Miért etetik moslékkal az anyukák a babáikat?
Pl.: spenót banánnal, cukkini almával, rizzsel, csirkemellel és répával, plusz bele egy kis gesztenye, és sorolhatnám.
Miért nem lehet arra törekedni, hogy azokból a hozzávalókból, amit már ehet a gyerek olyat készítsünk neki, amit mi is eszünk?
Nagyotnéztek, amikor azt mondtam, hogy a kisiamnak paradicsomos húsgombócot adok krumplival, 6 hónaposan.
Paradicsomot ehet 4 hónapos kortól, rizst szintén, csirkehúst szintén, metélőhagymát szintén, krumplit szintén és sót és kis cukrot is minimálisan. Akkor?
Vagy. A spenótot miér nem lehet egy kis tojássárgájával adni banán helyett. Féléveskortól be lehet vezetni minimálisan a tojássárgáját. Sokan arra is felkapták a fejüket, hogy rakok a spenótba egy icic-pici fokhagymát...
Jó sokat unatkozhatsz, ha ennyi féle szakembert kérdezel meg a táplálkozásról, de ami a legszomorúbb, hogy ennek ellenére ekkora baromságokat irsz, kedves kérdező.
Azt pedig kikérem magamnak, hogy a spenót akár banánnal, akár almával moslék. Ha igy szereti a gyerekem, miért ne adnám neki igy?! Tiszta, normális alapanyagokat, zöldségeket, gyümölcsöket használok az ételkészitéshez, és egyáltalán nem moslék, amit keverek neki! Viszont egy 6 hónapos baba szervezetének a tojássárgája, na az igencsak moslék!
Én még nem adtam a babámnak tojássárgáját, de most mondta egy orvos, hogy lehet naponta a sárgája egyharmadát adni a gyereknek féléves kortól.
Nem unatkozom, de annyi cirkusz van a hozzátáplálással kapcsolatban, hogy nem töltögettem le a netről táblázatot, hanem mivel olyan területen vagyok magam is érintett (igaz, közvetve) megkérdezem azoktól, akik a bébiételeket gyártják, minőségellenőrzik, vadidálják, stb.
Te baromira unatkozhatsz, hogy ilyen kérdést írsz ki, és provokálod vele az Anyukákat. Sőt arra is időd van, hogy több féle orvos véleményét kikérd a hozzátáplálásról.
Pedig baromi egyszerű: Keress a neten egy hozzátáplálási táblázatot, töltsd le, nyomtasd ki, tanulmányozd át (kb 10 perc) és utána foglalkozz a SAJÁT DOLGODDAL, ne azzal törődj, hogy ki mivel eteti a gyerekét.
Pont a bébiétel gyártókat kérdezed meg?? Ne már... 4 és 6 hónapos kortól adható bébiételekbe raknak olyan összetevőket amit még 10 hónaposan se adnék a gyerekemnek.
Látod, Ők aztán csak a profitot és az eladhatóságot nézik.
Tényleg jobban jársz ha letöltesz egy táblázatot, kevesebbet ártasz a babádnak.
Öröm volt olvasni,köszönöm,hogy egy kis mosolyt csaltatok az arcomra így este felé:D
A véleményem pedig ide is és oda is igazat adok,mert pl én sem adtam zöldséget gyümölccsel,de pl gyümit husival simán.
És kövezzetek meg,de ízesítettem már fél évesen a kajákat,igaz só meg fehér cukor helyett zöld fűszerekkel és gyümölcscukorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!