Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért etetik moslékkal az...

Miért etetik moslékkal az anyukák a babáikat?

Figyelt kérdés

Pl.: spenót banánnal, cukkini almával, rizzsel, csirkemellel és répával, plusz bele egy kis gesztenye, és sorolhatnám.

Miért nem lehet arra törekedni, hogy azokból a hozzávalókból, amit már ehet a gyerek olyat készítsünk neki, amit mi is eszünk?

Nagyotnéztek, amikor azt mondtam, hogy a kisiamnak paradicsomos húsgombócot adok krumplival, 6 hónaposan.

Paradicsomot ehet 4 hónapos kortól, rizst szintén, csirkehúst szintén, metélőhagymát szintén, krumplit szintén és sót és kis cukrot is minimálisan. Akkor?

Vagy. A spenótot miér nem lehet egy kis tojássárgájával adni banán helyett. Féléveskortól be lehet vezetni minimálisan a tojássárgáját. Sokan arra is felkapták a fejüket, hogy rakok a spenótba egy icic-pici fokhagymát...

2010. nov. 7. 16:29
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
80%

Jó sokat unatkozhatsz, ha ennyi féle szakembert kérdezel meg a táplálkozásról, de ami a legszomorúbb, hogy ennek ellenére ekkora baromságokat irsz, kedves kérdező.

Azt pedig kikérem magamnak, hogy a spenót akár banánnal, akár almával moslék. Ha igy szereti a gyerekem, miért ne adnám neki igy?! Tiszta, normális alapanyagokat, zöldségeket, gyümölcsöket használok az ételkészitéshez, és egyáltalán nem moslék, amit keverek neki! Viszont egy 6 hónapos baba szervezetének a tojássárgája, na az igencsak moslék!

2010. nov. 7. 21:19
 32/47 A kérdező kommentje:

Én még nem adtam a babámnak tojássárgáját, de most mondta egy orvos, hogy lehet naponta a sárgája egyharmadát adni a gyereknek féléves kortól.

Nem unatkozom, de annyi cirkusz van a hozzátáplálással kapcsolatban, hogy nem töltögettem le a netről táblázatot, hanem mivel olyan területen vagyok magam is érintett (igaz, közvetve) megkérdezem azoktól, akik a bébiételeket gyártják, minőségellenőrzik, vadidálják, stb.

2010. nov. 7. 21:24
 33/47 anonim ***** válasza:
72%

Te baromira unatkozhatsz, hogy ilyen kérdést írsz ki, és provokálod vele az Anyukákat. Sőt arra is időd van, hogy több féle orvos véleményét kikérd a hozzátáplálásról.

Pedig baromi egyszerű: Keress a neten egy hozzátáplálási táblázatot, töltsd le, nyomtasd ki, tanulmányozd át (kb 10 perc) és utána foglalkozz a SAJÁT DOLGODDAL, ne azzal törődj, hogy ki mivel eteti a gyerekét.

2010. nov. 7. 21:27
 34/47 anonim ***** válasza:
72%

Pont a bébiétel gyártókat kérdezed meg?? Ne már... 4 és 6 hónapos kortól adható bébiételekbe raknak olyan összetevőket amit még 10 hónaposan se adnék a gyerekemnek.

Látod, Ők aztán csak a profitot és az eladhatóságot nézik.

Tényleg jobban jársz ha letöltesz egy táblázatot, kevesebbet ártasz a babádnak.

2010. nov. 7. 21:29
 35/47 A kérdező kommentje:
Ti mit ettetek félévesen?
2010. nov. 7. 21:32
 36/47 anonim ***** válasza:
86%
Én a gyerekemnek fél évesen almát,barackot adtam tízóraira, ugyanis 5,5 hónapos koráig anyatejes volt kizárólag, és fokozatos hozzátáplálással addigra váltottam ki egy étkezést.
2010. nov. 7. 21:36
 37/47 anonim ***** válasza:
81%
én pont ilyen kérdezőket ettem fél évesen, mint te vagy! és a babám is lassan betölti a 6 hónapot!
2010. nov. 7. 22:08
 38/47 A kérdező kommentje:
:)
2010. nov. 7. 22:12
 39/47 anonim ***** válasza:

Öröm volt olvasni,köszönöm,hogy egy kis mosolyt csaltatok az arcomra így este felé:D

A véleményem pedig ide is és oda is igazat adok,mert pl én sem adtam zöldséget gyümölccsel,de pl gyümit husival simán.

És kövezzetek meg,de ízesítettem már fél évesen a kajákat,igaz só meg fehér cukor helyett zöld fűszerekkel és gyümölcscukorral.

2010. nov. 7. 23:15
 40/47 anonim ***** válasza:
Bocsi, csak futólag olvastam el a kommenteket, és bár a "moslék" szó nekem is sérti a fülemet, azért abban egyetértek a kérdezővel, hogy én is úgy adtam a kicsimnek az ennivalót, hogy olyanokat kutyultam csak össze, amiket mi is egy tányérra teszünk és megeszünk, pedig szerintem a babának tényleg mindegy, de valahogy nekem ránézésre forgott a gyomrom, és nem tudtam pl. az említett spenótot adni banánnal:) Nekem felnőttként ez bizarr, neki sem adtam. (amúgy szinte kezdetektől tápszeres, a védőnő+doki javaslatára 5,5 hónapos kora után kezdtem fokozatosan hozzátáplálni, és mivel nyitott volt az új ízekre, hamar kiváltottuk az étkezéseket, és ha nem is vaskalaposan, de próbáltam betartani a hozzátáplálási táblázatban javasoltakat. Viszont a védőnő szavaival élve, "egy gondolatnyi" sót mindig tettem a neki főzött ételbe, és bár a cukrot próbáltam kerülni, volt, amibe icipicit tettem, ha pl. az általam készített gyümölcsös túrót nagyon savanyúnak éreztem).
2010. nov. 8. 00:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!