8-9 hónapos koráig akik szoptatták a babáikat és hírtelen elment a tej, mivel pótólták a napi 6dl tejalapú étkezést? És hogy néz ki ebben az esetben a babáitok étrendje?
Figyelt kérdés
Mert én idáig- ma kerek 9 hónapig- tudtam szoptatni.
A reggeli és éjszakai evések szopik voltak,napközben néha-néha cicizett egy picit.
A többi étkezés már rendben volt.
De most h elment a tejem,mit adjak neki reggelire és hogy lesz így meg az ajánlott/szükséges napi 5-6 dl tejalapú étkezés???
Kérlek,segítsetek,nagyon aggódom!
2010. ápr. 12. 11:02
1/6 anonim válasza:
Én is pontosan 9 hónapig szoptattam, bár nekem nem a tejem ment el, hanem a kisfiam egyszerűen nem akart tovább szopizni. A nappali étrend maradt változatlan (én már bébiételeztem ekkor főzelékes és gyümölcsös bébiételeket és csak utána kináltam cicivel, bár már szinte soha nem kellett neki), a reggeli és esti szopizás helyett tápszer, receptre lehet kiíratni a Similac nevűt, nekünk bevált és 1 kg-s kiszerelésben volt 1 éve 1.000,- Ft, ez töredék ár az összes többi tápszerhez képest. Mivel a kisfiam félévesen kicsit vashiányos volt, én a Similac Vassal változatát adtam a legtöbbet, de a sima is tökéletes. Még a milupa tápszert is kipróbáltuk mivel az immunkerősítőt tartalmaz, kb. 4 doboz Similac után váltottam 1 milupára, de az 3.000,- Ft körül van 600 g.
2/6 anonim válasza:
Első vagyok, csak még azt akartam mondani, hogy ne aggódj, az hogy 9 hónapig szoptattad, nagyon nagyon jó. 6 hónapig a legfontosabb (addig csak anyatejre van szüksége), minden további hónap ajándék. Épp nemrégen olvastam ezen a fórumon egy anyuka kérdését, a 16 hónapos gyermekét még szoptatta, fájt a melle stb.... de én csak abból a szempontból gondoltam bele a helyzetébe, hogy az én kisfiam most 23 hónapos, igazi nagyfiú már, sokan 2 éves korig is szoptatják a gyereküket, hát én nem gondolom hogy lelkiekben helyes lenne ha még cicizne. Nem tudom érted-e amire gondolok, de a lényeg, hogy a 9 hónap nagyon jó. Én is szerettem volna 1 éves koráig szoptatni, de minden gond nélkül átállt a kisfiam, eleinte reggel nem nagyon kellett neki a tápszer, de aztán azzal sem volt gond.
3/6 anonim válasza:
Szia! 9,5 hónapos volt a kisfiam, mikor nőnapkor megmakacsolta magát és elválasztotta magát. Addig napi négyszer szopizott. Én tápszert egy cseppet sem adtam neki, annak ellenére, hogy a védőnő nagyon nyomta. Reggelire kap natur joghurtot müzlivel, vagy tejpépet. Tízóraizni nem szokott. Délben főzelék. Uzsonnára, gyümölcs, vajas zsemle vagy kenyér, vagy sajttal ugyanez. Szoktam adni neki puffasztott kölest,pici sajttal, vagy bulátát. Este főzelék, vagy ha nagyon fáradt tejpép. Én tejpépet is csak nagyon ritkán adok neki, max heti 2- alkalom. Inni eleinte nagyon keveset ivott, mára már kb. 8 dl-t. Kizárólag vizet. Egy hónap elteltével minden a legnagyobb rendben, nagyon szépen gyarapodik, makk egészséges.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!
De miből adtad neki a tápszert?Mert az enyém soha nem fogadta el a cumisüveget(6 hós korától pohárból iszik teát,előtte meg kiskanállal tömtem bele)
2010. ápr. 12. 11:15
5/6 anonim válasza:
Tápszerrel.
Pohárból, amiből a többi folyadékot is issza.
6/6 anonim válasza:
Első vagyok, nekem elfogadta a cumisüveget, nekünk inkább sajnos pont a pohárral van bajunk, ha iszik pohárból, add abból, az sokkal jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!