora miatt turmixolod az ételt. Bár gondolom a te 6 hónaposod, már késsel felvágja a csirkét és villával belapátolja, na de mivel rágja meg? Vagy a tiednek foga is 4 hónapos kortól van?

De egyébként miért rosszabb a spenót banánnal, mint az egyéb felnőtteknek való gyümölcsös, gesztenyés kaja?

És melyik táplálkozási szakember ajánlja a paradicsomot, spenótot, tojássárgáját, cukrot, sót?

2010. nov. 7. 20:36
 28/47 A kérdező kommentje:
Félreértettél, nincs spenótos tápszer. :) Azt mondtam, hogy abban is van cukor, ahogy mind tehéntej alapú.
2010. nov. 7. 20:42
 29/47 anonim ***** válasza:
81%

EGY védőnő mondta a fokhagymát és metélő hagymát, és EGY orvos mondta a tojássárgáját. Nézz utána, hogy a SZAKEMBEREK nem mondanak ekkora ökörséget.

És a hormonháztartásommal semmi baj, köszöni, tökéletesen jól van. 13 hónapos a fiam, már mindent eszik, de eszembe sem jutott volna 6 hónaposan tojássárgáját és egyéb okosságokat adni neki. És képzeld, a spenót banánnal nagyon is finom!!!

2010. nov. 7. 20:47
 30/47 anonim ***** válasza:
100%
Valszeg azért, mert úgy akarnak elfogadni valamilyen ismeretlen ételt a babával, hogy egy általa kedvelt étellel keverik. Bevallom, én nem így csináltam, hanem ha egy új ételt nem evett meg, azt hetek múlva újra próbáltam.
2010. nov. 7. 20:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!